ροή ειδήσεων

Χαμός στην Τουρκία για τα γκρίζα διαβατήρια: Τούρκοι έρχονταν στην Ευρώπη και δεν επέστρεφαν



Το γκρίζο διαβατήριο, εκδίδεται συνήθως για αξιωματούχους που συμμετέχουν σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μια έρευνα για παράνομη χρήση υπηρεσιακών διαβατηρίων από δεκάδες Τούρκους υπηκόους που τα χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν νόμιμα στην Ευρώπη, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στην Τουρκία, ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές.

Η υπόθεση προκαλεί αναταραχή μετά από αναφορές μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι 43 άτομα με τέτοια ειδικά διαβατήρια ταξίδεψαν στη Γερμανία τον Νοέμβριο για να παρευρεθούν σε ένα περιβαλλοντικό σεμινάριο και παρέμειναν στη Γερμανία.

Αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο, που ονομάζεται στην Τουρκία γκρίζο διαβατήριο, εκδίδεται συνήθως για αξιωματούχους που συμμετέχουν σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό. Επιτρέπει ταξίδια χωρίς βίζα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τα 43 άτομα που παρέμειναν στη Γερμανία στάλθηκαν εκεί από τον δήμο μιας περιφέρειας που ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP στην επαρχία Μαλάτεια στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εναντίον του δήμου και έξι άλλων για παρόμοιες υποθέσεις κατάχρησης υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Ο αντικυβερνήτης της Μαλάτεια, δύο ανώτεροι τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο επικεφαλής της ληξιαρχικής υπηρεσίας στην επαρχία, τέθηκαν σε αναστολή την περασμένη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση.

Το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε επίσης την αναστολή έκδοσης τέτοιων διαβατηρίων σε εργαζόμενους εκτός δημοσίου τομέα που αποστέλλονται στο εξωτερικό από δημοτικές αρχές.

Μια πηγή που επικαλέστηκε το HaberTurk ισχυρίστηκε ότι «450 έως 500» Τούρκοι ταξίδεψαν στην Ευρώπη παρανόμως χρησιμοποιώντας υπηρεσιακά διαβατήρια και ότι ορισμένοι από αυτούς που έφυγαν για τη Γερμανία είχαν πληρώσει έως και 6.000 ευρώ στις τοπικές αρχές για να λάβουν το ταξιδιωτικό έγγραφο.

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *