Ελβετοί γιατροί βρήκαν έγκαιρη θεραπεία για τον κορωνοϊό;Οι ασθενείς που κινδυνεύουν να προσβληθούν από σοβαρή περίπτωση του κορωνοϊού μπορεί τώρα να μπορούν να λάβουν έγκαιρη θεραπεία χάρη σε μια νέα μέθοδο που αναπτύχθηκε από Ελβετούς ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τη συμπεριφορά των φυσικών φονικών κυττάρων σε μολυσμένα άτομα. Η ανίχνευση και η θεραπεία απειλητικών για τη ζωή μορφών της νέας νόσου του κορανοϊού πριν από την έναρξη των οξέων συμπτωμάτων ήταν μια πρόκληση για τους γιατρούς από την αρχή της πανδημίας. Τώρα, μια ομάδα από το Ελβετικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης θα μπορούσε να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. Οι ερευνητές, οι οποίοι συνεργάστηκαν με επιστήμονες από τη Γερμανία, την Τουλούζ και τη Νάντ, ανακάλυψαν έναν συγκεκριμένο «βιοδείκτη» ικανό να προβλέψει την ανάπτυξη μιας σοβαρής υπόθεσης στα αρχικά στάδια.

Το βασικό στοιχείο είναι τα φονικά κύτταρα που βρίσκονται στο αίμα ενός ασθενούς τα οποία ουσιαστικά είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που εμπλέκονται σε ανοσοαπόκριση. Σύμφωνα με τους Ελβετούς επιστήμονες, οι αλλαγές στον αριθμό τους μπορούν να αποτελέσουν έναν πρώιμο ισχυρό δείκτη ενός επικείμενου κινδύνου.
“Ο αριθμός των φυσικών κυττάρων φονικών Τ στο αίμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη σοβαρών κρουσμάτων με υψηλό βαθμό βεβαιότητας – ακόμη και την πρώτη ημέρα ενός ασθενούς στο νοσοκομείο”, λέει ο Burkhard Becher, ο κορυφαίος ερευνητής της ομάδας.

Τα πρώιμα διαγνωστικά που βασίζονται στη νέα μέθοδο θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους γιατρούς να αναπτύξουν μια βέλτιστη θεραπεία για οποιονδήποτε ασθενή, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας των μετρήσεων οξυγόνου, του τύπου θεραπείας και της ανάγκης μεταφοράς ενός ασθενούς σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU), λένε οι επιστήμονες .
«Οι προγνωστικοί βιοδείκτες είναι πολύ χρήσιμοι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων. Βοηθούν τους κλινικούς ιατρούς να παρέχουν στους ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα την καλύτερη δυνατή φροντίδα », λέει η Stefanie Kreutmair, άλλη συν-συγγραφέας της μελέτης. «Τα ευρήματά μας καθιστούν επίσης δυνατή τη διερεύνηση νέων θεραπειών».


πηγή: rt.com

Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο για τους εμβολιασμένους από το ότι εμβολιάστηκαν και προστατεύονται, 1. με τα λεφτά του συνόλου των φορολογούμενων, χωρίς αυτοί (οι φορολογούμενοι), να ερωτηθούν, 2. χωρίς αξιολόγηση του εμβολίου, από την επιτροπή αξιολόγησης και 3. χωρίς διαπραγμάτευση, από την επιτροπή διαπραγμάτευσης. Τα παραπάνω είναι υποχρεωτικά για παθήσεις που απειλούν περισσότερους πολίτες, κάθε χρόνο και από πολύ περισσότερο φονικές παθήσεις. Η δικαιολογία: Είναι επείγον, λες και ο καρκίνος κάθεται και περιμένει να συνεδριάσουν οι Επιτροπές!!! Που ζούμε;;;

mms

mms

βίντεο