ροή ειδήσεων

Ελλάδα επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες κι εκτός σεζόν | Στα ύψη η ζήτηση από τον Απρίλιο

 

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο των Αμερικανών ταξιδιωτών εφέτος, οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδια πολύ νωρίτερα από την high season, με την Ελλάδα να παρουσιάζει υψηλή ζήτηση από νωρίς την άνοιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
 

Με βάση το δημοσίευμα, οι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, ανάμεσά τους και η Μύκονος, αναμένεται να εξελιχθούν σε μία υπόθεση που θα διαρκεί όλο τον χρόνο. Αυτό επιβεβαιώνει ο Adam Morvitz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του point.me, μιας υπηρεσίας συγκέντρωσης μιλίων και κρατήσεων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τόσο τον χειμώνα, όσο και την άνοιξη, πόσο μάλλον την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στη γνωστή, οικονομική εφημερίδα, η εταιρία του έχει ήδη κλείσει τόσες εξαργυρώσεις πόντων και μιλίων για τα ταξίδια του Απριλίου στην Ελλάδα, όπως κάνει συνήθως για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, θυμίζει τη δεκαετία του ’60. “Ακόμα και με την πιθανότητα βροχής θα συνεχίσουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στη Μύκονο”, υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του ο Eduardo Santander, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, σημειώνει ότι η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες φέτος.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 23% περισσότερες κρατήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη για τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Airlines Reporting Corp., η οποία εκτιμά ότι τα ταξίδια στην Ευρώπη το 2023 να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2022.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος της Delta Air Lines, Glen Hauenstein, είχε πει ότι ο Μάρτιος αναδεικνύεται σε μήνας αιχμής για τα υπερατλαντικά ταξίδια φέτος.

Στελέχη αεροπορικών εταιριών υποστηρίζουν, μιλώντας στην WSJ, ότι αναμένουν μια σεζόν ρεκόρ εφέτος, με την Delta, την United Airlines και την JetBlue Airways να προσθέτουν νέα υπερατλαντικά δρομολόγια.

Όπως αναφέρουν, η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη αυξάνεται εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για πιθανή ύφεση και απολύσεις. Ενώ άλλοι παράγοντες που ενισχύουν τη ζήτηση είναι το γεγονός ότι αυτή την εποχή λήγουν ταξιδιωτικά κουπόνια που είχαν προσφερθεί κατά τη διάρκεια της πανδημία, από την επιθυμία να αποφύγουν την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού και τα προβλήματα στα αεροδρόμια.

money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *