ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Επιστροφή στο «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο και επιθέσεις στον Ανδρουλάκη

Στόχος της ΝΔ για τις εκλογές η μέγιστη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων, με τον Κ. Μητσοτάκη να ενισχύει την πολεμική του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.



Με τον χρόνο να μετράει αντίθετα πλέον μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών της απλής αναλογικής στις 21 Μαίου, τα επιτελεία του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα, τα οποία έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων και τη δημιουργία «αναχωμάτων» για όσους από τους αναποφάσιστους δεξιούς ψηφοφόρους προσανατολίζονται πρωτίστως προς το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και δευτερευόντως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Παρ ότι η επιμονή του πρωθυπουργού στο αφήγημα της αυτοδυναμίας, προβληματίζει αρκετά από τα γαλάζια στελέχη, το κυβερνητικό επιτελείο το θεωρεί μονόδρομο, κυρίως διότι οι σχέσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη έχουν τραυματιστεί βαθιά, όχι μόνο μετά τις υποκλοπές, αλλά κυρίως διότι η ανάγκη να πορευτεί ενωμένο το κόμμα ως τις πρώτες κάλπες, οδηγεί τη Χαριλάου Τρικούπη σε όξυνση των τόνων απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη χθεσινή του συνέντευξη ( ΣΚΑΪ ), ο κ. Ανδρουλάκης δεν επέμεινε μόνο στη θέση «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός», αλλά έριξε νέα πυρά προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».


Για τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι η στρατηγική αυτή του κ. Ανδρουλάκη εντάσσεται στον νυν υπέρ πάντων αγώνα του να δοθεί κυβερνητική λύση από τις κάλπες της απλής αναλογικής, καθώς, αν η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κινδυνεύει με απώλεια σημαντικού ποσοστού των δυνάμεών του λόγω της πόλωσης που θα υπάρξει. Αυτό και μόνο το στοιχείο, τον οδηγεί «μοιραία» πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ακόμα κι αν μπορούσε να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα επέλεγε την κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ΝΔ επιδιώκει την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου

Επιπρόσθετα, η επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη και η πολεμική προς τον Ν. Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι θέτει όρο να μην είναι ο ίδιος (και ο κ. Τσίπρας) πρωθυπουργός, θολώνει εκ των πραγμάτων το μήνυμα για την ανάγκη αυτοδυναμίας, αφού, δημιουργεί την εντύπωση ότι αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος όρος, θα μπορούσε η ΝΔ και να συζητά τη μετεκλογική συνεργασία.

«Έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής» είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς του, από τους οποίους ζήτησε να χρησιμοποιούν τα παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες, με το ίδιο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, έχουν περιέλθει σε έναν κυκεώνα αστάθειας. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη Βουλγαρία, η οποία την Κυριακή προσέρχεται για πέμπτη φορά στις κάλπες.


Ήδη, ωστόσο, υπουργοί αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές βρίσκονται αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πάνελς με την παρατήρηση των πολιτικών τους αντιπάλων ότι στις 21 από τις 27 χώρες της Ε.Ε, υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά και με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν σημαντική αύξηση του ποσοστού των πολιτών που μετά την τραγωδία των Τεμπών, τάσσονται υπέρ των συνεργατικών κυβερνήσεων.

Για να αποδυναμώσει τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί κυβερνήσεων συνεργασίας, η ΝΔ, θα επιδιώξει την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, με διαρκή σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Ν.Δ. με αυτής της Κουμουνδούρου. Τακτική, ωστόσο, η οποία και αυτή, είναι αποδυναμωμένη μετά τα Τέμπη.
ieidiseis


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *