ροή ειδήσεων

Ανοσολογική εξάντληση εμφανίζεται μετά την 3η δόση εμβολίου – Τι δείχνουν τα τρέχοντα ευρήματα

Το ανοσοποιητικό σύστημα φθείρεται κατά τη διάρκεια του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού, οδηγώντας το σώμα μας σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις



Του Dr. Sean Lin

Τα εμβόλια έχουν υποστηριχθεί ως η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην περιορισμένη κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να συμπληρωθεί και να υποστηριχθεί καλύτερα η λειτουργία του. Το σώμα μας είναι συνήθως σε θέση να διαχωρίσει το σιτάρι από την ήρα όταν πρόκειται για εισβολή παθογόνων μικροοργανισμών ή όταν ένα εμβόλιο διεγείρει μια ανοσολογική αντίδραση, αλλά υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να το διακυβεύσουν.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Immunology τον Ιανουάριο του 2023 (αλλά υποβλήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022) δείχνει ότι οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου mRNA COVID-19 μπορεί να είναι ένας τέτοιος παράγοντας, με βάση τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, το ανοσοποιητικό σύστημα φαινόταν να αποκτά μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας από την αντιμετώπιση της ενισχυτικής έκδοσης του εμβολίου, η οποία υποτίθεται ότι θα διδάξει στο ανοσοποιητικό σύστημα πώς να αντιμετωπίζει τον ιό. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, φάνηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μάθει ότι δεν χρειάζεται να κάνει μια ισχυρή αντεπίθεση. Ακόμη χειρότερα, οι ενισχυτές του εμβολίου μπορεί να μην προκαλέσουν καν καμία επίδραση σε άτομα υψηλού κινδύνου σοβαρής μόλυνσης.
 

Η σύνθεση υποτύπου IgG άλλαξε μετά τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τη μελέτη, η τρίτη δόση των εμβολίων mRNA φαίνεται να συνδέεται με μια αλλαγή κατηγορίας στους υποτύπους της ανοσοσφαιρίνης G (IgG), του κυρίαρχου αντισώματος ορού στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεγονός που θέτει το ερώτημα της ανοσολογικής εξάντλησης. Η αλλαγή τάξης είναι όταν τα Β κύτταρα ανακατευθύνουν τις προσπάθειές τους προς την παραγωγή IgG. Αρχικά, παράγουν γενικά κύτταρα ανοσοσφαιρίνης όπως το IgM. Αλλά μόλις ανακαλύψουν ότι το εισβάλλον παθογόνο είναι πιο σκληρό από ό,τι νόμιζαν, αλλάζουν στην παραγωγή του πιο αποτελεσματικού IgG για να αποτρέψουν τη μόλυνση.

Το IgG είναι ένα σημαντικό αντίσωμα ορού που αποτελεί περίπου το 80 τοις εκατό όλων των αντισωμάτων στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μετά την αλλαγή τάξης, τα Β κύτταρα απελευθερώνουν διαφορετικούς τύπους IgG αντί για άλλα λιγότερο αποτελεσματικά κύτταρα ανοσοσφαιρίνης. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης, η αναλογία IgG μπορεί επίσης να ποικίλλει.



Το IgG είναι ο πιο αποτελεσματικός μαχητής στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να καθηλώνει συμπληρώματα, που σημαίνει ότι προσκολλάται σε μολυσμένα κύτταρα ή παθογόνα και καθοδηγεί τα κύτταρα δολοφόνους να καταπιούν τους εισβολείς μέσω φαγοκυττάρωσης. Είναι επίσης το μόνο αντίσωμα που περνά στον πλακούντα, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην προστασία του αγέννητου εμβρύου.


Οι ρόλοι που παίζει το IgG στο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι κρίσιμοι για την υγεία μας

Ωστόσο, το IgG χωρίζεται σε τέσσερις κύριους υποτύπους – που ονομάζονται IgG1 έως IgG4 – και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και περιορισμούς.



Από τα τέσσερα, το IgG1 αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του IgG ορού, καθώς έχει τις καλύτερες ανοσοποιητικές ιδιότητες. Μαζί με το IgG3, αυτά τα δύο είναι τα πιο ισχυρά μέλη της οικογένειας IgG.



Το IgG4 θεωρείται ένας από τους πιο αδύναμους τύπους, καθώς δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στην προσέλκυση κυττάρων του ανοσοποιητικού που είναι υπεύθυνα για την εξάλειψη των εισβολέων.


Η έρευνα δείχνει ότι η σύνθεση IgG4 συνήθως κυμαίνεται σε περίπου 4 τοις εκατό, αριθμός που ταιριάζει με την προαναφερθείσα μελέτη για ασθενείς μετά από πέντε μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Αμέσως μετά τη δεύτερη δόση, τα επίπεδα IgG4 ήταν στο 0,04 τοις εκατό ενώ τα IgG1 και IgG3 – τα πιο ισχυρά μέλη της οικογένειας IgG – αποτελούσαν το 96,55 τοις εκατό όλων των IgG, σύμφωνα με την προαναφερθείσα δημοσίευση Science Immunology.

Αυτή η αλλαγή στα επίπεδα IgG υποδεικνύει ότι το σώμα ερμηνεύει τη δεύτερη δόση ως σοβαρή λοίμωξη και παράγει την πιο αποτελεσματική IgG για την αντιμετώπιση της προσομοιωμένης μόλυνσης. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται λίγο διαφορετικά μετά την εμβολιαστική ενίσχυση.



Στη μελέτη, το ποσοστό IgG4 στον ορό του αίματος αυξήθηκε σε απροσδόκητα υψηλά επίπεδα μετά την τρίτη δόση. Δέκα ημέρες μετά τον τρίτο εμβολιασμό, τα επίπεδα IgG4 αυξήθηκαν στο 13,91 τοις εκατό και αυξήθηκαν στο 19,27 τοις εκατό, πέντε μήνες μετά. Ταυτόχρονα, τα επίπεδα IgG1 και IgG3 μειώθηκαν και τα δύο, δείχνοντας σημαντική αλλαγή στη σύνθεση αντισωμάτων στον ορό του αίματος.
 

 

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η σύνθεση των υποτύπων IgG αλλάζει δραστικά μετά την τρίτη δόση ενός εμβολίου mRNA

Αυτό δεν είναι καλό, καθώς υψηλότερα επίπεδα IgG4, χωρίς την ικανότητα να διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, θα μπορούσαν να υποδηλώνουν εξάντληση του ανοσοποιητικού. Είναι επίσης μια ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μείωσε σκόπιμα την απόκριση ξεκινώντας με την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που τα IgG3 και IgG1 συμβάλλουν περισσότερο στους ανοσολογικούς μηχανισμούς, το μειονέκτημα είναι ότι είναι δαπανηρή η παραγωγή τους και μπορούν γρήγορα να φθείρουν το σώμα. Αντίθετα, το IgG4 δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, αλλά είναι πιο οικονομικό στην παραγωγή του.


Το ανοσοποιητικό σύστημα θα τοποθετεί πάντα την αποτροπή εξωτερικών εισβολέων στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων του, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα στο «μυαλό» του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ποσότητα κάθε υποτύπου IgG που παράγεται ποικίλλει με κάθε μόλυνση.

Στη μελέτη του Science Immunology, τα υψηλά επίπεδα IgG4 μετά την τρίτη δόση, ακόμη και πολύ καιρό μετά από αυτήν, υποδεικνύουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα φθείρεται κατά τη διάρκεια του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού. Το σώμα αντιμετωπίζει την τρίτη δόση με περισσότερη αδιαφορία και αναπτύσσει το λιγότερο αποτελεσματικό IgG4 ως απάντηση.

Αυτή η ανάπτυξη μεγαλύτερης ποσότητας IgG4 από ό,τι συνήθως είναι ανθυγιεινή και πιο επικίνδυνη για τους ανθρώπους εάν αντιμετωπίσουν τον πραγματικό ιό αργότερα, καθώς ο COVID-19 μπορεί να εξελιχθεί σε μια μάλλον σοβαρή ασθένεια, ειδικά για άτομα με χρόνιες παθήσεις. Εάν το σώμα αρχίσει να αντιμετωπίζει το εμβόλιο SARS-CoV-2 σαν αγόρι που κλαίει λύκος, τότε τι γίνεται αν ο πραγματικός ιός χτυπήσει την πόρτα;


Το εμβόλιο προορίζεται να εκπαιδεύσει τα κύτταρα μνήμης του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί κάτι παρόμοιο, να ξέρουν πώς να υπερασπιστούν γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επίσης απόκτηση αντισωμάτων. Η προαναφερθείσα μελέτη καταδεικνύει ότι ο οργανισμός σταματά να θεωρεί τον COVID-19 ως σοβαρή ιογενή λοίμωξη μετά την αναμνηστική εμβόλια. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους, οι ενισχυτές δόσεις στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και γίνονται και επικίνδυνες για τους ίδιους.
«Εξαιρετικά χαμηλά» τα ποσοστά απόκτησης αντισωμάτων για λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων

Μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να κερδίσει τα λιγότερα από τον εμβολιασμό φαίνεται να περιλαμβάνει εκείνους που είναι ανοσοκατεσταλμένοι, όπως οι λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων – άτομα που λαμβάνουν τακτικά ανοσοκατασταλτικά ως μέρος των μετεγχειρητικών διαδικασιών.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature δείχνει ότι τα ποσοστά απόκτησης αντισωμάτων κατά του COVID-19 ήταν «εξαιρετικά χαμηλά» σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού. Αυτό το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με τον σκοπό του εμβολίου, καθώς προορίζεται να προκαλέσει την απόκτηση αντισωμάτων.
Οι ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τα αντισώματα από την τρίτη δόση των εμβολίων mRNA COVID-19

Παρόμοιες αναφορές έχουν εμφανιστεί και αλλού, ειδικά όσον αφορά τις νεότερες παραλλαγές του COVID-19. Μια μελέτη παρατήρησης που ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη όταν αναλύονται λήπτες μοσχευμάτων οργάνων που έχουν εμβολιαστεί με τέσσερις δόσεις δείχνει ότι ο ενισχυτής εμβολίου mRNA καταδεικνύει «έλλειψη επίσημης εξουδετέρωσης» έναντι «μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον».

Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από την Elsevier δείχνουν επίσης ότι η εξουδετέρωση αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής του κορωνοϊού «Όμικρον» έχει μειωθεί 15 έως 20 φορές σε σύγκριση με τον ιό άγριου τύπου σε λήπτες μοσχευμάτων. Αυτά τα ευρήματα προκαλούν σοβαρή ανησυχία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξακολουθούν να συνιστούν στους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους να λαμβάνουν εμβόλιο κατά του COVID-19, καθώς και να λαμβάνουν τα ενισχυτικά εμβολίων τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Transplantation, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κύματος της Όμικρον, αν και τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί για τους λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων, το ποσοστό θνησιμότητας αυτού του πληθυσμού έχει πενταπλασιαστεί.  

Οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων βλέπουν μια αύξηση στις περιπτώσεις, αλλά χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της αύξησης του Omicron. (The Epoch Times)

Ωστόσο, αυτή η μείωση οφείλεται στον επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό ή στη μειωμένη παθογένεια των παραλλαγών της Όμικρον; Είναι πραγματικά αποτελεσματικό να καθοδηγούνται εκστρατείες εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους, με βάση το ασήμαντο επίπεδο απόκτησης αντισωμάτων; Μπορούν τα οφέλη της επαναλαμβανόμενης ενίσχυσης μέσω εμβολίων να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών;

Είναι πραγματικά καιρός να επανεξετάσουμε τη θέση που πρέπει να πάρουν τα εμβόλια για τον COVID-19 και γενικά για κάθε εμβόλιο που θα βγει από εδώ και στο εξής. Υποτιμούμε τη σοφία του ανοσοποιητικού μας συστήματος; Αυτή η στάση είναι παρόμοια με εκείνη που ελήφθη σε προηγούμενο άρθρο που αναφέρει πώς η «αρνητική αποτελεσματικότητα» θα έπρεπε να είχε σταματήσει τις συστάσεις περί εμβολιασμού εδώ και καιρό.

Τώρα, οι ερευνητές λένε ότι τα εμβόλια, ειδικά τα ενισχυτικά, αποτυγχάνουν να έχουν σημαντική επίδραση στους ανοσοκατεσταλμένους – την ίδια την ομάδα ανθρώπων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε σοβαρές ασθένειες και που οδηγουν πιο σύντομα στο θάνατο. Πρέπει να σταματήσουμε να τοποθετούμε τις λήψεις mRNA σε ένα βάθρο και να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ως απάντηση στον SARS-CoV-2, όπως η εστίαση στην ενίσχυση του φυσικού ανοσοποιητικού μας συστήματος και της ολιστικής ευημερίας μας.

*Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Prime News

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/23 07:56

    Πάντως αυτό το όνομα βγάζει ότι είναι οδοντίατρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/2/23 08:34

      Αυτό σε απασχολεί ρε μπουφέ ; Κάτι σε σχέση με αυτά που λέει έχεις να μας πεις ;

      Διαγραφή
    2. Ναι ότι δεν είναι αρμόδιος να λέει αυτά που λέει!
      Αν κάτσεις και διαβάσεις όλο το άρθρο και το αποδομήσεις φράση φράση, αν έχεις έστω μια στοιχειώδη γνώση στο αντικείμενο θα καταλάβεις μόνος σου ότι λέει ασυναρτησίες.
      Γαντζώνεστε από υποτιθέμενες μελέτες ψεκασμένων γιατρών που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και δεν δέχεστε την παγκόσμια ιατρική κοινότητα που τρία χρόνια τώρα ασχολούνται αποκλειστικά με τον covid.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/2/23 16:25

      Θεέ, η πλατφόρμα για την έκτη δόση άνοιξε. Ορμά και άσε τους ψεκασμένους στην πλάνη τους.

      Διαγραφή
    4. Είστε ο περίγελος της κοινωνίας, αν μπορείς και είσαι εντάξει με αυτό μπράβο σου! 👌👈

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/2/23 09:55

      ΘΕΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΕ ?

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/2/23 12:10

      Θεέ, κάνε τις δόσεις σου όπως προτείνουν και συμβουλεύουν οι κομματικοί ακαταδίωκτοι ειδικοί και κρατά τους χαρακτηρισμούς για την πάρτη σου..λοβοτομημένε.

      Διαγραφή
    7. Παιδί μου δεν είμαι πολιτικοποιημένος ούτε χρειάζομαι κάποιον να με συμβουλεύσει, μου αρκεί η επιστήμη και ο ορθολογισμός, τώρα αν εσύ και ο κάθε ψεκασμένος συμβουλεύεστε άλλους ψεκασμένους και τα βρίσκετε μεταξύ σας,κάντε κόμμα να γίνετε ρεζίλι και επισήμως! Δεν μπορώ και εγώ να σάς κρίνω συνεχώς, το πόρισμα είναι τόσο απλό που δεν παει ο νους σας.
      Άλλοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, άλλοι ότι μας κυβερνάνε ερπετά και είστε και εσείς που απλά είστε ηλίθιοι. Αυτό είστε απλά ηλίθιοι, τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος8/2/23 16:34

      Θεέ, όπως είπε ο προηγούμενος, κάνε τις δόσεις σου και άφησε τους ψεκασμένους στην πλάνη τους. Επίσης, δεν μας ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί σου, κρατά τους για τον εαυτό σου. Είσαι για λύπηση.

      Διαγραφή
    9. Α να! Άλλος ένας ηλίθιος!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/23 08:23

    συνεχισε να κανεις τις δόσεις σου εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/2/23 09:14

    ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *