ροή ειδήσεων

Κορονοϊός: Στις ηλικίες 18 – 24 η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» Ιόνιο, Κρήτη, νότιο Αιγαίο, Αττική



Οι τουριστικές περιοχές “βουλιάζουν” από κόσμο αλλά και από κρούσματα κορονοϊού! Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις ηλικίες 18 έως 24, όπως ανέφεραν στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη και η Αττική, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ενημερώνοντας για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα. Η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Επίσης, είπε ότι αύξηση έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 3 εβδομάδες και οι επαναλοιμώξεις.


Αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα δεδομένα των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν όλα τα κράτη αύξηση» σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο Θεοκλής Ζαούτης.

Όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *