ροή ειδήσεων

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής - Επικίνδυνο για την υγεία, να μην χρησιμοποιείται



Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση προϊόντος που προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και υπογραμμίζει ότι το σκεύασμα περιλαμβάνει απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες.


Κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να κάνουν χρήση του προϊόντος «Μoder Diet Gold».



Το προϊόν αυτό προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής- Επικίνδυνο για την υγεία, να μην χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν «Μoder Diet Gold» περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη.



Η παρουσία αυτών των ουσιών, καθιστά το σκεύασμα μη εγκεκριμένο φάρμακο, τονίζει ο ΕΟΦ.

«Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη», προειδοποιεί ο Οργανισμός.


Για αυτό τον λόγο, ο ΕΟΦ καλεί σε επαγρύπνηση τους καταναλωτές και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.





DNews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *