ροή ειδήσεων

Χρ. Σπίρτζης: Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα και η ΕΥΠ πανηγυρίζει


 

Αλγεινές είναι οι εντυπώσεις μετά το δελτίου Τύπου της ΕΥΠ, με το οποίο επαιρόταν ότι κατόρθωσε να φέρει στο φως υπόθεση κατασκοπίας, αλλά η Ρωσίδα πράκτορας, την οποία παρακολουθούσαν οι ελληνικές αρχές, έχει φύγει από τη χώρα. Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει όχι μόνο την πλημμελή αντιμετώπιση του θέματος από την ΕΥΠ, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΥΠ πανηγυρίζει γι' αυτό.

Ο Χρήστος Σπίρτζης θέτει μια σειρά από ερωτήματα, όπως πώς γίνεται να πανηγυρίζει η ΕΥΠ που η κατάσκοπος διέφυγε, ποιοι χειρίζονταν την υπόθεση και δεν «μπόρεσαν» να ελέγξουν τον «στόχο» και αν υπήρξε ενημέρωση της ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία για τον συγκεκριμένο «στόχο».

Και προσθέτει μεταξύ άλλων:

«Από την στιγμή που επαρακολουθείτο ως “στόχος” γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν;»

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σημειώνει:

«Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε και για την μεγάλη επιτυχία των παρακολουθήσεων σας που αφορούσαν Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει


Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της KO του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Το επιτελικό κράτος θέτει «διθυραμβικά» ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφάλειας

Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ σύμφωνα με τον δικό σας νόμο, μπορείτε να μας απαντήσετε:

Η ΕΥΠ με διθυραμβική ανακοίνωση πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της αποκάλυψη της κατασκόπου «Μαρίας Τ» και την ίδια στιγμή δεν γνωρίζει που είναι η κατάσκοπος;

Ποιες ευθύνες έχετε που ως άλλος Χριστοφοράκος διέφυγε στο εξωτερικό;

Είναι δυνατόν να πανηγυρίζετε που η κατάσκοπος διέφυγε;

Ποιοι χειρίζονταν την υπόθεση και δεν «μπόρεσαν» να ελέγξουν τον «στόχο»;

Υπήρξε ενημέρωση της ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία για τον συγκεκριμένο «στόχο»;

Πόσο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση αυτή;

Γιατί δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία;

Από την στιγμή που επαρακολουθείτο ως “στόχος” γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειάς της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν;

Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε με το επιτελικό σας κράτος, και για την ακύρωση ακόμη και του δικού σας διαγωνισμού για τις ταυτότητες και τα διαβατήρια και να συνεχίσετε το άριστο έργο σας θέτοντας «διθυραμβικά» ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφάλειας.

Κύριε Μητσοτάκη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε και για την μεγάλη επιτυχία των παρακολουθήσεων σας που αφορούσαν Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Κύριε Μητσοτάκη άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, η πρακτική σας «κάθε φιάσκο και μια νέα επιτυχία του επιτελικού σας κράτους» και «για κάθε αποτυχία δεν γνωρίζατε» έχει λάβει τέλος.
 

Τι είπε η ΕΥΠ

Την Πέμπτη το βράδυ, η ΕΥΠ εξέδωσε ανακοίνωση για «σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως “Μαρία Τ.”, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A. S.”, που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

»Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’.

»Οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες - στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν “βαθύ κάλυμμα”, το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

»Το προφίλ και η δράση της “Μαρίας Τ.” παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των ’’illegals’’.

»Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της “Τ.” εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή “Irina” να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα “Μαρία”, εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

»Είναι προφανές ότι η δράση της “Τ.” δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».

efsyn


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *