ροή ειδήσεων

Διατροφικοί θησαυροί: 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε μέχρι τα 100



Διατροφικοί θησαυροί: Η διατροφή της μπλε ζώνης αποτελείται κυρίως από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, όσπρια και λαχανικά.

Καθώς όλοι, από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης έως τους παράγοντες επιρροής, εξετάζουν τους καλύτερους τρόπους για να ζήσετε περισσότερο, είναι δύσκολο να διαχωρίσετε το γεγονός από τη φαντασία. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το να τρώμε από κήπο σε τραπέζι είναι καλό για την υγεία μας, αλλά σε ποιο βαθμό; Υπάρχουν ορισμένες τροφές επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνουν τη διάρκεια ζωής σας; Μπείτε στην μπλε ζώνη διατροφής, μια φυτική διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες που σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μέχρι τα 100 χρόνια. Η διατροφή της μπλε ζώνης αποτελείται κυρίως από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, όσπρια και λαχανικά. Παρέχονται επίσης καφές, πράσινο και μαύρο τσάι και αυγά. Εδώ είναι πέντε βασικά στοιχεία της διατροφής της μπλε ζώνης που η επιστήμη λέει ότι προάγει την υγιή γήρανση:





1. Μύρτιλα

Τα τάρτα αλλά γλυκά, τα βατόμουρα έχουν όλα τα αντιγηραντικά οφέλη τους με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι αυτή η βασίλισσα του μούρου μπορεί να αποτρέψει χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές διαταραχές και ορισμένες μορφές καρκίνου όπως ο καρκίνος του μαστού. Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα βατόμουρα βοηθούν στην πέψη και είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Τα βατόμουρα αναμειγνύονται συχνά σε smoothies και προσθέτουν μια πολύχρωμη ώθηση σε πολλά γεύματα. Τι γίνεται όμως με τις επιλογές χωρίς πρωινό; Ανακινήστε τη σάλσα σας με μια συνταγή ζιβάγκο με blueberry lime. Και ο ανανάς δεν είναι η μόνη επικάλυψη με φρούτα πίτσας. Μια πίτσα με βατόμουρο, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο κρεμμύδι ακούγεται παράξενα μοναδική και νόστιμη.



2. Ρεβύθια

Τα ρεβίθια είναι πολύ περισσότερα από τα φασόλια που ευθύνονται για το αγαπημένο σας χούμους. Γεμάτα με πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια είναι φασόλια υγιή για την καρδιά με ελαφρώς ξηρούς καρπούς. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πώς κατατάσσονται στην κλίμακα των υπερτροφών, ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι φασόλια στο χρώμα του χακί έχει 14,5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 12,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτές οι φυτικές ίνες σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β9, ή φυλλικού οξέος, το οποίο καταναλώνεται καλύτερα σε τρόφιμα σε αντίθεση με τα συμπληρώματα.

Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα ρεβίθια σε σαλάτα ή ένα εύκολο ρολό σαλάτας. Φυσικά, μπορείτε πάντα να φτιάξετε το δικό σας χούμους με κόκκινη πιπεριά ή να δοκιμάσετε τη σοκολατένια εκδοχή που έχετε προσέξει στο Trader Joe’s.



3. Κινόα

Αν και υπάρχει κάποια συζήτηση για το πώς να το προφέρετε, δεν αμφισβητούνται τα οφέλη για την υγεία της κινόα. Για αρχή, είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που προμηθεύει το σώμα μας με απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να παράγει από μόνο του. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο Νο. 1 δολοφόνος των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως οι φυσικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς της καρδιάς σας ανά λεπτό θα πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο. Η κινόα υποστηρίζει επίσης γερά οστά και κυτταρικές λειτουργίες, προστατεύοντας τον εγκέφαλο και την καρδιά.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε συνταγή που απαιτεί ρύζι με κινόα. Πέρα από τα stir fry και τα συνοδευτικά, σκεφτείτε το σούσι , τα tacos και τα burritos. Λαχταράτε κάτι γλυκό; Δοκιμάστε αυτό το spin κινόα σε εύθρυπτο φιστίκι.



4. Αβοκάντο

Τι δεν μπορούν να κάνουν τα αβοκάντο; (Το πλυντήριό σας, ίσως). Το δημοφιλές λαχανικό που μας έδωσε ακόμα έναν λόγο να αγαπάμε το πρωινό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν 20 βιταμίνες και μέταλλα . Έχουν επίσης μονοακόρεστα λιπαρά, το καλό, υγιεινό για την καρδιά είδος λίπους που χρειάζεται το σώμα μας για να παραμείνει υγιές. Αυξήστε το μέσο pico de gallo σας με αβοκάντο και καλαμπόκι ή προσθέστε ένα αυγό σε τοστ ολικής αλέσεως με κατσικίσιο τυρί και σχοινόπρασο ή αχλάδι και μέλι. Θέλετε να επιτύχετε μια κρεμώδη συνοχή στο smoothie σας; Ρίξτε λίγο από τα πράσινα πράγματα στο μπλέντερ σας.


5. Μέλι

Η δίαιτα της μπλε ζώνης δεν περιλαμβάνει περισσότερα από επτά κουταλάκια του γλυκού προσθήκη ζάχαρης στην καθημερινή σας διατροφή και κάνει το μέλι το γλυκαντικό σας. Η προσθήκη ζάχαρης επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα , καθιστώντας πιο δύσκολη την αποτροπή ασθενειών και μας θέτει σε κίνδυνο για διαβήτη. Οι κρίσεις ζάχαρης επηρεάζουν επίσης την ψυχική μας υγεία . Γιατι γλύκα? Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και είναι ένα ισχυρό φάρμακο κατά των αλλεργιών όταν αγοράζεται τοπικά. Το μέλι είναι μια αργή ροή, επομένως η ικανότητά σας να διαχειρίζεστε την πρόσληψή σας είναι πολύ πιο εύκολη.

Πέρα από το να γλυκαίνει τον πρωινό καφέ ή το τσάι σας, το μέλι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική της λευκής ζάχαρης στο ψήσιμο. Η λεμονάδα με μέντα ακούγεται τέλεια αναζωογονητική καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Για όσους απολαμβάνουν τα γλυκά και αλμυρά πράγματα, το μέλι με τσίλι ακούγεται σαν ένα τέλειο ζευγάρι. 

healthweb.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *