ροή ειδήσεων

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΧΑΘΗΚΕ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

Δυστυχώς ακόμα ένας συνάνθρωπος μας έφυγε από την ζωή επειδή είχε την ατυχία να του συμβεί σοβαρό επεισόδιο στο εξοχικό του στο Γεννάδι.

Ακόμα μια χαμένη ανθρώπινη ζωή προστίθεται στην μακρά λίστα αυτών που χάθηκαν λόγω των ελλείψεων, σε επανδρωμένο ασθενοφόρο, σε ειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα μέσα των δημόσιων δομών υγείας της Νότιας Ρόδου.

Είμαστε ξανά και ξανά στο ίδιο τραγικό έργο θεατές γιατί, οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα, που θέτουμε συνεχώς οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

Γιατί, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, μας κοροϊδεύει πως έλυσε τα προβλήματα των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο, με ένα ασθενοφόρο δωρεά ιδιώτη, που δεν υπάρχει το προσωπικό να το λειτουργήσει! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα όλα τα επείγοντα περιστατικά να περιμένουν ΕΚΑΒ από Αρχάγγελο ή από την πόλη της Ρόδου!

Γιατί, μειώνεται συνεχώς η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας, και δίπλα από αυτές ξεφυτρώνουν συνεχώς νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό όπως και σε κάθε περιστατικό, οι εργαζόμενοι του Π.Ι. Γενναδίου έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό, με τα ελάχιστα μέσα και προσωπικό που διαθέτει το ιατρείο.

Η ευθύνη για τις ζωές που χάθηκαν και αυτές που κινδυνεύουν, βαραίνει αποκλειστικά το κράτος, που σε μία τουριστική περιοχή με δεκάδες χιλιάδες πληθυσμό, αφήνει τις υποδομές δημόσιας υγείας σε τραγική κατάσταση.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα μας:

· Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό του ΕΚΑΒ, οδηγοί και διασώστες, για να λειτουργεί το νέο ασθενοφόρο, 24 ώρες καθημερινά.

· Να προσληφθούν μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί στο Π.Ι. Γενναδίου, ώστε να εφημερεύει το ιατρείο σε εικοσιτετράωρη βάση με παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

· Να μονιμοποιηθούν οι τρεις συμβασιούχες νοσηλεύτριες, και να προσληφθούν ακόμα τρεις ώστε να καλύπτονται όλες οι εφημερίες.

· Να αναβαθμιστεί το Π.Ι. Γενναδίου σε σύγχρονο κέντρο υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 4 Ιουνίου,12:00 μπροστά από το Π.Ι. Γενναδίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ




Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/6/23 08:51

    Το πρόβλημα σας υπάρχει 40 χρόνια . Σύντομα θα λυθεί πολλή συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *