ροή ειδήσεων

Τουρίστες από την Κορέα (!) στην Ρόδο | Εντυπωσιακή καμπάνια του νησιού στην Άπω Ανατολή | VIDEO | ΦΩΤΟ



Μετά την Ινδία, όπου περισσότεροι από 3.500 Ινδοί έκαναν τις διακοπές τους στην Ρόδο, το σμαραγδένιο νησί με πρωτοβουλία του δήμου Ρόδου και του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, βρέθηκε στην Νότιο Κορέα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία στην 28η SEOUL INTERNATIONAL TOURISM FAIR 2023, με απτά μάλιστα αποτελέσματα, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι πωλήσεις πακέτων διακοπών για το νησί.
 


Η Ρόδος είχε εντυπωσιακή και οργανωμένη παρουσία τόσο σε στελέχη όσο και σε υλικό και σχεδόν το μισό περίπτερο του ΕΟΤ είχε “καταληφθεί” από την Ρόδο. Πιο αναλυτικά η Ρόδος, μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, είχε δυναμική παρουσία έχοντας κάνει σωστή προετοιμασία αφού είχε εκπαιδεύσει Κορεάτες φοιτητές με σεμινάρια εξ αποστάσεως πριν την έκθεση έτσι ώστε να γνωρίζουν το αντικείμενο και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ φρόντισε μαζί με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Ρόδου να έχει υψηλής ποιότητας προωθητικό υλικό, εκτυπωμένο μάλιστα στα κορεάτικα γεγονός που εντυπωσίασε, αφού ήταν ο μοναδικός Ελληνικός προορισμός με τέτοια οργανωμένη παρουσία και προβολή.



Ο ΠΡΟΤΟΥΡ οργάνωσε, συντόνισε και συνεργάστηκε σε αυτή την προσπάθεια με την διεύθυνση τουρισμού του Δήμου Ρόδου, τον ΕΠΟΤ, τον Ρόδιο Καθηγητή Μιχάλη Τοανόγλου που εδρεύει στην Ν. Κορέα ως Καθηγητής στο Jeonju University School of Tourism & Culture, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ.

Υπό την καθοδήγηση και τις κατάλληλες επαφές του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, ο υπεύθυνος του ΠΡΟΤΟΥΡ Διονύσης Τσιλιγκίρης είχε στην Σεούλ συναντήσεις και εκτός έκθεσης με μεγάλους tour operator και υψηλόβαθμα στελέχη αυτών, με προεξέχοντα τον τουριστικό κολοσσό LOTTE, ο οποίος ηγείται της Κορεατικής αγοράς.



Ο κ. Τσιλιγκίρης συναντήθηκε και με την πρέσβη της Ελλάδος στην Σεούλ Αικατερίνη Λούπα, καθώς και με άλλα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας όπου συζητήθηκαν εκτεταμένα, μέσα σε θερμό κλίμα, όλες οι τουριστικές προοπτικές του νησιού στη Νότια Κορέα καθώς και άλλες πτυχές πέρα του τουρισμού, όπως εμπορικές, marketing και θέματα κινηματογραφικών παραγωγών. Σημαντικό είναι να προστεθεί ότι στην Σεούλ παραβρέθηκε, ερχόμενος από το Ντουμπάϊ και ο Σάββας Καμπούρης ιδιοκτήτης του πρακτορείου TRAVEL EXCHANGE ο οποίος συνέδραμε ουσιαστικά στις παρουσιάσεις που έγιναν για το νησί της Ρόδου. Ευρύτερα στην Ν.Κορέα, εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλες οι πιθανές μορφές συνεργασίας και μορφών τουρισμού.
Πέραν αυτών έγιναν επαφές και με εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών αφού η Κορέα είναι μία χώρα με πλούσια παραγωγή στην παγκόσμια κινηματογραφική αγορά. Η αγορά της Κορέας είναι μια αγορά υψηλού ενδιαφέροντος για την Ρόδο αφού οι Κορεάτες ενδιαφέρονται για διακοπές από τις 20 Ιανουαρίου ως 30 Ιουνίου και από 1η Σεπτεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου.



Οι Κορεάτες είναι λάτρεις του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της ιστορίας και βέβαια είναι φανατικοί γκόλφερς, με όσα αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον της Ρόδου σε υψηλής εισοδηματικής τάξης επισκέπτες αλλά και στην προώθηση νέων σημαντικών μορφών τουρισμού για τον προορισμό .

Τρεις εβδομάδες μετά οι προσπάθειες και οι επαφές των εκπροσώπων της Ρόδου δείχνουν να ανταμείβονται δεδομένου ότι ανακοινώθηκαν έξτρα πτήσεις για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο Οκτώβριο. Και όπως τονίζει ο κ. Δ. Τσιλιγκίρης, “…είμαστε βέβαια πολύ μακριά ακόμα από τις εννέα πτήσεις την εβδομάδα που έχει Ισπανία από τη Νότια Κορέα, δείγμα ότι τόσα χρόνια κάτι γίνεται λάθος και στην εξωστρέφεια μας και τον τρόπο με τον οποίον αυτή εκφράζεται. Από την άλλη πλευρά ο ΠΡΟΤΟΥΡ μετά από αυτό που κατάφερε στην Ινδία, δείχνει να προσελκύει μία ακόμη υπερπόντια αγορά και πληροφορίες μας λένε ότι ετοιμάζεται, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς της Πορτογαλίας με τους οποίους έχει προχωρήσει ήδη σε συνεργασίες και κοινές δράσεις, να προωθήσει το νησί της Ρόδου και στην άλλη άκρη του ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Βραζιλία των 220 εκατομμυρίων κατοίκων. Με βαθιές τουριστικές σχέσεις με τη μητέρα Πορτογαλία, η Βραζιλία έχει πλούσια και κοινά τουριστικά προγράμματα μαζί της. Πορτογαλικά προγράμματα, στα οποία ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει ήδη φροντίσει να υπάρχει πια και η Ρόδος. Η συνεργασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ δε, που πέραν των ήδη υφισταμένων Πορτογάλων που επισκέπτονται ποια τη Ρόδο από φέτος το καλοκαίρι, υπάρχει και το 1ο οργανωμένο πορτογαλικό γκρουπ που θα επισκεφθεί την Ρόδο για να γιορτάσει την περίοδο της Πρωτοχρονιάς 23-24”.
money-tourism


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *