ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε στη Ρόδο το μεγαλύτερο συνέδριο για τις τεχνολογίες πληροφορικής με συμμετοχή 4.000 ατόμων



Με τη συμμετοχή 4.000 Συνέδρων απ΄όλο τον κόσμο ξεκίνησαν σήμερα στη Ρόδο στο Rodos Palace Luxury Convention Resort οι εργασίες του International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing (ICASSP 2023). Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές ετήσιο τεχνικό-ερευνητικό φόρουμ, που ειδικεύεται σε τεχνολογίες πληροφορικής (επιστήμη δεδομένων και μηχανική μάθηση) με εφαρμογές σε πολλά αντικείμενα όπως βιοϊατρική, τηλεπικοινωνίες, ψηφιακά πολυμέσα και τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτό συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, μηχανικοί, και στελέχη βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο και τα συμπεράσματά του τυγχάνουν μεγάλης προβολής από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 



Οργανωτής του συνεδρίου είναι η Signal Processing Society (SPS), που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στον κόσμο, με 500.000 μέλη, διοργανωτής περίπου 400 συνεδρίων ετησίως, και εκδότης δεκάδων από τα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά των σχετικών κλάδων. Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Πέτρος Μαραγκός τελεί Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής έχοντας αναλάβει τον συντονισμό και την διοργάνωση του διεθνούς αυτού συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί υπό τη φιλόξενη αρωγή και συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, όσο και του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη.



Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου υπογράμμισε πως “η Ρόδος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός για τον συνεδριακό τουρισμό”.

Την αξία αυτού του Συνεδρίου επισήμανε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου και η κ. Ματίνα Γκίκα, υπεύθυνη Οργάνωσης του ενώ ο Ολλανδός εκδότης Mark de Jongh δεν έκρυβε το ενθουσιασμό του για τη Ρόδο και τις υπηρεσίες της στον Συνεδριακό τουρισμό.

Π. Μαραγκός: Ξεκίνημα απο τη Ρόδο για νέες τεχνολογίες και εφαρμογές

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Πέτρος Μαραγκός δήλωσε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου ότι “στο συνέδριο αυτό είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε πάνω από 4.000 συνέδρους που έχουν έρθει στο πανέμορφο νησί της Ρόδου μετά από την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου μέσα από τη διοργανωτική επιτροπή που συμπεριλαμβάνει Πανεπιστημιακούς ερευνητές τόσο από τα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όσο και από όλο τον κόσμο διεθνούς κύρους Και με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου καθώς και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .Το συνέδριο αυτό διεξάγεται στη διάρκεια μιας εβδομάδας. Είναι πολυθεματικό και να φανταστείτε ότι υπάρχουν περίπου 3.000 δημοσιεύσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στο συνέδριο αυτό μαζί με κεντρικές ομιλίες από κορυφαίους επιστήμονες Διεθνούς κύρους. Οι ανακοινώσεις και τα αποτελέσματα του συνεδρίου αυτού αποτελούν πηγή έμπνευσης και ξεκίνημα νέων τεχνολογιών και νέων εφαρμογών. Διεξάγοντας το συνέδριο αυτό στη Ρόδο και στη χώρα μας πού είναι το μεγαλύτερο τεχνικό συνέδριο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα στις περιοχές αυτές που εκπροσωπεί προσελκύουμε Διεθνούς φήμης ερευνητές και μηχανικούς από όλο τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει και την Επιστημονική κοινότητα της χώρας μας καθώς και τους νέους ερευνητές και φοιτητές οι οποίοι εμπνέονται από αυτό το συνέδριο έρχονται σε επαφή με μεγάλους χορηγούς από τη βιομηχανία συγκεκριμένα Google Amazon Microsoft Sony για να αναφέρω απλά λίγους από τους μεγάλους χορηγούς. Όλοι λοιπόν αυτοί οι μεγάλοι χορηγοί ερχόμενοι στο συνέδριο αυτό και υποστηρίζοντας το, δημιουργούν ευκαιρίες για τους νέους μας και επεκτείνουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και τις επαγγελματικές τους ,οπότε συνολικά το συνέδριο αυτό αποτελεί ουσιαστικά ενα ορόσημο και στη διεξαγωγή συνεδρίων σε αυτήν την Τεχνική περιοχή της Τεχνητής νοημοσύνης αλλά και για τη χώρα μας όσον αφορά και τη γνώση και την έρευνα αλλά και την τεχνολογία”.

Α. Πετροπούλου :Κομβική η συμβολή της Ρόδου στις διεπιστημονικές επαφές

Η κ. Αθηνά Πετροπούλου καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας και Μηχανικής Υπολογιστών (ECE) στο Πανεπιστήμιο Rutgers (στο οποίο υπήρξε επικεφαλής του τμήματος κατά τη διάρκεια της περιόδου 2010-2016) απο τα επιτελικά στελέχη στο IEEE Signal Processing Society (SPS), υπογράμμισε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου πως ” πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο του χώρου επεξεργασίας σήματος. Αυτή τη χρονιά το συνέδριο είχε διπλάσια συμμετοχή από την προηγούμενη χρονιά και ίσως να ήτανε ειδυλλιακή τοποθεσία της Ρόδου ίσως να είναι και οι διοργανωτές που πρόκειται για Διεθνούς κύρους επιστήμονες Βέβαια έχει να κάνει και το θέμα που είναι η ψηφιακή επεξεργασία του σήματος πού είναι Πραγματικά μεγάλης σημασίας Για τις τηλεπικοινωνίες για την επεξεργασία εικόνας αναγνώριση φωνής .Όταν όλοι αυτοί οι επιστήμονες βρίσκονται μαζί και συζητάνε τέτοια θέματα προχωράει η επιστήμη και η συμβολή της Ρόδου είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά και κομβική”.

Οι εργασίες του συνεδρίου λήγουν στις 10 Ιουνίου.

ertnews.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *