ροή ειδήσεων

Συναγερμός για τον Κhosta-2: Βρέθηκε νέος κορονοϊός, που δεν τον «πιάνουν» τα εμβόλια



Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο «ιός της ρωσικής νυχτερίδας» Khosta-2, θα μπορούσε να μολύνει ανθρώπους και να αντισταθεί στα εμβόλια κατά της COVID-19.


Συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει δημοσίευση έρευνας Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ιό που αναπτύχθηκε σε νυχτερίδες από τη Ρωσία που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και, το κυριότερο, διαφεύγει τον αντισωμάτων και των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί για την Covid-19.


Όπως διαπίστωσε η επιστημονική ομάδα από τη σχολή Παγκόσμιας Υγείας Paul G. Allen στο πανεπιστήμιο Washington State o ιός Khosta-2 μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη ακίδα του για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα όπως κάνει και ο SARS-CoV-2.

«Η μελέτη μας απέδειξε ότι οι sarbecoviruses που κυκλοφορούν στην άγρια φύση της Ασίας - ακόμα και σε περιοχές της δυτικής Ρωσίας όπου εντοπίστηκε ο Khosta-2 - αποτελούν απειλή για την παγκόσμια υγεία και τις εν εξελίξει προσπάθειες εμβολιασμούς κατά του SARS-CoV-2» δήλωσε ο ιολόγος και επικεφαλής της μελέτης, Μάικλ Λέτκο.


Σύμφωνα με τον ίδιο η ανακάλυψη αυτή τονίζει την ανάγκη να αναπτυχθούν νέα εμβόλια που δεν στοχεύουν μόνο στις γνωστές μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, αλλά θα προστατεύουν γενικά κατά του υπογένους των sarbecoviruses.

Στην αρχλη μάλιστα βρήκαν μια ομάδα κορονοϊών παρόμοιων με τον SARS-CoV-2, που αρχικά ανακαλύφθηκε ότι ζούσαν σε νυχτερίδες στη Ρωσία το 2020. Εκείνη την εποχή, οι επιστήμονες δεν πίστευαν ότι ο ιός, που ονομάζεται Khosta-2, αποτελούσε απειλή για τους ανθρώπους, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.


Αλλά όταν η ομάδα του Letko έκανε μια πιο προσεκτική ανάλυση, διαπίστωσε ότι ο ιός μπορούσε να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο, το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανή απειλή για τη δημόσια υγεία. Ένας συγγενής ιός που βρέθηκε επίσης στις ρωσικές νυχτερίδες, ο Khosta-1, δεν μπορούσε να εισέλθει εύκολα στα ανθρώπινα κύτταρα, αλλά ο Khosta-2 μπορούσε.

Ο Khosta-2 προσκολλάται στην ίδια πρωτεΐνη, την ACE2, που χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να διεισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα. «Οι υποδοχείς στα ανθρώπινα κύτταρα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ιοί εισέρχονται στα κύτταρα», λέει ο Letko. «Αν ένας ιός δεν μπορεί να μπει από την πόρτα, τότε δεν μπορεί να εισέλθει στο κύτταρο και είναι δύσκολο να εγκαθιδρύσει οποιονδήποτε τύπο μόλυνσης».

«Δεν θέλουμε να τρομάξουμε κανέναν και να πούμε ότι πρόκειται για έναν εντελώς ανθεκτικό στον εμβολιασμό ιό», λέει ο Letko. «Αλλά είναι ανησυχητικό ότι υπάρχουν ιοί που κυκλοφορούν στη φύση και έχουν αυτές τις ιδιότητες -μπορούν να συνδεθούν με ανθρώπινους υποδοχείς και δεν εξουδετερώνονται από τις τρέχουσες αντιδράσεις των εμβολίων».

Τα καλά νέα είναι ότι οι μελέτες του Letko δείχνουν ότι, όπως και η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2, ο Khosta-2 δεν φαίνεται να έχει γονίδια που θα έδειχναν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στους ανθρώπους.

Δείτε την έρευνα ΕΔΩ

dikaiologitika

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/9/22 18:46

    Όσα φάς και τα άλλα χώστα!(Khosta)
    Ανακοίνωση: λόγω του ότι τα εμβόλια που βγαίνουν κατά καιρούς για όλες τις παραλλαγές κορονοιού καταλάβατε ότι δεν σας καλύπτουν στο ελάχιστο από κανέναν ιό ίσα ίσα σας προκαλούν ξαφνικητιδες βαλθήκαμε να σας φέρουμε την ρωσική νυχτερίδα με το όνομα χώστα βαθυά.. ή μετάλλαξη χώστα όπου θες. Για να είμαστε πάλι κουλ με καινούριο προϊόν στην αγορά. Τρέξτε να τα χώσετε όπου σας καμπλωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/22 09:14

    Η ΕΛΙΤ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ .ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/9/22 14:50

    Το κοινό απαιτεί την πάντα εμπεριστατωμένη ανάλυση του «θεού» επι του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ψεκασμένο μου τέκνο.
      Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχεις πάθει εμμονή μαζί μου, να το κοιτάξεις και αυτό μαζί με τα άλλα χίλια κόμπλεξ που έχεις.
      Τι ακριβώς θέλεις να ακούσεις αυτήν την φορά; Ότι οι ιοί υπάρχουν στον πλανήτη πολυ πρίν εμφανιστεί ο άνθρωπος;
      Ότι χάρη στα εμβόλια βρίσκεσαι αυτήν την στιγμή σε θέση να λες τις συνομοσιολογικές παπαριές σου και δεν είσαι θαμμένος μαζί με χιλιάδες άλλους λόγο της ευλογιάς;
      Ότι μας κυβερνάει η ελίτ και θέλουν να βγάλουν λεφτά σκοτώνοντας την μισή ανθρωπότητα;
      Και να σε ρωτήσω εγώ τώρα, αν πεθάνουν τον κόσμο από που θα εισπράττουν φόρους; Από το αχρείαστο κουφάρι σου;
      Τέλος πάντων απορώ αν κανένας από εσάς έχει βάλει ποτέ τα μάτια του σε μικροσκόπιο και αν μπορεί έστω σε ένα μικρό βαθμό να καταλάβει πως λειτουργεί ένας ιός και πως η επιστήμη.
      Άγιος Παστίτσιος, Facebook, tv και freedo espresso, ένα συνοθύλευμα από σκατά στο κεφάλι σάς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/9/22 00:38

      Τα βρήκες όλα, όπως πάντα ! Στην δίκη μου περίπτωση που ειμουν τυχερός και είχα έξυπνους γονείς και δεν με εμβολίασαν ποτέ και για τίποτα, μπορείς να μου εξηγήσεις ρε απολειφάδι που περνιέσαι και έξυπνος, γιατί και πως ζω ακόμη και μάλιστα αρρωσταίνω μια φορά στα 5 χρόνια από μια γρίπη στην χειρότερη περίπτωση ; Θέμα τύχης θα πεις…όπως και να έχει, είμαι σίγουρος πως απλά είσαι ένα τρολ που μπαίνεις εδώ μέσα, γράφεις σε όλους τις ίδιες ασυναρτησίες και προσβάλεις με κάθε τρόπο όσους δεν συμφωνούν με τις παπαρολογιες σου. Θα σου περάσει, που θα πάει… την Πέμπτη δόση σου την έκανες ;

      Διαγραφή
    3. Ώστε έτσι εξηγούνται όλα, ανεμβολίαστο σε άφησαν η γονείς σου και σε χτύπησε καμία αρρώστια στον εγκέφαλο όταν ήσουν μωρό.
      Βρε εμμονικέ ψέυτη ακόμα και να μην σε εβολίασαν μικρό γλυτώσεις και τα εμβόλια του στρατού;Εκτός και αν είσαι γιωτάς,μου φαίνεται πολυ λογικό!Οσα τα κόμπλεξ σου τόση και η ψευδαίσθηση της ανωτερότητας που σε διακατέχει.
      1ο Δεν λεω ασυναρτησίες αλλά γεγονότα (facts) που λέμε και στο χωριό.
      2ο Δεν προσβάλω κανέναν νοήμον άνθρωπο, προσβάλονται όσοι έχουν την μυγα.
      3ο Δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα μου μόνο οι ψεκασμένοι.
      Τώρα για τους γονείς σου που δεν σε εβολίασαν έξυπνους δεν τους λες και προφανώς από εκεί πήρες και εσύ την ακαταλόγιστη εξυπνάδα σου.
      Συμπεράσμα: Είσαι ψεύτης και θρασύδειλος και δεν θα σταματήσω να σας γλεντάω όσο παραμένετε ηλίθιοι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/22 11:14

    Πρέπει να παραδεχθώ πως στο να αποφεύγεις να απαντήσεις και να γράφεις ασυναρτησίες είσαι άριστος. Όσο για τους γονείς μου, είναι σίγουρο πως είναι απείρως εξυπνότεροι από τους δικούς σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προϋπήρχα των πάντων δεν έχω δημιουργούς!
      Δεν νομίζω να με ρώτησες κάτι και να μην πήρες σαφής απάντηση, είσαι και ψεύτης και παραμυθάς και εκτίθεσαι επανειλημμένα.
      Και όσο για τους γονείς σου, αν ήταν έξυπνοι θα φορούσαν προφυλακτικό.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/9/22 13:49

    Αυτό το τρολ «θεός» , πρέπει να είναι τρελό νούμερο τελικά ! Προϋπήρχε λέει. Δεν αποκλείεται να τα πιστεύει αυτά που λέει καθώς επιμένει στα ίδια σχεδόν σε κάθε ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάσου λοιπόν την έκπληξη μου όταν σχεδόν σε κάθε άρθρο διαβάζω τις ίδιες ηλιθιότητες από τους ίδιους ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *