ροή ειδήσεων

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Στο έλεος του Θεού οι Συμιακοί και όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας

 

Τις συνέπειες της αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα Υγείας και της πλήρους αδιαφορίας της για τα νησιά, πληρώνουν οι κάτοικοι της Σύμης, αλλά και των άλλων νησιών του νομού Δωδεκανήσου.

Το περιστατικό που αφορά την άρνηση μεταφοράς ασθενή, με εγκεφαλικό από την Σύμη, με δικαιολογία τις κακές καιρικές συνθήκες αποδεικνύει ότι οι νησιώτες, έχουν αφεθεί στην τύχη τους αφού η πολιτεία δεν τους προσφέρει τα στοιχειώδη. Είναι για την κυβέρνηση πολίτες δεύτερης διαλογής.

Πως θα μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους, αν δεν έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας;

Η άρνηση των γιατρών να υπηρετήσουν στα ιατρεία των νησιών, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι, για να μην παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται οι κάτοικοι.

Η υποστελέχωση του κέντρου υγείας Σύμης θα έπρεπε να είναι ένας λόγος παραπάνω, για την γρήγορη έγκαιρη μεταφορά των ασθενών από το νησί στη Ρόδο για νοσηλεία. Η βραδυπορία για περιστατικά που αφορούν εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Παρόλα αυτά για την μεταφορά του ασθενή με εγκεφαλικό από τη Σύμη, η πολιτεία αρνήθηκε να απογειώσει ελικόπτερο επικαλούμενη τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ήταν δηλαδή πιο ασφαλής η μεταφορά του ανθρώπου μετά από …13 ώρες με το πλοίο της γραμμής;

Ο ασθενής απλά στάθηκε τυχερός και άντεξε τη μεταφορά του μέχρι το νοσοκομείο της Ρόδου.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν ισχύει το ίδιο και άνθρωποι χάνονται εξαιτίας της αδιαφορίας και της αναλγησίας του κράτους, για τα νησιά και τους κατοίκους τους.

Γιατί αναλγησία και αδιαφορία, συνιστά και η αργοπορία στον εμβολιασμό των κατοίκων της Σύμης.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής, μέχρι τώρα έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου 130 κάτοικοι από τους 3.000 που ζουν στο νησί. Είναι δηλαδή σαν να μην έχει εμβολιαστεί κανείς, αφού το τείχος ανοσίας κτίζεται αφού έχουν λάβει όλοι και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχει περάσει και εύλογο χρονικό διάστημα. Οι κάτοικοι της Σύμης μένουν εκτεθειμένοι στον φονικό ιό με ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι κοροϊδία όσα λέγονται περί … έγκαιρης ολοκλήρωσης του σχεδίου ‘Ελευθερία’ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όταν οι ακρίτες που έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα μένουν απροστάτευτοι.

Η περίπτωση της Σύμης αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία του κράτους .

Αποδεικνύει πως η περιβόητη νησιωτικότητα που τόσα έχουν γραφεί για αυτήν παραμένει μόνο στα λόγια.

Αποδεικνύει πως οι υποσχέσεις για την στελέχωση του ιατρείου του νησιού αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην μεταφορά των περιστατικών είναι κενό γράμμα.

Τουλάχιστον ας φροντίσουν να ενισχύσουν το λιμενικό στη Ρόδο με ένα μεγάλο σκάφος, που θα μπορεί να μεταφέρει περιστατικά γρήγορα και με ασφάλεια από τη Σύμη και τα άλλα νησιά,της περιοχής ευθύνης του.

Γιατί τα απλά σκάφη που διαθέτει ο λιμενικός σταθμός της Σύμης δείχνουν και αυτά τον εμπαιγμό του κράτους για τους νησιώτες.







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *