ροή ειδήσεων

«Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω – Βρισκόμαστε σε κλίμα πολεμικής προπαρασκευής»



«Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω. Τον εξυπηρετεί όλη αυτή η ένταση με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία. Μετά από τόσες απειλές, αν κάνει πίσω θα τον κατηγορήσουν ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη. Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολεμικής προπαρασκευής από την πλευρά της Τουρκίας» εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης.


Όπως τόνισε ο κ. Τζούμης σκοπός είναι να προκληθεί η ελληνική πλευρά, να αντιδράσει μέσα στο πλαίσιο της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας και με πρόφαση αυτή η Τουρκία να κλιμακώσει.

«Θεωρώ ότι η Τουρκία το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να μας προκαλέσει σε τέτοιο σημείο που να πρέπει να αντιδράσουμε. Δηλαδή θα μας αμφισβητήσει, το κάνει ήδη δηλαδή, να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία με τις υπερπτήσεις, αλλά θα το κάνει πιο ωμά. Θα πάει να στήσει ένα γεωτρυτικό σκάφος στα 7 μίλια από το Καστελόριζο. Αν έρθει δηλαδή κάποιος σ’ εμένα και με χτυπήσει στο δρόμο και γω δεν αντιδράσω, δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση. Αν λοιπόν η Τουρκία μου πει εμένα, το σπίτι δεν είναι δικό σου και γω δεν αντιδράσω δεν θα γίνει σύγκρουση. Αν λοιπόν η Τουρκία πάει και κάνει αυτό και εμείς καθορίσουμε την κόκκινη γραμμή στα έξι μίλια όπως κάναμε με το Ουρούτς Ρέις δεν πρόκειται να γίνει καμία σύγκρουση. Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και εθνική κυριαρχία είναι η κόκκινη γραμμή. Είναι λίγο ομιχλώδες αυτό, ποια είναι η κόκκινη γραμμή που έχουμε καθορίσει., τι ακριβώς θα κάνουμε.
Είναι πολιτική απόφαση. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα.

Θα μας πουν «βρείτε τα»

Οι μεγάλες δυνάμεις δεν θέλουν ακόμα μία σύγκρουση πάνω σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα μας πουν το γνωστό «βρείτε τα». Τι να βρούμε δηλαδή, εμείς δεν έχουμε χάσει κάτι για να βρούμε. Πάνω στο τραπέζι είναι μόνο εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Ερωτηθείς για την στάση των Αμερικανών και τις δηλώσεις εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Τζούμης απάντησε ότι απλά λένε αυτονόητα, ότι δηλαδή η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται. Ωστόσο σημείωσε ότι: «Η επόμενη παράγραφος όμως αναφέρει ότι δύο νατοϊκοί σύμμαχοι πρέπει να τα βρουν. Και όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την στρατικοποίηση των νησιών, είπε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσω επί του θέματος, ρωτήστε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
Γιατί ακούω ότι θα παρέμβουν οι Αμερικανοί σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη, σε μια κρίση, κτλ. Το θέμα είναι πώς θα παρέμβουν, και με τι τρόπο. Θα σηκώσουν ένα τηλέφωνο και θα πουν, Ερντογάν σταμάτα; Ας το κάνουν και τώρα. Δηλαδή η παρέμβαση θα γίνει αφότου δημιουργηθούν τετελεσμένα; Όπως έγινε στα Ίμια» είπε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

aegeanews


Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/10/22 17:23

    ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΑΚΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΥΦΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/22 20:01

    Να αγοράσουμε και μεις ένα "γεωτρυτικό σκάφος" έστω 20 μέτρα και να φτάνει στα 10 μέτρα βάθος. Ίσα ίσα να είναι "γεωτρυτικό σκάφος" και να πάμε να τρυπήσουμε στα αντίστοιχα μίλια των τουρκικών ακτών. Να δούμε τότε τι θα κάνουν αν έχουν ένα Ελληνικό σκάφος να κάνει τις ίδιες κινήσεις που κάνουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *