ροή ειδήσεων

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής από την 1η Αυγούστου - Κατατέθηκε τροπολογία στη ΒουλήΗ αναστολή της ρήτρας θα ισχύσει για ένα χρόνο στα κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 -Η περίοδος ισχύος της αναστολής μπορεί να επεκταθεί με υπουργική απόφαση - Τι ισχύει για την αλλαγή προμηθευτή - Δείτε όλη την τροπολογία
 
Την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Αυγούστου 2022 εως τον Ιούλιο του 2023 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.


«Για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 εως την 1η Ιουλίου 2023 δεν εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας, η οποία συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς, είτε πρόκειται για τιμολόγια με διακριτή αναγραφή της ανωτέρω ρήτρας είτε για τιμολόγια χωρίς διακριτή αναγραφή αυτής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ρύθμιση ενώ σημειώνεται πως η περίοδος ισχύος της αναστολής μπορεί να επεκταθεί με υπουργική απόφαση.


Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει πως οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση, τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας στα τιμολόγιά τους ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους πελάτες να επιλέξουν άλλο τύπο τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση που δεν έχουν σύμβαση προμήθειας σε ισχύ.

Επίσης, για όλη τη διάρκεια ισχύος των προτεινόμενων διατάξεων:

- Επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ή τιμολογίου προμήθειας συνέπεια της μεταβολής των χρεώσεων προμήθειας, αζημίως για τους πελάτες και χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή

- Αποτυπώνονται σε ειδικό πεδίο στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που εκδίδονται μετά την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων διατάξεων, οι χρεώσεις ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης χρέωσης που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης.

- Αναγράφονται διακριτά στους λογαριασμούς κατανάλωσης όλες οι χρεώσεις προμήθειας για τα προαναφερόμενα τιμολόγια καθώς και το ποσό της επιδότησης από πόρους του ειδικού λογαριασμού «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης»

protothema

Σχόλια

 1. Ανώνυμος26/6/22 08:48

  Αναστολή στην εφαρμογή της λόγω προεκλογικής περιόδου βάζει η κυβέρνηση. Για τόσο ηλιθιους έχουν τους ψηφοφόρους τους δηλαδή.
  Αναστέλλεται για τα μάτια του κόσμου για 1 χρόνο,θα βρουν με άλλο τρόπο να μας τα αρπάζουν χωρίς να είναι εμφανή για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε.Τα κλοπιμαία δεν θα μας τα γυρίσουν ποτέ στο ακέραιο.Θα ενσωματωθεί στην τιμή της κιλοβατώρας και όλα μια χαρά.
  Αναστέλλει & ΔΕΝ καταργεί την ρητρα αναπροσαρμογης 3 μήνες πριν τις εκλογές.
  Την ίδια ρήτρα που πριν δεν μπορούσε.
  Στο μεταξύ οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν τιμές όποτε γουστάρουν.
  Άρα θα ενσωματώσουν την ρήτρα στις νέες τιμές.
  Ναι μας θεωρεί μεγάλους μαλ@κες.
  Οι "Άριστοι" με 829 ακίνητα, με 17 εκατ. € καταθέσεις και 13 εκατ. € δάνεια τα οποία, κάποιοι εξ αυτών, αφήνουν απλήρωτα για 10 χρόνια. Εμείς με τη ρητρα αναπροσαρμογης και χρεοκοπημένοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος27/6/22 03:21

  Συμφωνώ 👍 08:48 ότι δεν μπορεί η δεξιά να περάσει θα το περάσει η αριστερά κ πάντα δεξιά κ πάντα αριστερά κ κάπου εμείς οι βίο παλαιστές στην μέση!!!! Δημοκρατία που είσαι να μας δεις ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕΙΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *