ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι κατασκοπεύουν την Ψέριμο



«Ελληνες στρατιώτες και βαριά όπλα στο νησί»


Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο (και) μέσω του τουρκικού Τύπου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Ali Ballı και Ayşe Yıldız, «κατασκοπεύει» την Ψέριμο προκειμένου να καταγγείλει την παρουσία ελλήνων στρατιωτών και -όπως ισχυρίζεται- βαρέων όπλων στο νησί.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων».

Το τουρκικό πρακτορείο κατέγραψε ενέργειες στρατιωτικοποίησης, σημειώνοντας πως «δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε -μεταξύ άλλων- έλληνες στρατιώτες που στάθμευσαν στο νησί, καθώς και βαρύ οπλισμό.

«Στην περιοχή όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παρουσιάζονται μέχρι και δορυφορικές εικόνες προκειμένου η Αγκυρα να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Είναι εμφανές, πλέον, πως η αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας έχει λάβει επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς, μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και εικόνων, η γειτονική χώρα προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα παρανομεί πάνω στα ίδια της τα νησιά.







E-Daily.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *