ροή ειδήσεων

Αγανάκτηση από νέο ατύχημα με ελάφι στο Κιοτάρι σήμερα - φώτο

 

Αναγνώστης: Καλημέρα σας, θα ήθελα μέσω της σελίδα σας να κοινοποιήσετε το πρόβλημα που αντίμετωπιζουμε στα νότια του νησιού με τα ελάφια. 
Τα ατυχήματα είναι καθημερινά.
Σήμερα οδηγός που πήγαινε στην δουλειά του δεν μπόρεσε να αποφυγει ελάφι που του πετάχτηκε από το βουνό στον κεντρικό δρόμο στο Κιοταρι, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το αυτοκίνητο. 
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν θρηνούμε θύματα και οι ζημιές είναι μόνο υλικές, ωστόσο μήπως έχει έρθει η ώρα να παρθούν κάποιες αποφάσεις και να ληφθούν κάποια μέτρα? 
Κάθε άλλο παρά είδος προς εξαφάνιση είναι. 
Έχουν ξεπεράσει σε πληθυσμό τους ανθρώπους.
Και τέλος, ο συγκεκριμένος οδηγός έχει 3 παιδιά, τα 2 εκ των οποίων πάνε σχολείο (νήπιο και προνηπιο), και για τα οποία δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς από την Προφυλια όπου διαμένουν, στο Γενναδι που είναι το σχολείο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/1/21 12:39

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ 150 ΧΙΛ ΤΗΝ ΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/1/21 14:15

    Ταμπέλες για ελάφια υπάρχουν παντού. Σε τέτοιους δρόμους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να "πεταχτεί" ελάφι πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. με 40 χλμ δεν νομίζω να γινόταν έτσι το αυτοκίνητο πράγμα που σημαίνει ότι έτρεχε ενώ ξέρει οτι εκει εχει ελαφια.
    Δηλαδη τι να κανουμε; να τα εξαφανίσουμε; εχουν ξεπερασει τον πληθυσμο των ανθρωπων..εκατσε και τα μετρησε..ρε τι αλλο θα διαβασουμε...εχει ξεφυγει ο κοσμος...ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΜΙΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/1/21 15:03

    Μία σωστή ενέργεια απο την πλευρα Δημου/Περιφερειας θα ήταν να επιδοτησουν τους αγροτες για να περιφράξουν τις καλλιεργειες τους ωστε να μην τις καταστρέφουν τα ελάφια. Όσον αφορά τους δρόμους, από Λίνδο και μετά το όριο ταχύτητας δεν ξεπερναει τα 50-60km/h. Εαν τηρουμε αυτο το όριο προλαβαινουμε να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενη σύγκρουση, είτε με ζώο, είτε με αυτοκίνητο. Όμως τρέχουμε για να προλαβουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/1/21 16:37

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ?

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΘΡΗΝΙΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/1/21 19:36

    Οι κάτοικοι της πόλεως Ρόδου δεν έχουν ιδέα τι προβλήματα προκαλούν τα ελάφια!
    Άς κυκλοφορούσαν ελεύθερα και μέσα στην πόλη της Ρόδου και μετά θα έβλεπα πώς θα έβγαιναν στα μέσα να τα καταγγείλουν!!!
    Όποιος είναι μακριά από το πρόβλημα όλο συστάσεις ξέρει να κάνει!!!
    Ελληναράδες όλοι!
    Τον ρωτάτε αυτόν που του έπεσε το ελάφι άν έχει να ξαναφτιάξει το αμάξι του εν μέσω πανδημίας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/1/21 20:41

    Ο κύριος οδηγούσε με ταχύτητα σίγουρα πάνω από 100 για να γίνει έτσι το αμάξι. Για το ζώο κανένας δεν έκανε αναφορά. Να υποθέσουμε σκοτώθηκε. Κ σε άλλες χώρες τα ζώα είναι ελεύθερα στο δάσος αλλά οι πολιτες τηρούν τους νόμους κ ακολουθούν το τι γράφει η κάθε πινακίδα για το όριο ταχύτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζοντας τα σχόλια με τα ατύχημα πού γίνονται με τα ελάφια στην νότια Ρόδο έχω το δικαίωμα νά εκφράσω την γνώμη μου επειδή έχω εμπλακεί σε παρόμοιο ατύχημα, όταν ξαφνικά στα πέντε μέτρα ένα μεγάλο αρσενικό ελάφι πετάχτηκε μέσα από το δάσος , η χαμηλή ταχύτητα ( 40 χλμ) μας έσωσε καί δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός όμως οι ζημιές στο αυτοκίνητο ανήλθε στα δύο χιλιάρικα. Όσες προσπάθειες καί αν έκανα καί καταγγελίες προς το δασαρχειο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα ο ένας με έστελνε στον άλλο. Σε καμία περίπτωση το σύμβολο τής ροδου δεν πρέπει να γίνει σύμβολο καταστροφής και πιθανού θανάτου. Υπάρχουν πινακίδες και λοιπόν έχουν λύσει το πρόβλημα οι αρμόδιοι; Δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και με σαράντα χιλιόμετρα να πηγαίνεις να μπορέσεις να τα αποφύγετε, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο ξένος κόσμος που επισκέπτεται τη Ρόδο τι έχουν να απαντήσουν οι κύριοι αρμόδιοι . Τί έχουν νά πουν για τά τόσα ατυχήματα που συμβαίνουν. Τί έχουν νά πουν για τις τόσες καταστροφές στους αγρότες . ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΎΣΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ. Καί ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο ατύχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/1/21 17:32

    Διαβάζω και εγω τα σχόλια ορισμένων εδώ μέσα και μου τη δίνει, δεν έχετε ιδέα τι είναι να οδηγάς και ξαφνικά απ το πουθενά να πετάγεται μέσα στο δρόμο ένα ζώο τόσο μεγάλο όσο ένα ελάφι γιατί μιλάμε για βαρύ μαι μεγάλο ζώο δεν είναι ελαφάκια.... ζυγίζουν πολλά κιλά και με 40 χμλ να πηγαίνεις σου κάνουν το αμάξι σμπαράλια, έχουμε δει αμάξια μετά από τέτοια σύγκρουση και ξέρουμε.

    Παλιά είχε ο κόσμος λεφτά και κουτσά στραβά τα έφτιαχνε να αμάξια, τώρα όμως δεν υπάρχουν και λεφτά και ΠΡΕΠΕΙ οι δήμαρχοι και οι περιφεριάρχες να δούνε ΣΟΒΑΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗμΑ ΑΥΤΟ !

    Πάντως αφού κανείς δεν κάνει κάτι, προτείνω όποιοι έχουν πάθει τέτοια ζημιά να κάνουν παντού αγωγές και μηνύσεις.

    Έχουμε και μωρά παιδιά μέσα στα αμάξια επιτέλους τι κράτος είναι αυτό που έχουμε να ασχοληθούν όλοι και να δώσουν λύση στο υπαρκτό πρόβλημα !

    ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΕΠΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΞΕΜΠΑΡΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ - ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ ?

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/1/21 16:09

    Να βαλει ο Δημαρχος το χερι στην τσεπη βαθεια και να περιφραξει το δάσος ωστε τα ΔΙΠΟΔΑ ΖΩΑ που κρατανε το τιμονι και ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ούτε τις ταμπέλες με όριο ταχύτητας όυτε οτι οδηγουν σε ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ και τρεχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να φτάσουν 10 λεπτά νωρίτερα στον προορισμό τους ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ; να πιουν φραπε αραχτοι , να παιξουν προπο, να δουνε αγωνα , nova, netflix, να ειναι πρωτοι στην σειρα της τραπεζας του ταχυδρομειου του φουρνου μην τους παρει την ΣΕΙΡΑ κανένας άλλος είναι η κλασσική κατηγορία Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ και να πάτε όλοι ......
    ...και μετά σου φταίει το κακόμοιρο το ελαφάκι Καραγκιόζη Μαγκιά Κλανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/1/21 19:25

      Και εσύ είναι φιλόζωος της πλάκας, δεν είσαι κάν φιλόζωος γιατί ούτε τα ζώα θες να προστατέψεις ούτε και τους ανθρώπους. Είσαι ένας μικρός κακός ανθρωπάκος που πρέπει να πέσει πάνω σου ένα ελάφι για να μπορέσεις να καταλάβεις τι ζημιά πάθανε οι άλλοι !

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *