ροή ειδήσεων

Η εικόνα της παρ’ ολίγο τετραετούς θητείας τους, σε τρία συν ένα παραδείγματαΤρία συν ένα απλά παραδείγματα, δείχνουν όλη τη διάσταση της παρ’ ολίγο τετραετούς αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Καμπουράκη - Κολιάδη έναντι του πολιτισμού, της καθημερινότητας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τρία συν ένα παραδείγματα απολύτως χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο η παρ' ολίγο τετραετής δημοτική αρχή καλλιέργησε την αισθητική της ασχήμιας και επιχείρησε να την επιβάλλει στους δημότες ως μια κανονικότητα.

Τρία συν ένα παραδείγματα, ως αίσθηση στην ιδεολογία της ασχήμιας και της εικόνας πλήρους εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της Ρόδου και των συνοικιών της πρωτεύουσάς μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν απαριθμούμε το κυκλοφοριακό, τις παραλίες, τα σκουπίδια, τα πεζοδρόμια, τη γενική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και επιχειρηματικότητας στο νησί μας. Απαριθμούμε τρία συν ένα παραδείγματα για τα εκατοντάδες ζητούμενα της καθημερινότητας, στην πόλη και στα χωριά, που υποτίθεται λύνονται με μια εντολή του τύπου: «Στείλε έναν άνθρωπο να δει και να το λύσει επί τόπου».


1. Η μόνιμη ύπαρξη τόνων σκουπιδιών σε κοινή θέα, στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην έξοδο της πόλεως Ρόδου προς Πηγές Καλλιθέας. Η κατάσταση έγινε ακόμα τραγικότερη μετά την προ μερικών ημερών πυρκαγιά στις παράγκες – κατοικίες τους. Οι τόνοι σκουπιδιώνμετετράπησαν σε τόνους καμένων σκουπιδιών – πλαστικών - ελαστικών – υφασμάτων και επίπλων. Με τη βροχή της περασμένης εβδομάδας, οι τόνοι της καμένης ύλης κατρακύλησαν στη θάλασσα προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Στο σημείο παραμένουν ακόμα πολλά καμένα, σε αναμονή της επόμενης βροχής.2. Η «βελτίωση» του πεζόδρομου – αφιέρωμα στη μνήμη του ήρωα «Γιώργου Κυρμιχάλη», πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στο Μαντράκι. Μετά από σειρά συζητήσεων, αποφάσισαν το έργο ανακατασκευής να γίνει στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Ξήλωσαν έναν άρτια κατασκευασμένο πεζόδρομο και ως δημοτική αρχή Ρόδου ενέκριναν για παραλαβή έναν πεζόδρομο για κλάματα. Μισοτελειωμένο, τσιμεντωμένο σε πολλά σημεία, με τους κυβόλιθους να μοιάζουν περισσότερο με στίβος μάχης, παρά με μια βατή διαδρομή για πεζούς. Αρκεί μια επίσκεψη στον καινουριοκατασκευασμένο πεζόδρομο (Ακταίον – Νέα Αγορά) ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος της παραληφθείσας κακοτεχνίας.3. Τον πεζόδρομο Καρπάθου κοσμεί η προτομή του Καρπαθιακής καταγωγής κριτικού λογοτεχνίας - δοκιμιογράφου Βάσου Βαρίκα. Η μαρμάρινη πλάκα με το εγχάρακτο όνομα κάτω από την προτομή κάποια στιγμή αποκολλήθηκε και έσπασε. Τα τελευταία δύο χρόνιατη θέση της μαρμάρινης πλάκας έχει πάρει ένα κομμάτι πλαστικού. Ένα κοινό πλαστικό γραφείου και γύρω – γύρω κόλλα πλακιδίων ως φόρος τιμής στον σπουδαίο Καρπάθιο άνθρωπο του πνεύματος και στην αισθητική της καθημερινότητάς μας.
Το «+1» παράδειγμα, είναι η επί χρόνια επισκευαζόμενη οδός Αυστραλίας, στην έξοδοαπό το λιμάνι της Ρόδου με κατεύθυνση το κτήριο της εφορίας. Η θαλασσινή κεντρική είσοδος και έξοδος της πρωτεύουσας μας, τα τελευταία δύο χρόνια μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Μια απόσταση 600 μέτρων – βιτρίνα του νησιού μας, βρίσκεται στη φάση «εργοτάξιο» και πέραν της διαρκούς αισθητικής προσβολής ντόπιων και επισκεπτών, στο συγκεκριμένο σημείο συμβαίνουν διαρκώς τροχαία ατυχήματα.Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *