ροή ειδήσεων

Τα εισιτήρια για τη Ρόδο είναι ακριβά, η ακτοπλοΐα όμως πρέπει να επιβιώσει



Τον κίνδυνο να υποβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες αντιμετωπίζει η ελληνική ακτοπλοΐα, στον απόηχο της καταστροφικής επίδρασης της πανδημίας στον τουρισμό.

Την ίδια ώρα, κρίνεται αναγκαία η ανανέωση του γερασμένου στόλου και η συμπερίληψη του κλάδου στις χρηματοδοτήσεις τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, όπως δήλωσε στον sky ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries Μιχάλης Σακέλλης.

Ο κ. Σακέλλης σημείωσε ότι το 21 θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά και η κίνηση του ‘19 θα είναι ο στόχος για τα οικονομικά μεγέθη του κλάδου την επόμενη διετία ή τριετία.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι γραμμές της Δωδεκανήσου υστερούν σε σχέση με τις Κυκλάδες, λόγω της απόστασης από τον Πειραιά και του ακριβότερου ναύλου στα εισιτήρια. Επιπλέον αναφέρθηκε στη δύσκολη γραμμή της Καρπάθου-Κάσου, και στην ακαταλληλότητα των περισσοτέρων λιμανιών της Δωδεκανήσου, όπως του Διαφανίου Καρπάθου, της Κάσου και της Καλύμνου, δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στις προσεγγίσεις των πλοίων.

“Το θέμα των άγονων γραμμών πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά γιατί με τα μισθώματα που δίνονται αυτή τη στιγμή, δε μπορούν να εξυπηρετήσουν κάτι καλύτερο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε πολυετείς συμβάσεις 10-12 ετών για την κατασκευή νέων πλοίων γι’ αυτές τις γραμμές, καθώς λείπουν τέτοια πλοία από τη διεθνή αγορά, δεν υπάρχουν ούτε μεταχειρισμένα”, είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της γραμμής Καρπάθου-Κάσου, τόνισε ότι “είναι δύσκολη, τα πλοία προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες παρότι είναι παλιά τα πλοία. Μην τα ρίχνουμε όμως όλα στα πλοία, είτε νέα, είτε παλιά, γιατί φταίνε και τα λιμάνια. Όταν κατασκευαζόταν προ 20ετίας το λιμάνι της Κάσου, δεν ελήφθη υπόψη η γνώμη των ακτοπλόων και πλοιάρχων. Και στην Κάλυμνο έχει γίνει λάθος το λιμάνι. Και στο Διαφάνι της Καρπάθου είναι προβληματικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το υψηλό κόστος των ναύλων για τα εισιτήρια της Δωδεκανήσου και ειδικά με χρήση καμπίνας, γεγονός που κρίνεται “απαγορευτικό” για πολλές οικογένειες ειδικά το καλοκαίρι που θέλουν να κινηθούν για τις διακοπές τους, ο κ. Σακέλλης παραδέχθηκε ότι πολλά εισιτήρια είναι ακριβά, λέγοντας τα εξής:

Το κόστος είναι υψηλό. Από την άλλη κοιτάμε και τη δική μας βιωσιμότητα. Υπάρχει μία τιμολογιακή πολιτική των εταιριών που είναι αναπτυξιακή και πρέπει να επιβιώσουν. Τα Δωδεκάνησα είναι πιο μακριά, είναι πιο ακριβές οι γραμμές και το κράτος πρέπει να επενδύσει περισσότερο. Υπάρχει ωστόσο, σημαντική επιδότηση υπέρ του επιβάτη από το μεταφορικό ισοδύναμο, ενώ υπάρχουν και προσφορές όλο το χρόνο.

skyrodos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/1/21 11:44

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΑΦΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΑΜΑΚΡΗΣΜΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ....ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ...ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ...ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/21 11:49

    ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΡΗΤΗ -ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 54 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΡΓΟΚΙΝΗΤΑ ΠΛΟΙΑ 200 ΕΥΡΩ!ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ 62 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ...ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ 210!!!!ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΣΑΚΕΛΛΗ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!ΑΝΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΜΑΣ ΓΔΥΝΕΙ Η AEGEAN ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η BLUE STAR!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *