ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Αντιδράσεις για την προωθούμενη αξιοποίηση εργαζομένων από τρίτες χώρες



Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων στον τουρισμό προκάλεσε η προωθούμενη αξιοποίηση εργαζομένων από τρίτες χώρες, η οποία απασχολεί το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με τις αμοιβές που θα λαμβάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι, τους όρους εργασίας, καθώς και την ασφάλισή τους.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ), υπογράμμισε ότι εδώ και δύο μήνες, αν και έχει υπογραφεί από τα δύο μέρη, δεν έχει καταστεί γενικώς υποχρεωτική, από το υπουργείο Εργασίας, η συλλογική σύμβαση στον κλάδο. Το ίδιο ισχύει και για τις τοπικές συμβάσεις στην Ρόδο, στο Ηράκλειο Κρήτης και στους νομούς Χανίων και Λασιθίου.

Ως αποτέλεσμα, η Ομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που τροποποιούν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους και μειώνουν τους μισθούς στα επίπεδα του κατώτατου, με την δικαιολογία ότι δεν είναι μέλη της αντίστοιχης εργοδοτικής οργάνωσης.

Επιπλέον, οι περίπου 80.000 εποχικά εργαζόμενοι, έχουν μείνει χωρίς αποδοχές, μιας και από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο στην καλύτερη περίπτωση, χάνουν το επίδομα ανεργίας. Έτσι θα πρέπει να περιμένουν έως τον Μάιο προκειμένου να αποκτήσουν εκ νέου, μηνιαίο εισόδημα, εφόσον επαναπροσληφθούν.

Δημήτρης Κωστάκος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *