Νέες ξενοδοχειακές μονάδες και Εκπαιδευτικό Κέντρο για τον Τουρισμό σχεδιάζει η Accor στην ΕλλάδαΤην ώρα που η χώρα αναμένει να κερδίσει το τουριστικό στοίχημα του 2021 παρά την πανδημία - κάτι που θεωρείται βέβαιο βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, και το τουριστικό προϊόν ανεβαίνει επίπεδο - κάτι που αποδεικνύει η αύξηση της Μέσης Κατά Κεφαλήν Δαπάνης των επισκεπτών, τουριστικοί όμιλοι διεθνούς εμβέλειας στρέφουν το βλέμμα τους στη Ελλάδα, δρομολογώντας νέες επενδύσεις. Ο λόγος για την Accor, έναν από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους παγκοσμίως, η οποία σκέφτεται να προσεγγίσει τη χώρα μας με έναν ολιστικό τρόπο σχεδιάζοντας τόσο το άνοιγμα νέων μονάδων όσο και την δημιουργία ενός διεθνούς «Εκπαιδευτικού Κέντρου για τον Τουρισμό» εντός ελληνικών συνόρων.

Για την ακρίβεια, ο όμιλος σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα από το 2022 και έπειτα. Τα ξενοδοχεία αυτά θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο των επτά μονάδων που ήδη λειτουργεί στην χώρα. Ειδικότερα το 2022 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρείς ακόμα μονάδες, του Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και των Raffles και Fairmont στη Μύκονο, τις οποίες θα λειτουργεί η Accor.


Παρότι σε πρώιμο στάδιο βέβαια, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης έχει σχέδια και για την ανέγερση ενός κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης διεθνούς εμβέλειας εντός Ελλάδας, στο οποίο θα μπορεί μεταξύ άλλων να επανεκπαιδεύει τους 80.000 εργαζομένους του. Τα πλάνα του ομίλου συζητήθηκαν μάλιστα κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σεμπαστιάν Μπαζέν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την αφορμή του ανοίγματος της νέας ξενοδοχειακής μονάδας της αλυσίδας στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι ο γαλλικός όμιλος διαθέτει πάνω από 5.000 ξενοδοχεία σε 110 χώρες και 39 brands, που καλύπτουν ένα εύρος από οικονομικές έως πολυτελείς επιλογές. Όσο για το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Accor περιλαμβάνει ήδη τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τρία στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes. Στην περιφέρεια το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) που άνοιξε τις πύλες του φέτος στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia (όμιλος Ν. Σουλούνια) στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.


insider.gr

Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *