ροή ειδήσεων

Χρύσα Καραγιάννη: Κως – θάνατος 63χρονης | Η κατάρρευση της υγείας στα νησιά συνεχίζεται



«Η κατάρρευση της υγείας στα νησιά συνεχίζεται.»


Μέσα σε λίγα 24ωρα η περιοχή μας θρηνεί τον άδικο χαμό δυο συνανθρώπων μας.Μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο του συμπατριώτη μας στην Νότια Ρόδο και δεύτερη απώλεια έρχεται να μας συγκλονίσει, αυτή την φορά στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω. Πόσο ειρωνικό είναι, στο νησί του Πατέρα της Ιατρικής άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι. Έκπληκτοι διαβάζαμε χθες στον τοπικό τύπο για την συμπολίτισσά μας η οποία ελλείψει ασθενοφόρου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου, χάνοντας δυστυχώς την ζωή της, αφού προφανώς οι συνθήκες περίθαλψης σε μια καρότσα είναι ακατάλληλες.

Οι δυο παραπάνω θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν οι δομές υγείας και το ΕΚΑΒ στα νησιά μας δεν είχαν αφεθεί στο έλεος σημείωσε η Χρύσα Καραγιάννη. Άραγε θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτές τις απώλειες; Θα σταματήσει κάποτε ο εμπαιγμός των νησιωτών και η κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας; Πόσες ζωές πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα; Θα ασκηθούν πολιτικές υπεύθυνες με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος;


Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα, με σοβαρότητα και σθένος. Επιτέλους πρέπει να δοθούν ρεαλιστικές λύσεις και να αποκατασταθεί η χαμένη αίγλη του συστήματος υγείας, στα νησιά μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

aegeanews


Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/23 21:06

    Κυρία Χρύσα...και κατι που αφορα τον μπαμπά σας.....υπερηφάνεια.....Το «ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν ένα ταχύπλοο σκάφος μετασκευασμένο σε πλωτό κέντρο υγείας, ανήκε στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» και στηρίζεται στην συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και του Υπουργείου Αιγαίου.

    Υπήρχαν δέκα (10) ιατρεία ειδικοτήτων εξοπλισμένα με τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα . Παράλληλα λειτουργούσαν τα εργαστήρια: Ακτινολογικό και Βιοχημικό-Αιματολογικό. Ήταν στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό ( Οφθαλμίατρο, Πνευμονολόγο, Καρδιολόγο-Παθολόγο, Οδοντίατρο, Παιδίατρο, Ορθοπεδικό και άλλες ειδικότητες κατά διαστήματα), το παραϊατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, υπεύθυνο γραμματειακής υποστήριξης και με το απαραίτητο πλήρωμα.

    Το πλωτό πολυϊατρείο παρείχε καθημερινά δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών, ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ανήκουν, ασκεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη.


    Από την αρχή της λειτουργίας του (1/6/2000 έως και 10/12/08) εξετάστηκαν συνολικά 31.576 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 72 διακομιδές προς το Γ.Π.Ν. Ρόδου από τις επισκέψεις του στους παρακάτω προορισμούς όπου δεν παρέχεται νοσοκομειακή περίθαλψη: Αγαθονήσι, Αρκιοί, Πάτμος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Σύμη, Πανορμίτη, Καστελόριζο, Κάσο, Διαφάνι και Πηγάδια Καρπάθου.

    Αυτήν την πρωτοποριακή πατέντα για τα νησιά μας την ξεκίνησε το 2000 ο τότε νομάρχης μας ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,ο καλύτερος νομάρχης -περιφερειάρχης που πέρασε απο τα νησιά μας.Το 2010 ο τότε περιφερειαρχης Μαχαιρίδης, απλά το σταμάτησε.....γιατί....έτσι, απλά απο την πρώτη στιγμή ήθελε να σταματήσει την λειτουργία του, και το άφησε να καταστραφεί,από τα μποφόρ, μέσα στο Μανδράκι της Ρόδου.Αυτό όμως είχε αντίκτυπο στα νησιά και έτσι στις επόμενες εκλογές δεν ξαναβγήκε ο Μαχαιρίδης.Τίς κέρδισε ο Χατζημάρκος ο οποίος είχε τάξει,ότι κατι θα έκανε σχετικά με το πλωτό πολυϊατρείο,αλλά τελικά δεν έκανε το παραμικρό,αλλά ακόμη ακόμη δεν κατάφερε ούτε να το πουλήσει κάποτε,ούτε γι'αυτό δεν στάθηκε ικανός,και όταν ερωτάται σχετικά με το θέμα,παραπέμπει στο σκοτεινό παρελθόν το πλοίο, άρα και την πολιτική του ΣΑΒΒΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,άκουσον άκουσον,αντί να προσπαθήσει να τον μιμηθεί εστω λίγο............τωρα μας εχουν πριξει με την γεφυρα και τα εγκαίνεια.......αντι να δωσει τα λεφτα σε φτωχες πολυτεκνες οικογενειες,τα πεταει για εγκαίνεια και πλα'ι'νες σιδεριες στην γεφυρα.....να του πουμε μπραβο για τα αυτονοητα????....επεσε η γεφυρα....πρεπει να φτιαχτει.....πως θα περναει ο κοσμος τον χειμωνα.....με πιρογες?????? θελει και βουλευτιλικι...................

    χατζημαρκο φρου φρου και αρωματα για τα αυτονοιτα......επεσε γεφυρα....πρεπει φτιαξουμε γεφυρα......χαλασε δρομο....πρεπει φτιαξουμε δρομο......νοσκομειο θελει γιατρο.....βαλουμε γιατρο.Για τα υπερανω,αυτα που δειχνουν το ''υψος,,του πολιτικου,γι αυτα που δειχνουν την πολιτικη ''ευλιγησια,, του πολιτικου εισαι ''λιγος,,. Πολυς και μεγαλος σε ''υψος,, και ογκο ''αναπαραγωγικων οργανων,, ηταν ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ με το ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποιο δεν ησουν ικανος ουτε να το πουλησεις δεν καταφερες....οχι να το θεσεις σε λειτουργεια.....αυτα.....ευχαριστω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/23 06:22

    EYKAIRIA NA ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΟΙ ΣΥΡΥΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΖΙΔΕΣ ΨΑΧΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/23 07:49

    K Καραγιάννη λυπάμαι .δεν θα απαντήσω στο σχόλιο σας σεβόμενος την οικογένεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/23 08:00

    ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/6/23 08:43

    ΣΩΣΤΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *