ροή ειδήσεων

Άθλια η κατάσταση στην Υγεία πίσω από την βιτρίνα του τουρισμού στα νησιά

ΤΕ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 



Το ΕΚΑΒ της Ρόδου επισκέφθηκαν σήμερα ο Τάκης Πότσος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ρόδου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα και η Μαρία Χατζηγιάννη, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τον Διευθυντή για την εγκληματική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΚΚΕ, «τα τελευταία αλλεπάλληλα τραγικά περιστατικά στη Νότια Ρόδο, την Κω και στη Νέα Μάκρη Αττικής επιβεβαιώνουν ότι όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, τόσο θα θρηνούμε θύματα.

Αποδεικνύεται πόσο τραγικά επίκαιρες παραμένουν οι προειδοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως και των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, που εδώ και χρόνια απαιτούν την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των δομών Υγείας.

Οι εγκληματικές αυτές ελλείψεις φέρουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην υποστελέχωση και την απαξίωση του ΕΚΑΒ για να καταλήξουν σταδιακά οι υπηρεσίες διακομιδής στην ιδιωτικοποίηση».

Όπως ειπώθηκε στη συζήτηση, χρειάζονται το λιγότερο ακόμα 15 άτομα προσωπικό για την επαρκή λειτουργία των ήδη διαθέσιμων οχημάτων του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, όπως τονίζει η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου «κι ενώ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να είχαν ήδη ικανοποιηθεί όλα αυτά τα αιτήματα, οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων προέβαλλαν ως υποκατάστατο της κρατικής χρηματοδότησης και των μαζικών μόνιμων προσλήψεων είτε την “αξιοποίηση” του ιδιωτικού τομέα είτε τις “δωρεές”. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα ασθενοφόρα στην Κω και στη Ν. Ρόδο, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα, αφού δεν προσλαμβάνεται προσωπικό για να τα λειτουργήσει.

Φτάνει ως εδώ με την πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Η κυνική απάντηση του πρώην υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, ο οποίος σχολιάζοντας την κατάσταση, ειδικά στα νησιά, και με αφορμή τον θάνατο της 63χρονης στην Κω, ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο τον χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός”!, φανερώνει αν μη τι άλλο ότι οι ζωές μας είναι “κόστος”.

Πρέπει να πάρει την κατάλληλη απάντηση και στις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Να βρει απέναντί της αυτή η εγκληματική πολιτική, από όποιον “καλοθελητή” κι αν υπηρετείται, ένα δυνατό μαχητικό εργατικό, λαϊκό κίνημα με πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας!».
902.gr


Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/23 08:36

    ΠΗΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΜ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *