ροή ειδήσεων

Φόβοι για μπαράζ ακυρώσεων στα "δημοφιλή" νησιά λόγω κορονοϊού - Οι ημερομηνίες που κάνουν "κοιλιά"



Με το φόβο των ακυρώσεων περνούν τις τελευταίες μέρες οι ξενοδόχοι σε νησιά με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο αν και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει προς το παρόν.
Καθώς προβληματίζει η επιδημιολογική εικόνα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά, ξενοδόχοι σε αυτά εκφράζουν φόβους πιθανών ακυρώσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Χώρες του εξωτερικού εντάσσουν την Ελλάδα σε νέα λίστα πορτοκαλί ή κόκκινη, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι επιστρέφουν με PCR και αυτό αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον κόστος στους τουρίστες.


Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Πάρος, Τήνος και Μύκονος έχουν ανοδικές τάσεις στα κρούσματα και κάποια νησιά εξ αυτών φλερτάρουν με το lockdown.


Σε επικοινωνία του Sputnik με τις αντίστοιχες τοπικές ενώσεις, προς το παρόν δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις μετά τις εγχώριες ανακοινώσεις για άνοδο των κρουσμάτων.
«Προς το παρόν δεν έχει φανεί κάποια αναστάτωση. Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών δεν εξελίχθηκαν σε όγκο ακυρώσεων. Ωστόσο, υπάρχει φόβος» τονίζει από την πλευρά της η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πάρου.
Παράλληλα προσθέτει ότι η «υπερπροβολή συγκεκριμένων εικόνων διασκέδασης ή συνωστισμού κάνουν κακό στο νησί επειδή δεν αντιπροσωπεύουν τη συνολική εικόνα, παρά μόνο κατά τόπους σημεία».
Το κλίμα που μεταφέρεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) είναι ότι ο Ιούλιος κλείνει με μια μέση πληρότητα 70% - 75%.

«Σε κάποιες περιοχές φτάνει το 80 με 90% παρά τις δυσκολίες και ειδικά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη» σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο.
Αντίστοιχα το καλό κλίμα αναφορικά με τις πληρότητες προχωρά και τον Αύγουστο και φτάνει έως τις 20 Αυγούστου.
Μετά από τις 20 Αυγούστου υπάρχει μια μεγάλη «κοιλιά» πιθανότατα λόγω φόβου για τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΠΟΞ.


Στο τραπέζι τα μικρά lockdown
Την ίδια στιγμή επί τάπητος θέτει η Πολιτική Προστασία το ενδεχόμενο πολλών μικρών lockdown σε νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Στα προληπτικά μέτρα ώστε να μη φτάσουμε ως εκεί, περιλαμβάνεται σε πρώτη φάση η αποστολή ομάδων αστυνομικών στους δημοφιλής νησιωτικούς προορισμούς ώστε να τηρηθεί η εφαρμογή των μέτρων.

sputniknews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *