ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Σεζόν… διαρκείας και φέτος βλέπει η αγορά



Πέρσι, για πρώτη φορά, οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έμειναν ανοικτοί μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, με την πλειονότητα των ξενοδοχείων να υποδέχεται συνέχεια επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ η τουριστική ροή διατηρήθηκε όλο τον χειμώνα “ζωντανή” στην Αθήνα.

Και φέτος, οι προοπτικές για τη διάρκεια της τουριστικής ροής είναι εξίσου θετικές, όπως φαίνεται από τα μηνύματα των μεγάλων tour operators, αλλά και από τον προγραμματισμό των θέσεων σε διεθνείς πτήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες. Η τουριστική αγορά δείχνει να κερδίζει και πάλι το στοίχημα της επιμήκυνσης, που οδηγεί σε περισσότερα έσοδα στο ταμείο.

Η ζήτηση για την Ελλάδα βρίσκεται, όπως είναι αναμενόμενο, σε υψηλά επίπεδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως φέτος καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές και για το φθινόπωρο, οπότε η τουριστική κίνηση μειώνεται και οι τιμές στα ταξιδιωτικά πακέτα είναι πιο συμφέρουσες. Δεν είναι χωρίς σημασία πως ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, ο FTI, επεκτείνει τα προγράμματά του μέχρι και τα μέσα του Νοεμβρίου σε Κρήτη και Ρόδο, λόγω των πολλών κρατήσεων, σημειώνοντας πως η ζήτηση για την Ελλάδα ξεπερνάει τα επίπεδα του 2019, τη χρονιά πριν τη πανδημία, όταν είχαμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό (με έσοδα στα 18,2 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται πως ο γερμανικός tour operator είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς τις πωλήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023, με προσφορές για early booking σε Ελλάδα, Τυνησία και Αίγυπτο, ποντάροντας στη δυναμική των προορισμών.

Και ο γερμανικός κολοσσός TUI αναφέρει μεγάλη ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς, και κυρίως για την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κω και τη Ρόδο. Επίσης, η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη, η Χαλκιδική, καθώς και η δυτική Πελοπόννησος συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

“Αξίζει να κάνετε κράτηση σύντομα”, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Benjamin Jacobi, διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην TUI Γερμανίας. “Η Ελλάδα είναι in. Όπως και στη Μαγιόρκα, υπήρχε έλλειψη κλινών σε ελληνικούς προορισμούς διακοπών το περασμένο καλοκαίρι” είχε προσθέσει και για το λόγο αυτό η TUI συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της.

Η βρετανική Jet2 επίσης έχει αυξήσει φέτος τη χωρητικότητά της στις 1,3 εκατομμύρια θέσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 διαθέσιμους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων δρομολογίων (Μπρίστολ-Χανιά, East Midlands – Σαντορίνη και Λονδίνο Στάνστεντ – Αθήνα), επέκταση σεζόν με πτήσεις προς Ρόδο και τη Χαλκιδική και αυξημένη συχνότητα σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σκιάθος. Επίσης η Αθήνα γίνεται προορισμός όλο τον χρόνο.

Την ίδια ώρα, κατά μέσο όρο 10% είναι η αύξηση που πέτυχαν οι ξενοδόχοι, μετά τις διαπραγματεύσεις με τους tour operators, στα πακέτα της φετινής χρονιάς. Σε αυτό συντέλεσε, όπως αναφέρουν φορείς του ξενοδοχειακού χώρου, η πολύ καλή περσινή τουριστική περίοδος και η άνοδος της ζήτησης από το εξωτερικό, που στους περισσότερους δημοφιλείς προορισμούς ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/23 11:31

    ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΕΙ ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΠΕΛΛΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΦΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *