ροή ειδήσεων

Τα πριγκιπάτα αυθαιρεσίας στη Ρόδο

 

Στην Ρόδο η ευνομούμενη πολιτεία αναζητείται: Αυτός ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος στο Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στα τέλη Απριλίου το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας το όργιο αυθαιρεσίας που συντελείται στις παραλίες του νησιού.

Ήταν μια από τις πολλές παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, ερωτήσεις -μεταξύ άλλων- που κατατέθηκαν στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 αλλά και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από τα στελέχη του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη για την υπόθεση αυτή.

Ήταν και είναι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη που μπήκε μπροστά αγνοώντας εκφοβισμούς, απειλές και τραμπουκισμούς.

Ήταν και Είναι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη που δεν δίστασε να κατονομάσει, να υπερασπιστεί την νομιμότητα, να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των κατοίκων της Ρόδου στην ελεύθερη πρόσβαση του κοινόχρηστου δημόσιου αγαθού, που είναι ο αιγιαλός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής “υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή βρίσκονται με ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Καμπουράκης καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των ετών 2021 και 2022.” Μάλιστα, όπως σημειώνεται, “με ξεχωριστή δικογραφία ελέγχονται τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για πράξεις και παραλείψεις τους.”

“Πώς να περιγράψεις ένα νησί στο οποίο η κτηματική υπηρεσία έχει εκδώσει περισσότερα από 650 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εκ των οποίων έχει εκτελεστεί μόλις ένα. Η ατιμωρησία έχει την τελευταία διετία οδηγήσει σε αποθράσυνση, με την κτηματική, την αρχαιολογική και τη δασική υπηρεσία να μην μπορούν να επιβάλουν τον νόμο, την Αποκεντρωμένη απούσα και τον δήμαρχο Ρόδου να καλείται από την Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στα παράνομα καταστήματα..” διερωτάται ο συντάκτης του ρεπορτάζ της Κυριακάτικης εφημερίδας.

Μετά χαράς να σας λύσουμε τις απορίες.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη σε μια από τις πολλές παρεμβάσεις του για το θέμα σημείωνε σε ανακοίνωσή του: “Οι αρχές της Ρόδου ποιούν την νήσσαν μπροστά στο όργιο αυθαιρεσίας που συντελείται στο νησί. Χαρακτηριστική της αβελτηρίας των αρμοδίων είναι η σκανδαλώδης απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου (σ.σ του τρέχοντος έτους) από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου.Από την αρμόδια δηλαδή επιτροπή προστασίας της ποιότητας ζωής μας. Κατά τη συνεδρίαση λοιπόν επιβεβαιώνεται πανηγυρικά με σωρεία εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και πολλές άλλες) ότι στην πλατεία Κουντουριώτη,εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου λειτουργούν από το 2021 δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Dream Rentals PC” που έχουν προβεί σε σειρά παρανομιών και αυθαιρεσιών. Σημειώνεται ότι τα κτίρια της Ιταλοκρατίας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου είναι χαρακτηρισμένα ως μνημείο και βρίσκεται εντός του Ιστορικού Τόπου του Μανδρακίου Ρόδου. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται παράλληλα σε έναν χώρο που έχει χαρακτηρισθεί ως ακρωτήριο με αμμοχάλικο το οποίο έχει τσιμεντωθεί, σε έναν χώρο που βρίσκεται εκτός του σχεδίου πόλεως και οι κατασκευές εκτείνονται ακόμη και κοντά στο κύμα. Μην απορείτε. Για την οικονομική ελίτ δεν υπάρχουν κανόνες. Και τι πράττει κατόπιν τούτων η αρμόδια επιτροπή ποιότητας ζωής; Πετάει την καυτή πατάτα και με την επίκληση φαιδρών αιτιάσεων αρνείται την ανάκληση λειτουργίας των καταστημάτων παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες.”

Τον περασμένο Μάρτη επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Θανάσης Μπαράκας καταθέτει μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για το όργιο αυθαιρεσίας αλλά και την ομερτά που έχει επιβληθεί στο νησί από τους ένοπλους τραμπούκους.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: “ Τοπικοί άρχοντες και αξιωματούχοι της Ρόδου έχουν λησμονήσει τον θεσμικό τους ρόλο, που είναι αυτός της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών, της προάσπισης της νομιμότητας, του σεβασμού της πολιτιστικής αρχαιολογικής μας κληρονομιάς.”

Σε μια από τις ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο του ΜέΡΑ 25 υπογραμμιζόταν πώς “είναι προφανές ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, την υπεράσπιση του δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου, της παραλίας, του αιγιαλού, του αρχαιολογικού χώρου και της δασικής έκτασης. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η παρανομία δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχουν έννομες συνέπειες στις αυθαιρεσίες. Φαίνεται να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, όποιος μπορεί καταλαμβάνει αυθαίρετα ό,τι θέλει, στήνει ό,τι κατασκευή θέλει και αυθαίρετα εκμεταλλεύεται δημόσια αγαθά.”

Ήταν και Είναι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη που θα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, την ομορφιά, τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ήταν και Είναι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη που στην μνημονιακή συναίνεση των “μεγάλων παικτών” του πολιτικού μας συστήματος θα εξακολουθεί να λέει την αλήθεια δείχνοντας τον βασιλιά και εξηγώντας πώς όσο και κορδωμένος να περπατά τα ενδύματά του είναι ανύπαρκτα. Διότι ο “βασιλιάς είναι γυμνός”.

Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή;

Είναι στο χέρι σου.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/23 06:48

    Ασε λοιπόν να εκδικαστεί η μήνυση και μετά βλέπουμε εκ του αποτελέσματος αν θα σας ψηφίσουμε, δηλαδή σε 5-10 χρόνια και βάλε. Η μήπως θα μηνύσετε και τις δικαστηκές αρχές για κωλυσιεργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *