ροή ειδήσεων

Οκτώ αρχαίοι «ιοί ζόμπι» εξαπλώνονται χάρη... στην κλιματική αλλαγήΟρισμένοι από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου έχουν συνασπιστεί για να προειδοποιήσουν για τον αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στην απελευθέρωση επικίνδυνων "ιών ζόμπι" στον σύγχρονο κόσμο.


Αρκετοί κορυφαίοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού προέκυψε ότι οκτώ δυνητικά θανατηφόροι "ιοί ζόμπι" έχουν εμφανιστεί ξανά - χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς από τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να γράψουν μια νέα μελέτη σχετικά με το τι συμβαίνει όταν ξεπαγώνει ο μόνιμος παγετώνας, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί θανατηφόροι ιοί απελευθερώνονται στην ύπαιθρο, παρόλο που είναι παγιδευμένοι εκεί από την προϊστορική εποχή.


Μιλώντας στο Live Sciene, ο Jean-Michel Claverie, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille της Γαλλίας, δήλωσε: «Δεν έχουμε επίσημες αποδείξεις ότι οι ιοί θα μπορούσαν να επιβιώσουν για το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να μην το κάνουν, επειδή όλοι οι ιοί έχουν βασικά την ίδια ιδιότητα να είναι αδρανή σωματίδια όταν βρίσκονται εκτός των κυττάρων τους. Είναι βέβαιο ότι ο κίνδυνος των ιών ζόμπι θα αυξηθεί στο πλαίσιο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στο πλαίσιο της οποίας η απόψυξη του μόνιμου πάγου.

Οι οκτώ ιοί που οι ειδικοί πιστεύουν ότι αποτελούν πλέον απειλή για τον κόσμο είναι οι εξής: Pithovirus Sibericum, Mollivirus Sibericum, Pithovirus Mammoth, Pandoravirus Mammoth, Pandoravirus yedoma, Megavirus Mammoth, Pacmanvirus Lupus και Cedratvirus Lena.


Από αυτούς, ο Pithovirus Sibericum είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιούς που έχουν βρεθεί ποτέ, με μήκος 1,5 μικρομέτρου. Βρέθηκε το 2014 και πιστεύεται ότι έχει ηλικία περίπου 30.000 ετών.

Ο κ. Claverie δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν ιό που εξακολουθεί να είναι τόσο μολυσματικός μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η ευκολία με την οποία απομονώθηκαν αυτοί οι νέοι ιοί υποδηλώνει ότι μολυσματικά σωματίδια ιών πιθανώς παραμένουν άφθονα».

Ο κ. Claverie δήλωσε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι απομακρυσμένοι ιοί των αρχαίων ανθρώπινων (ή ζωικών) πληθυσμών της Σιβηρίας θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν καθώς τα στρώματα του αρκτικού μόνιμου πάγου λιώνουν ή/και διαταράσσονται από βιομηχανικές δραστηριότητες».


Δεν έχουν βρεθεί ακόμη κρούσματα αυτών των ιών σε ανθρώπους, αλλά οι ειδικοί έχουν την εντύπωση ότι όσο περισσότερο ξεπαγώνει ο μόνιμος παγετώνας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/23 06:01

    Να δεις που οπου ναναι θα μας πουν οτι ο πλανητης ζεσταθηκε και εμφανιστηκε και ο Γκοτζιλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *