ροή ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε απο το Λιμενικό κύκλωμα διακίνησης προσφύγων απο Τουρκία προς Κω



Στην εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο προσφύγων από την Τουρκία στην Κω και διευκόλυνση εξόδου τους από την Ελλάδα, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Από τη Λιμενική αρχή Κω εντοπίστηκαν δέκα άτομα που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και αποβιβάστηκαν με φουσκωτό στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι». Και οι δέκα είχαν μεταφερθεί με φορτηγό σε χώρο όπου θα παρέμεναν μέχρι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και πιθανόν σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.


Πέντε από τα δέκα άτομα συνοδευόμενα από δύο αλλοδαπούς 23 και 67 ετών, φερόμενοι ως διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν εντοπίστηκαν στον λιμάνι του Μαστιχαρίου, με προορισμό την Κάλυμνο .

Άλλα πέντε άτομα εντοπίστηκαν σε ιδιωτικό συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή «Πυλί» της Κω καθώς και πέντε αλλοδαποί 40, 31, 26, 29 και 30 ετών, φερόμενοι ως διακινητές οι οποίοι επίσης και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και μετά τη διερεύνηση από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων, της ΕΥΠ και του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, κύριος οργανωτής της εγκληματικής ομάδας είναι αλλοδαπός ο οποίος διαμένει στην Τουρκία και ο οποίος έχει στρατολογήσει τους επτά συλληφθέντες .


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *