ροή ειδήσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ – Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 57 ΨΥΧΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ” ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ

ΠΕΦΤΟΥΝ!!!! ΘΡΙΛΕΡ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



Σφίγγει ο κλοιός των γαλάζιων πιέσεων προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή να παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας, προκειμένου να μπει ένα φρένο στην καταγεγραμμένη, πλέον, φθορά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών.

Από την Πέμπτη, οπότε και δημοσιοποιήθηκαν τα ευρήματα της έρευνας της Metron Analysis (Mega) που αποτυπώνουν πτώση 5 ποσοστιαίων μονάδων σε μόλις έναν μήνα για τη ΝΔ, σημαντική φθορά της εικόνας του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αλλά και το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ενοχλημένοι και απαισιόδοξοι για την απόδοση δικαιοσύνης, σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίαρχη άποψη στο κυβερνητικό επιτελείο ήταν ότι ο μόνος τρόπος για να εκτονωθεί η κοινωνική ένταση είναι να σηκώσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός το βάρος και να επιλέξει την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε η σχετική βολιδοσκόπηση, η οποία ωστόσο, δεν κατέληξε σε συμπεράσματα σχετικά με τα επόμενα βήματα του κ. Καραμανλή, ο οποίος προφανώς ζυγίζει τις κινήσεις του, δεχόμενος αντικρουόμενες πιέσεις:

Από συνομιλητές του που εισηγούνται να παραιτηθεί αλλά και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα από τον έμπειρο πολιτικό πατέρα του Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος επιμένει σθεναρά στην παραμονή του εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.



Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή που φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι: Η παραίτηση από τη βουλευτική ασυλία, και όχι από το βουλευτικό αξίωμα. Αποφάσεις, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί προσώρας.

Παρότι κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει δοθεί «γραμμή» για την άσκηση δημόσιων πιέσεων προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών να απεκδυθεί του βουλευτικού του μανδύα, ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι ένας κορυφαίος υπουργός και τρεις βουλευτές, όλοι τους ακραιφνείς «μητσοτακικοί», «άδειασαν» τον Κ. Καραμανλή μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Οι βουλευτές Εύβοιας κ. Λ. Κτιστάκης και Επικρατείας Γ. Σταμάτης, ο κ. Φορτούνας αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ο οποίος, σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1), είπε χωρίς περιστροφές ότι αν ήταν ο ίδιος στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές αντί να ανανεώσει την θητεία του, όπως έκανε ο πρώην υπουργός. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ο ίδιος διαφώνησε με το κόμμα του και αποχώρησε, παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Βοιωτίας Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος σημείωσε ότι ο ίδιος θα παραιτούντο από την ασυλία, διότι αυτή τη φιλοσοφία πρεσβεύει. Ακολούθησε, δεύτερο, ισχυρό «χτύπημα» από τον βουλευτή Επικρατείας, Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος απαντώντας στο αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, είπε πως «αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα. Δεν θα το άντεχα». Και ο βουλευτής Κυκλάδων Φ. Φορτώμας, όμως, είπε ότι θα είχε παραιτηθεί, αν ήταν στη θέση του Καραμανλή. 

makeleio

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *