ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο νεαρός παίκτης ριάλιτι για δύο ομαδικούς βιασμούς τουριστριών



Ο 27χρονος Σουηδός είχε κριθεί ένοχος το 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και συνέχεια άσκησε έφεση.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα κάτσει την επόμενη εβδομάδα ένας 27χρονος Σουηδός, ο οποίος, το 2019, είχε κριθεί ένοχος για δύο ομαδικούς βιασμούς αλλοδαπών τουριστριών που έγιναν στη Ρόδο.
Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, κατά συρροή, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Κατά της απόφασης αυτής, ο Σουηδός άσκησε έφεση η οποία θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 6 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με τη rodiaki, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι γνωστός στη χώρα του από τη συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδι ριάλιτι, βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά από καταγγελίες που έκαναν οι δύο συμπατριώτισσές του, ηλικίας σήμερα 22 και 21 ετών.

Η πρώτη κατήγγειλε ότι, στις 19 Ιουνίου, ο φερόμενος ως δράστης την προσέγγισε, προτείνοντάς της να κάνουν σεξ στην παραλία της Ψαροπούλας. Η ίδια αρνήθηκε, ενώ όταν εκείνος της επιτέθηκε, αντιστάθηκε. Στη συνέχεια όμως έφερε κι άλλους φίλους του, με αποτέλεσμα να τη βιάσουν ομαδικά.
Η τουρίστρια κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της την επόμενη ημέρα.


Παράλληλα, μία ακόμη τουρίστρια, 21 ετών σήμερα, αναγνώρισε τον 27χρονο ως τον άνδρα, ο οποίος μαζί με άλλα άτομα, τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου του 2018, την είχε βιάσει στην ίδια παραλία, στην περιοχή της Ψαροπούλας.

Μετά από έρευνα και αξιοποίηση των πληροφοριών που συγκέντρωσε, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 27χρονου Σουηδού, ο οποίος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του.
Ο 27χρονος παραδέχθηκε πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες του καλοκαιριού, το 2018, βρέθηκε στο «σμαραγδένιο νησί» για διακοπές, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Αναφερόμενος στην 22χρονη, υποστήριξε ότι συναντήθηκαν στις 19 Ιουνίου του 2018 σε μπαρ της περιοχής στην Ψαροπούλα, όπου και διασκέδαζαν μαζί με φίλες της και τρεις άνδρες.
Επικαλούμενος, δε, και τα όσα είχε καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, σημείωσε πως η κοπέλα φορούσε κόκκινη μπλούζα και μαύρη φούστα έως το γόνατο, ενώ έφυγαν μαζί πιασμένοι χέρι - χέρι, αφού είχε συνομιλήσει για λίγα λεπτά με τις φίλες της.

Πήγαν μάλιστα στο δωμάτιό του, το οποίο απείχε μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το κατάστημα όπου διασκέδαζαν. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, βρήκαν τον συγκάτοικο του με μία κοπέλα, οι οποίοι όμως, μόλις τους είδαν, έφυγαν. Ο Σουηδός είχε αναφέρει επίσης στην ανακρίτρια πως η 22χρονη ήταν αυτή που άρχισε να τον φιλάει και να τον αγκαλιάζει και τελικά κατέληξαν να κάνουν σεξ, με τη θέλησή της, στην κρεβατοκάμαρά του.
Στη συνέχεια η νεαρή ντύθηκε, αποχώρησε και δεν την ξαναείδε, ενώ εκείνος επέστρεψε στο μπαρ.
Παράλληλα, είχε υπογραμμίσει τις αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει η συμπατριώτισσά του στην κατάθεσή της, αφού ανέφερε ότι φορούσε σορτσάκι και μπλούζα, αλλά και πως ο άνδρας ο οποίος την ακολούθησε βγαίνοντας από το κατάστημα μιλούσε αγγλικά, ενώ εκείνοι μιλούσαν μεταξύ τους σουηδικά.
Σχετικά με τον δεύτερο βιασμό, αυτόν της 21χρονης συμπατριώτισσάς του, ο 27χρονος είχε επίσης αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως και με αυτήν την κοπέλα έκαναν έρωτα με τη θέλησή της στο δωμάτιό του, έχοντας πάρει μάλιστα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, αυτοί, δεν έπεισαν ποτέ εισαγγελέα και ανακρίτρια, οι οποίοι, με σύμφωνη γνώμη, τον είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενο, δείχνοντάς του τον δρόμο για τη φυλακή όπου και επέστρεψε μετά την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, τον Οκτώβριο του 2019.
Μετά την άσκηση έφεσης, ο Σουηδός ευελπιστεί πλέον να μειώσει την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί ή ακόμα και να αθωωθεί. Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στις 6 Δεκεμβρίου.

sputniknews

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/12/21 08:09

    ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *