ροή ειδήσεων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΘΗΚΕ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



Άλλος ένας θάνατος στη Νότια Ρόδο, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δομές δημόσιας υγείας της περιοχής. Αυτή την φορά ο άτυχος συνάνθρωπος μας ήταν Γερμανός τουρίστας ηλικίας περίπου 50 ετών , που παραθέριζε σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Κιοτάρι.

Το Σάββατο λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ο άτυχος τουρίστας λιποθύμησε στην πισίνα του ξενοδοχείου λόγω οξύ εμφράγματος. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, ενώ εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κατόρθωσαν να τον συνεφέρουν.

Όμως το ΕΚΑΒ έκανε 45 λεπτά να φθάσει στο Κιοτάρι, καθώς ξεκίνησε από την πόλη της Ρόδου, αφού στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, δεν υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν ο νοσηλευόμενος να πεθάνει κατά την διάρκεια της διακομιδής.

Το τραγικό γεγονός αποδεικνύει ακόμα μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που δεν ικανοποιεί τα πάγια αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μόνιμα στη Νότια Ρόδο.
Στελέχωση του Π.Ι. Γενναδίου με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό – οι αγροτικοί γιατροί να είναι βοηθητικοί
Μονιμοποίηση των τριών νοσηλευτριών που λήγει η σύμβαση τους τον Δεκέμβριο. Πρόσληψη ακόμα τριών νοσηλευτών.
Να εφημερεύει το Π.Ι. Γενναδίου όλο το 24 ώρο 365 ημέρες τον χρόνο με παρουσία ειδικευμένου γιατρού, νοσηλευτή και ΕΚΑΒ.

Αν η κυβέρνηση είχε ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα που διεκδικούμε εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της Νότιας Ρόδου, τότε δεν θα χάναμε συνανθρώπους μας, από περιστατικά ρουτίνας για την ιατρική επιστήμη.

Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο περιστατικό και άλλα παρόμοια που συνέβησαν φέτος σε τουριστικές περιοχές, αναδεικνύουν πως, παρά τα τεράστια κέρδη των ομίλων και τα έσοδα του κράτους, οι δομές δημόσιας υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση υποστελέχωσης. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι, στο νησί μας να έχει διαμορφωθεί σήμερα μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, για την ζωή των μόνιμοι κάτοικων , των εργαζόμενων στον τουρισμό και των επισκεπτών.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με την συλλογική δράση και τους αγώνες, για αυτό καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες που θα πάρει η επιτροπή κατοίκων το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 28/09/2022

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *