ροή ειδήσεων

Το "διπλό παιχνίδι" του Βαγγέλα! Ο Μυτιλιναίος έχει προπληρώσει εώς σήμερα σε ρούβλια 5 φορές την προαγορά φυσικού αερίου από την Ρωσία... και παριστάνει τον Αμερικανόφιλο!



Του Άρη Σπίνου

Αυτή η χώρα είναι τόσο μικρή που όλα μαθαίνονται πριν γίνουν. Μπορεί το Μαξίμου να μην απάντησε επίσημα για το εάν η χώρα θα αποδεχθεί την απαίτηση Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου με ρούβλια, όμως θεωρείται περισσότερο από δεδομένο ότι τη λύση θα δώσουν οι ίδιες οι εταιρείες προμήθειας σε άμεση συνεννόηση με την κυβέρνηση που τρέχουν να προπληρώσουν εξασφαλίζοντας προαγορές. Πρώτος και καλύτερος ο γνωστός Βαγγέλας που για χάρη του άλλαξε τον νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε το κακούργημα πλημμέλημα (Υπόθεση δωροδοκίας Νέζη).

Στη χώρα μας η προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου γίνεται μέσω της ΔΕΠΑ, της Μυτιληναίος και της Προμηθέας Gas (Κοπελούζος). Η επόμενη πληρωμή της ΔΕΠΑ προς την Gazprom είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου ενώ των άλλων δυο εταιρειών το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Το «κλειδί» για την αποδοχή του αιτήματος Πούτιν για πληρωμή σε ρούβλια είναι ο λεγόμενος διπλός λογαριασμός που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, έχει αποδεχθεί ως λύση αφού έστω και αργά κατάλαβε το τραγικό της λάθος. Δηλαδή η χώρα μέσω των εταιρειών προμήθειας θα πληρώσει το φυσικό αέριο σε ευρώ σε λογαριασμό στην Gazprombank και στη συνέχεια η τράπεζα θα κάνει τη μετατροπή του νομίσματος σε ρούβλια και θα μεταφέρει το ποσό της πληρωμής σε δεύτερο λογαριασμό. Ήδη όπως πληροφορηθήκαμε ο Μυτιλιναίος μέχρι σήμερα έχει πληρώσει σε Ρούβλια 5 φορές εξασφαλίζοντας προαγορά. Την ίδια ώρα βέβαια παριστάνει τον Αμερικανόφιλο αφού ως γνωστών ένας Βαγγέλης Πρέπει να τα έχει καλά με όλους!
 

edolio5.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *