ροή ειδήσεων

Βαγγέλης Μαρινάκης: Θα τους τελειώσω γιατί δεν σεβάστηκαν 57 ψυχές



Το κουμπί έχει πατηθεί πλέον από τον μεγιστάνα των Ελληνικών ΜΜΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και τα παρακάλια του Μεγάρου Μαξίμου όλο το Σαββατοκύριακο πλέον δεν πιάνουν τόπο. Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε με αδιάσειστα στοιχεία την αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών από το καθεστώς που μας κυβερνά και την παρακρατική μηχανή του που έχει «πλοκάμια» και συνεργούς σε όλη την Ελλάδα…

Του ειδικού συνεργάτη

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Περικλής Δημητρολόπουλος και το MEGA μετέδωσαν, την ίδια ημέρα, την Κυριακή (24-03-2024) το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου με τις νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα Τέμπη.

«Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη», αποκαλύπτει «Το Βήμα» μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Ένα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας.

Όπως προκύπτει και από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε στην μοιραία αμαξοστοιχία, όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο, αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.


«Βασίλη, φεύγω;». «Φεύγεις, φεύγεις». Ηταν μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη όταν δημοσιο- ποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας.Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου.



Ποιος κρύβεται πίσω από το μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη και ποιος μπορεί να ήταν ο σκοπός της συρραφής των δύο διαφορετικών συνομιλιών πέρα από την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους.

Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα.

Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα.

Κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;», είναι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/24 11:20

    Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
    κι αρχίζει τις μανούβρες «βίρα μάινα»

    Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές
    φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ' τις δυο μεριές

    Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειρο
    κι έχει λοστρόμο αθώο ναύτη πονηρό

    Από τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούς
    βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/24 07:45

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΙΑ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κορακας κορακου ματι δεν βγαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *