ροή ειδήσεων

ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΊΣΕΙΣ (2 μέτρα 2 σταθμά για την περιοχή Στεγνών)



Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής των στεγνών Αρχαγγέλου, ζητάμε από την κυβέρνηση, να αναστείλει για δύο χρόνια κάθε ενέργεια κατεδάφισης «αυθαιρέτων» στην περιοχή των στεγνών. Πρόκειται για μόνιμες κατοικίες αλλά και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις (ενοικιαζόμενα καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), από τα οποία βιοπορίζονται εκατοντάδες οικογένειες. Αυτά τα κτίσματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν κατασκευαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες από τους παππούδες και τους γονείς μας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και από την ιταλική κατοχή. Το ελληνικό κράτος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν, άδειες λειτουργίας, νερό και ρεύμα. Ταυτόχρονα το ελληνικό δημόσιο εισέπραττε κανονικά όλους τους φόρους από τις κατοικίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Θεωρούμε μεγάλη αδικία, αλλά και ύποπτο, να στοχοποιείται η περιοχή των στεγνών όταν μεγάλοι επιχειρηματίες στο νησί έχουν προχωρήσει σε αυθαιρεσίες που κυριολεκτικά βγάζουν μάτι. Όμως αυτοί οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν τα χρηματικά μέσα, τους οικονομικούς πόρους και ποικίλους τρόπος για να «νομιμοποιούν» κάθε καταπάτηση που κάνουν σε παραλίες και δάση για τα συμφέροντα τους. Ζητάμε δύο χρόνια παράταση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες νομιμοποίησης των σπιτιών μας και των επιχειρήσεων μας, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, όπως καθυστερήσεις γραφειοκρατίας, εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες κ.α. Επίσης ζητάμε από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο να λάβουν απόφαση στήριξης τους αιτήματος μας να ανασταλεί από την κυβέρνηση κάθε ενέργεια κατεδάφισης στα στεγνά.
Ζητάμε το δίκαιο των αιτημάτων μας και να γίνει επανεξέταση σε όλες τις περιπτώσεις όσον αφορά τα δασικά επανεξέταση όλων των προτοκολων κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί πριν από τριάντα χρόνια ακόμα και αυτών που έχουν παραδώσει κλειδιά γιατί η πάγια νομική τακτική ήταν αυτή χωρίς οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι αποποιουνται της ιδιοκτησίας τους άλλωστε συνέχιζαν να ηλεκροδοτουνται και να υδροδοτούνται κανονικα.


Πιο συγκεκριμένα:


1. Αναστολή κατεδαφίσεων για εύλογο και ρητά προκαθορισμένο χρονικό διάστημα με σκοπό:


Α. Την αποσαφήνιση και τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ανάμεσα σε ιδιώτες , εκκλησια (ΙΜ Παναγίας Τσαμπίκας) και Ελληνικό Δημόσιο (με την ενεργοποίηση του νόμου περί εξαγοράς ν. 5024/2023)


Β. Την τακτοποίηση τυχόν αυθαιρέτων με την δυνατότητα σύννομης υπαγωγής στο καθεστώς του ν. 4495/2016


Γ. Άμεση εξέταση εντός του 2024 των αντιρρήσεων/ενστάσεων επί του δασικού χαρακτήρα των επίμαχων εκτάσεων από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία


2. Ένταξη στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ρόδου της περιοχής των Στεγνών.


Για το ζήτημα των Στεγνών πρέπει η Πολιτεία να ενεργήσει ΚΑΙ ως Χρηστή Διοίκηση ΑΛΛΑ και με βάση την Αρχή της Επιείκειας από τη στιγμή που έχει διαμορφωθεί μία πολύπλοκη κατάσταση εδώ και τουλάχιστον 30 και 40 χρόνια.


Πρέπει :


1. Να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκκλησιαστικών ακινήτων και των ακινήτων του δημοσίου ή όπου υπάρχουν ΗΔΗ αξιώσεις νομής των ιδιωτών με τίτλους κυριότητας.


2. Να αξιολογηθούν όποιες τακτοποιήσεις αυθαιρέτων έχουν γίνει και να εξεταστεί και ποιες άλλες μπορούν να γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία.


3. Να εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις επί των Δασικών Χαρτών γιατί ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της απευθείας εξαγοράς ακινήτων του Δημοσίου αφού πρώτα ξεδιαλύνουν τον δασικό ή μη χαρακτήρα. Δεν γίνεται η αρμόδια επιτροπή Δασών να ΜΗΝ έχει συνεδριάσει εδώ και μήνες και ιδιωτικές περιουσίες ανά τη Δωδεκάνησο να είναι δέσμιες του επιμελέστερου ελέγχου της Διοίκησης με επιστημονικές εκθέσεις δασολόγων και να μην ξέρουμε ο έλεγχος αυτός πότε θα γίνει…..


Εν ολίγοις πρέπει να ξεχωρίσουν τα «ξερά από τα χλωρά» σε μία ευρύτερη περιοχή και οικισμό που χρήζει ΚΑΙ της προστασίας από πλευράς του κράτους αλλά και της έννομης διαφύλαξης των συμφερόντων των κατοίκων της, αφήνοντας πίσω τα σφάλματα του παρελθόντος αλλά και τις καθυστερήσεις του κεντρικού κράτους.



Ας δοθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και μία ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ για 24 μήνες για την επιμελή εκπλήρωση όλων τα παραπάνω από πλευράς αποκεντρωμένης και μετά να προχωρήσει σε όποιες κατεδαφίσεις κρίνει ότι πρέπει να γίνουν.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝ


Αρχάγγελος Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/24 16:34

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΙΡΙ.
    ΟΣΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΒΓΑΛΑΤΕ ....
    Ο ΣΥΝΟΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ?
    ΒΡΕ ΚΑΤΩ ΟΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΤΑ ΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΕΔΩ,ΤΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ...
    ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/24 16:45

    αν ειναι παρανομα πρεπει να κατεδαφηστουν αλλα οχι να κατεδαφηστουν αυτα για να επενδισουν τα λαμογια και τα μαφιοζια με καντινες και μπαρακια ...
    αν ειναι να κατεδαφηστουν αυτα για να ερθουν αλλα καλυτερα αστετα ...
    ειναι αδικο ομως να κατεδαφηζουν το σπιτι του πολυτεκνου και να μην κατεδαφησουν αυτα...
    αδικο ειναι και για αυτους που επελεξαν την νομιμη οδο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *