ΔΕΗ: Κατεβάζει διακόπτες (για 24 ώρες) την Τρίτη ενάντια στην ιδιωτικοποίησηΦουντώνουν οι αντιδράσεις κατά της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση μέσω της πλαγίας οδού στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΔΗ, προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και
την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μη μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ θα έχει ως συνέπεια το ποσοστό του Δημοσίου να μειωθεί από το 51% σε 34%, ποσοστό το οποίο της διατηρεί το δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις που, όμως, θα λαμβάνουν οι ιδιώτες μέτοχοι.

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ στάθηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς, καθώς σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες έκκληση για συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διατηρήσει το υφιστάμενο ποσοστό συμμετοχής του, απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Τέλος, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, αύριο Κυριακή, στις 17.00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

newsbreak

Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *