ροή ειδήσεων

ΠΝΑ: Συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών για υποτροφία σε υποψήφιους μαθητέςΥποτροφία για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας έχει θεσπίσει, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Κολλέγιο Αθηνών.

Για σύμπραξη που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόσβαση των νέων στη γνώση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, χάρη στην οποία μαθητές από την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο και τη Ρόδο φοιτούν σήμερα στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ακολούθως και φέτος, ένας μαθητής/μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή της Δωδεκανήσου ή των Κυκλάδων και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών που αναλύονται παρακάτω, μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η Περιφερειακή Yποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου του ΕΕΙ (2023 – 2024).

Κριτήρια για την απονομή είναι:

– Υψηλές Ακαδημαϊκές επιδόσεις του/της υποψηφίου

– Εξαιρετική διαγωγή

– Οικονομική ανάγκη της οικογένειας

Η υποτροφία καλύπτει:

– 100% των διδάκτρων

– την αγορά βιβλίων

– την χρήση σχολικού λεωφορείου

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια δέκα (10) μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Οι Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στη Ρόδο και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στη Σαντορίνη.

Διαδικασία για τη χορήγηση της υποτροφίας

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά και 50% στα Αγγλικά καλούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα οικονομικά και άλλα δικαιολογητικά. Ακολουθεί συνεννόηση για συνέντευξη με τον υποψήφιο/την υποψήφια και τους γονείς του/της στο σπίτι ή σε χώρο που θα υποδειχθεί ή διαδικτυακά. Συνέρχεται η Επιτροπή Υποτροφιών για συνεκτίμηση των στοιχείων και λήψη απόφασης.Σημαντικές πληροφορίες

Εξεταστέα ύλη και ενδεικτικά θέματα:

www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships

Ημερομηνία εξετάσεων: Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 στη Ρόδο και Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 στη Σαντορίνη, στις 9:30.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις: Τρίτη, 2 Μαΐου 2023

Πληροφορίες και υποβολή αίτησης:

https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μάνια Χαρατσή στο τηλ: 210 6798356, email: ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr ή με την κ. Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, στο τηλ.: 210 6798265.

otavoiceΣχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *