ροή ειδήσεων

Η Εθνική Επέτειος της 8ης Μαΐου 1945 στο νησί της Σύμης



Η 8η Μαΐου 1945 αποτελεί μια σημαντική ιστορική επέτειο για το νησί της Σύμης και για ολόκληρα τα Δωδεκάνησα. Κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε στην Σύμη η παράδοση των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους και υπεγράφη το σχετικό Πρωτόκολλο.

Για να τιμηθεί η μεγάλη αυτή ημέρα, με την τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, ετελέσθη η καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία ώρα 11:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου εκ του Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, Γεν. Αρχιερ. Επιτρόπου-Εφημερίου του Ναού και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού, με την τιμητική συμμετοχή του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα, της Προέδρου του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Σεβαστής Λούπη και Μελών αυτού όλων των Παρατάξεων, ως και των εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών της Νήσου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Σεβαστή Νικόλη, Πρόεδρος της Ενώσεως Γυναικών Σύμης, ζωντανεύοντας από πηγές της εποχής το τιμώμενο ιστορικό γεγονός, ενώ τιμητικό άγημα της Ενώσεως Γυναικών με παραδοσιακές φορεσιές της Νήσου, έφερε με εθνική υπερηφάνια την Γαλανόλευκη.

Εν συνεχεία άπαντες μετέβησαν εις το Ηρώον των Πεσόντων, όπου ετελέσθη υπό του Ποιμενάρχη κ. Χρυσοστόμου Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους προαναφερομένους εκπροσώπους των Αρχών. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εφέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, ούτε αφίχθηκαν εκ Ρόδου οι εκπρόσωποι των Δωδεκανησιακών Αρχών.



orthodoxianewsagency

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *