ροή ειδήσεων

Ρόδος: Δωρίζει τα έσοδα από το βιβλίο της στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου – Το έγραψε στη μνήμη της κόρης της



Η Βασιλική Πίτση, η οποία, πριν από δύο χρόνια, έχασε από καρκίνο την 34χρονη κόρη της, Θάλεια, έγραψε το παιδικό βιβλίο «Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν αγάπη» με σκοπό να δωρίσει όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τα δικαιώματα της στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου, με την ελπίδα ότι κανένας ασθενής δεν θα στερηθεί όσα στερήθηκε η κόρη της.

«Έγραψα το βιβλίο έναν χρόνο μετά την απώλεια της κόρης μου»

Το παιδικό βιβλίο που μιλάει για την αγάπη και την ενσυναίσθηση γράφτηκε μέσα σε ένα μόλις βράδυ, έναν χρόνο μετά την απώλεια της Θάλειας.

«Το βιβλίο μου το έγραψα μέσα σε ένα βράδυ. Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2023, ένας χρόνος ακριβώς από τον θάνατο της κόρης μου και, καθώς έψαχνα παλιές φωτογραφίες, ανακάλυψα ένα ξεχασμένο λεύκωμά μου, με μια αφιέρωση σε μια συμμαθήτρια. Της έγραφα τότε ότι η ζωή θα μας φέρει δύσκολες καταστάσεις, πάντα όμως να θυμάται ότι το μόνο τριαντάφυλλο που δεν έχει αγκάθια είναι η αγάπη. Από εκεί ξεκίνησαν όλα» αναφέρει η συγγραφέας μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και περιγράφει:

«Με όλη τη συναισθηματική φόρτιση που είχα λόγω της ημέρας, αποφάσισα να βγω μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Δεν πρόλαβα να πάω πολύ μακριά, γιατί μπροστά μου πετάχτηκαν δύο γαϊδουράκια, ήταν μια μητέρα με το παιδί της. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι θα γράψω αυτή την ιστορία και φυσικά ονόμασα τον γαϊδαράκο Θαλή, λόγω της κόρης μου Θάλειας.

Όλα τα έσοδα στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου

«Με αυτό τον τρόπο κρατώ ζωντανή τη μνήμη της Θάλειας μου και προσφέρω στην κλινική όσα χρειάζονται για να εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς» εξηγεί και αναφέρει ότι είναι σε θέση με τα έσοδα που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, να κάνει την πρώτη της δωρεά στην κλινική, προκειμένου να αγοραστεί μια καρέκλα χημειοθεραπειών. H κόρη της κας. Βασιλικής Πίτση, Θάλεια που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 34 ετών

Όπως τονίζει η συγγραφέας, μέσα από την ιστορία και το βιβλίο της θέλει να περάσει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «Θα πρέπει κάθε μέρα να νιώθουμε ευλογημένοι που είμαστε ζωντανοί! Η ζωή μας είναι μια κίνηση και όπως έρχονται τα όμορφα έτσι θα έρθουν και τα δύσκολα και μετά πάλι από την αρχή. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε να ζούμε το παρόν και να «γεμίζουμε» την ψυχή μας με τις χαρούμενες στιγμές, για να έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε τις δύσκολες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο «Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν αγάπη» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ρόδου και ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις iwrite.

Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, στις 11 θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου σε μια ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή της ογκολόγου, κας Μαρίας Παρασκευά.

ertnews.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *