ροή ειδήσεων

Και ξαφνικά, μετά τα μαζικά «τσιμπήματα» οι «ειδικοί» ανακάλυψαν το «Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων» (SADS)...για να εξηγήσουν τους ξαφνικούς θανάτους νέων έως 40 ετών



Εφόσον οι «ειδικοί» πλέον, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, δεν μπορούν να αποκρύψουν την αύξηση των ξαφνικών θανάτων νέων ανθρώπων που ήταν απόλυτα υγιείς και μάλιστα από αδιευκρίνιστη αιτία...επιχειρούν να εντάξουν αυτούς τους θανάτους σε ένα...σύνδρομο, χωρίς καν να θέσουν ζήτημα εξέτασης συσχέτισης των εμβολίων...! Το όνομα αυτού...«Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων» (SADS) .


Υγιείς νέοι πεθαίνουν ξαφνικά και απροσδόκητα από ένα μυστηριώδες σύνδρομο - Οι γιατροί στην Αυστραλία αναζητούν απαντήσεις μέσω ενός νέου εθνικού μητρώου. Άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών καλούνται να ελέγξουν την καρδιά τους . Ενδέχεται να κινδυνεύουν να έχουν «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων» (SADS) σύμφωνα με τους Αυστραλούς...! Με αφορμή τους συνεχιζόμενους και ολοένα αυξανόμενους ξαφνικούς θανάτους νέων υγειών ανθρώπων και στην Ελλάδα, μην παραξενευτείτε αν ακούσετε από τους «ειδικούς» και τα εγχώρια παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στο...SADS!



Πηγές: Dailymail & news.com.au

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση



Οι νέοι με συγκεκριμένο οικογενειακό ιστορικό καλούνται να υποβληθούν σε έλεγχο της καρδιάς τους ακόμα κι αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και είναι υγιείς, καθώς θα μπορούσαν να διατρέχουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων.

Το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων, ή το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου (SADS), είναι ένας «ολόκληρος όρος που περιγράφει απροσδόκητους θανάτους σε νέους», συνήθως κάτω των 40 ετών, όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει προφανή αιτία θανάτου, σύμφωνα με το Royal Australian. Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (RACGP).

Αν και τα εθνικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, το Baker Heart and Diabetes Institute της Μελβούρνης αναπτύσσει το πρώτο μητρώο SADS της χώρας, το οποίο ελπίζει να κυκλοφορήσει τελικά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Στο μητρώο μας, υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που σταματά ξαφνικά η καρδιά τους (καρδιακή ανακοπή)», είπε μια εκπρόσωπος. «Από αυτούς, περίπου 100 νέοι ετησίως δεν θα έχουν την αιτία να βρεθεί ακόμη και μετά από εκτεταμένες έρευνες, όπως η πλήρης αυτοψία (το φαινόμενο SADS).»

Άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών καλούνται να υποβληθούν σε έλεγχο της καρδιάς τους, επειδή ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων (SADS).

Το Ίδρυμα SADS που εδρεύει στις ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 4.000 ετήσιους θανάτους παιδιών, εφήβων ή νεαρών ενηλίκων από SADS έχουν ένα από τα δύο κορυφαία προειδοποιητικά σημάδια.

Οι πιο συχνές καταστάσεις SADS περιλαμβάνουν σύνδρομα γενετικής αρρυθμίας όπως το σύνδρομο μακρού QT, την κατεχολαμινεργική πολυμορφική κοιλιακή ταχυκαρδία (CPVT) και το σύνδρομο Brugada, σύμφωνα με το RACGP .

Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν οικογενειακό ιστορικό διάγνωσης SADS ή ξαφνικό ανεξήγητο θάνατο ενός μέλους της οικογένειας και λιποθυμία ή επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης ή όταν είστε ενθουσιασμένοι ή ξαφνιασμένοι, ανέφερε το news.com.au .




Καρδιολόγος Dr Elizabeth Paratz. Εικόνα: Baker Heart and Diabetes Institute

Η καρδιολόγος και ερευνήτρια Dr Elizabeth Paratz είπε ότι το μητρώο του Baker ήταν το πρώτο στην Αυστραλία και ένα από τα λίγα στον κόσμο που συνδύαζε πληροφορίες ασθενοφόρου, νοσοκομείου και ιατροδικαστικής.

«(Σας επιτρέπει να δείτε) οι άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και δεν βρέθηκε αιτία στο πίσω μέρος», είπε.

Ο Δρ Paratz είπε ότι η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα είναι πιθανή επειδή «πολλά από αυτά λαμβάνουν χώρα εκτός των παραδοσιακών ιατρικών πλαισίων».

«Η πλειονότητα αυτών των συμβάντων SADS, το 90 τοις εκατό, συμβαίνουν έξω από το νοσοκομείο - το άτομο δεν τα καταφέρνει - επομένως είναι στην πραγματικότητα το προσωπικό του ασθενοφόρου και οι ιατροδικαστές που φροντίζουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ασθενών», είπε.

«Νομίζω ότι ακόμη και οι γιατροί το υποτιμούν. Βλέπουμε μόνο το 10 τοις εκατό που επιβιώνει και φτάνει στο νοσοκομείο. Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου».

Για την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων, το SADS είναι μια «πολύ δύσκολο να κατανοηθεί» επειδή είναι μια «διάγνωση του τίποτα».

«Το μόνο που ξέρετε είναι ότι δεν ήταν ναρκωτικά, αυτοκτονία, τραύμα ή καρδιακή προσβολή», είπε ο Δρ Paratz. «Ακόμα μένεις να αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό».

Τόνισε ότι οι όροι «καρδιακή προσβολή» και «καρδιακή ανακοπή» συχνά ανακατεύονταν.

Η καρδιακή προσβολή αναφέρεται σε απόφραξη του καρδιακού αγγείου, ενώ η καρδιακή ανακοπή σημαίνει ότι η καρδιά έχει σταματήσει.

«Αν κάποιος έχει καρδιακή προσβολή και κάνετε αυτοψία, μπορεί να δείτε έναν μεγάλο θρόμβο, αυτό είναι ένα θετικό εύρημα, αλλά όταν κάποιος είχε ένα από αυτά τα περιστατικά SADS, η καρδιά είναι παρθένα», είπε. «Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρεις τι να κάνεις».

Τον περασμένο μήνα, η αποκαρδιωμένη μητέρα ενός νεαρού στελέχους διαφήμισης από την Ιρλανδία που πέθανε στον ύπνο της προέτρεψε τους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους να κάνουν έλεγχο για SADS εάν υπήρχε οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου.

Η Κάθριν Κιν, 31 ετών, βρέθηκε νεκρή από τους συγκάτοικούς της πέρυσι.

«Ζούσε με δύο φίλους στο Rathmines στο Δουβλίνο και όλοι δούλευαν από το σπίτι, οπότε κανείς δεν έδωσε σημασία όταν δεν κατέβηκε για πρωινό», είπε η Margherita Cummins στην Irish Mirror .


«Της έστειλαν μήνυμα στις 11.20 και όταν δεν απάντησε, έλεγξαν το δωμάτιό της και βρήκαν ότι είχε περάσει. Η φίλη της άκουσε έναν θόρυβο στο δωμάτιό της στις 3.56 π.μ. και πιστεύει ότι τώρα πέθανε».




Η υπεύθυνος διαφήμισης «πήγαινε στο γυμναστήριο και περπατούσε 10.000 βήματα κάθε μέρα». Εικόνα: Louise Walsh

Η κυρία Cummins είπε ότι η κόρη της «πήγαινε στο γυμναστήριο και περπατούσε 10.000 βήματα κάθε μέρα».

«Μου τηλεφωνούσε όταν ήταν έξω για μια βόλτα και απλώς μιλούσε για όλη τη διάρκεια», είπε.

«Με παρηγορώ ότι πήγε στον ύπνο της και δεν ήξερε πόνο και είμαι ευγνώμων για αυτό. Πάντα ανησυχούσα για τα παιδιά που οδηγούσαν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν το είδα ποτέ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έχανα ένα παιδί στη ζωή μου».

Τον Φεβρουάριο, μια άλλη μητέρα μίλησε για το θάνατο του έφηβου γιου της από το SADS το 2021.

Ο Liam Doherty, 19 ετών, από το Cranford της Ιρλανδίας, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο , αφήνοντας την οικογένειά του συντετριμμένη.

«Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας είχε προετοιμάσει για αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα της 2ας Απριλίου ή για αυτό που πιθανώς βρισκόταν μπροστά μας», έγραψε η μητέρα του Adele Doherty σε μια σελίδα συγκέντρωσης δεδομένων για το Mater Hospital Foundation.

"Αυτό έγινε το ταξίδι μας σε πολλά αχαρτογράφητα νερά, μαθαίνοντας τα βάθη του SADS, προσπαθώντας να τα κατανοήσουμε και να τα επεξεργαστούμε όλα."



Ο Liam Doherty, 19 ετών, πέθανε ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο. Φωτογραφία: Adele Doherty/JustGiving




Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Baker Heart and Diabetes της Μελβούρνης δήλωσε: «Υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή ανακοπή (καρδιακή ανακοπή)» (στη φωτογραφία, γυναίκα που υποφέρει από πόνο στο στήθος)

Το Baker Heart and Diabetes Institute της Μελβούρνης αναπτύσσει το πρώτο μητρώο SADS της χώρας.



«Υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή ανακοπή (καρδιακή ανακοπή», είπε ένας εκπρόσωπος.

«Από αυτούς, περίπου 100 νέοι ετησίως δεν θα έχουν την αιτία να βρεθεί ακόμη και μετά από εκτεταμένες έρευνες, όπως η πλήρης αυτοψία (φαινόμενο SADS).

Η καρδιολόγος και ερευνήτρια Dr Elizabeth Paratz είπε: «Το μητρώο του Baker ήταν το πρώτο στη χώρα και ένα από τα λίγα στον κόσμο που συνδύαζε πληροφορίες ασθενοφόρου, νοσοκομείου και ιατροδικαστικής».

Οι ερευνητές καρδιολογίας είχαν προηγουμένως προτείνει ότι οι πολύπλοκες συνέπειες των πανδημικών lockdown θα οδηγούσαν πιθανώς σε περισσότερους θανάτους από καρδιακές παθήσεις - ένα φαινόμενο που ονομάστηκε «διαταραχή μεταπανδημικού στρες» από ψυχολόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/10/22 00:27

    Μην τυχών φύγαν όλοι από παρενέργειες του λεγόμενου long covid ? Ακαταδίωκτοι, έρχονται κρεμάλες, γαμω το σπίτι σας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/22 08:48

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 4.400.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΗΓΑΙΝΗ ΠΕΡΙΦΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/22 18:44

    Εδώ ψεκασμενος... Μητσοτάκη τελικά τους γ@μισες...αφού πίστεψαν ότι αυτοί που καταστρέψαν την δημόσια υγεία ξαφνικά ήθελαν να τους σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *