ροή ειδήσεων

Ανησυχία προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε νησιά - Στο κόκκινο Πάρος, Τήνος, Μύκονος



Οι τοπικές εξάρσεις που παρατηρούνται σε αρκετά νησιά ανησυχούν τους επιστήμονες τη στιγμή που το ιικό φορτίο στη χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται.


Αυτές οι τοπικές εξάρσεις βρίσκονται στον κατάλογο των ζητημάτων που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, όπου η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων ενδεχομένως να επιφέρει και εισηγήσεις για νέα lockdown.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ήδη στην Ίο, όπου αύριο μεταβαίνουν πάνω από 30 αστυνομικοί από την Αθήνα με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης, καθώς «οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα», όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, τόνισε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει».


Παράλληλα, ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Πάρο, όπου το ποσοστό θετικότητας έχει εκτοξευθεί αυτή την εβδομάδα στο 5,51% (22 κρούσματα σήμερα), στη Ζάκυνθο (ποσοστό θετικότητας 2,27% και 45 κρούσματα σήμερα), στην Τήνο (4,20% και 11 αντίστοιχα), στη Σαντορίνη (3,40% και 18 αντίστοιχα) και στη Ρόδο όπου σήμερα σημειώθηκαν 71 κρούσματα. Σταθεροποίηση κρουσμάτων παρατηρείται στη Μύκονο όμως η κατάσταση παραμένει ανησυχητική αφού καταγράφηκαν 23 νέες λοιμώξεις και το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 4,27%.

Στην Αττική το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν μόλις 883 νέες διαγνώσεις (οι 224 στο κέντρο της Αθήνας), ενώ συνεχείς αυξήσεις παρουσιάζει η διασπορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από αρκετούς μήνες ξεπερνά το «ψυχολογικό φράγμα» των 300 λοιμώξεων την ημέρα και φτάνει στις 308. Σταθερή θεωρείται η κατάσταση στην Κρήτη (281 κρούσματα σήμερα εκ των οποίων τα 123 στο Ηράκλειο, 88 στα Χανιά και 53 στο Ρέθυμνο), ενώ εκ νέου ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η επιδημία στην Αχαΐα (65 νέες μολύνσεις σήμερα).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 – 25 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,46%.

Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 – 18 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,26%.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,16 (1,23 την προηγούμενη Τετάρτη).




Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/21 08:35

    όσο πλησιάζει η γιορτή της Παναγίας , τόσο θα βάζουν στο στόχαστρο την Τήνο και την Πάρο για να μη πάει ο κόσμος να προσκυνήσει την εικόνα της κοίμησης στην Τήνο και την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο. Τούς μάθαμε πια τους άθεους Μητσοτάκηδες και τα τσιράκια τους , τους άθεους Χαρδαλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *