ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επιχείρηση για τη διάσωση ελαφιού που εγκλωβίστηκε σε αρχαιολογικό χώρο



Από αγέλες αδέσποτων σκυλιών αλλά και από το… φαγητό που τους προσφέρουν οι άνθρωποι κινδύνευε η ζωή ενός μικρού ελαφιού που είχε εγκλωβιστεί μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στο Κάτω Ροδίνι της Ρόδου κι έτσι στήθηκε επιχείρηση από δασοφύλακες του δασονομείου Έμπωνα για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον!


Το πανέμορφο ελαφάκι σύμφωνα με το protothema.gr, βρισκόταν επί μήνες στο σημείο και πλέον είχε σχεδόν εξημερωθεί και εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο, όσοι έφταναν στο σημείο για να το δουν, του άφηναν τρόφιμα ακατάλληλα για το είδος του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία του. Παράλληλα, στην περιοχή άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά.


Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για τη μετακίνηση του ανυπεράσπιστου ελαφιού σε ασφαλή περιοχή, κάτι που αποδείχθηκε όχι και τόσο εύκολο! Οι δασοφύλακες χρειάστηκαν αρκετές μέρες ώσπου να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το μοναχικό ελαφάκι, κάτι που πέτυχαν το πρωί της Δευτέρας και το απελευθέρωσαν στην δασική περιοχή του Αγίου Σουλά.

thestival

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *