ροή ειδήσεων

Δεν κρύβει την ενόχλησή της η Τουρκία: Στο στόχαστρο της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ οι ασκήσεις στα νησιά



Ρεπορτάζ από τις ελληνικές ασκήσεις στη Ρόδο μετέδιδαν, το Σάββατο (03/12) τουρκικά μέσα ενημέρωσης μη κρύβοντας την ενόχληση της Άγκυρας.


Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η στρατιωτική άσκηση της Ελλάδας στη Ρόδο αλλά και η επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη Λιβύη είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται και… ενοχλείται, ο τύπος της Τουρκίας.


Με τίτλους όπως, «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» και «η Ελλάδα καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ» και σχόλια παρόμοιου ύφους, σκοπός πίσω από τα δημοσιεύματα είναι να καταδειχτεί και πάλι στην κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας, ότι η Ελλάδα «κινείται» κι όχι απλώς «μιλάει» πλέον εχθρικά κατά της Τουρκίας.


Με κάθε ευκαιρία, ο Τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνει εμμέσως ότι «όλοι μας εχθρεύονται ακόμη κι οι ΗΠΑ». Το Σάββατο, μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου γίνεται η στρατιωτική επιχείρηση. Από εκεί, εξύμνησε το σθένος και τη γενναιότητα των Τούρκων στρατιωτών και έλαβε τα χειροκροτήματα του πλήθους, όταν άρχισε να παραθέτει και πάλι ένα- ένα τα επιτεύγματα της αμυντικής βιομηχανίας.


«Πυρά» από την αντιπολίτευση


Το προεκλογικό σύνθημα του Τούρκου προέδρου, είναι ένα: Το πόσο δυνατή έχει γίνει η Τουρκία, σε πείσμα κάποιων, όταν η αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καταρρακώνει το κύρος και την αξιοπιστία του.


Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν, και σήμερα αρχηγός άλλου κόμματος, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, τού είπε δηκτικά ότι στην εξωτερική πολιτική το μόνο που έχεις καταφέρει είναι «να έχεις γονατίσει την Τουρκία». Ο Νταβούτογλου, μάλιστα, ως παράδειγμα έφερε την πρόσφατη ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία. «Εσύ έκανες χειραψίες με τον Σίσι», τού είπε, «και δύο μέρες μετά η Ελλάδα υπέγραφε συμφωνία με την Αίγυπτο. Όσο εσύ χαμογελάς, οι άλλοι κάνουν συμφωνίες κάτω από τη μύτη σου».


Ο πρώην αρχιτέκτονας των… «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», Αχμέτ Νταβούτογλου, και νυν επικριτής της ίδιας της πολιτικής του, που ακολουθεί «άτσαλα} και «βεβιασμένα» τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, ότι «υποχωρείς, αντί να προχωράς».

ethnos


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *