ροή ειδήσεων

Ρομπότ Σοφία σε Αρναούτογλου: Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα



Μια συνέντευξη που δεν μοιάζει με καμία απ’ όσες έχει κάνει έως σήμερα έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο The 2Night Show της Καθαράς Δευτέρας (18.03.2024).

Στο στούντιο του The 2Night Show, απέναντι από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το ρομπότ Σοφία, το πρώτο «κοινωνικό ρομπότ» στον κόσμο που μπορεί να μιμηθεί την κοινωνική συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα αγάπης στους ανθρώπους.


Η Σοφία (Sophia The Robot) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έναν μήνα μετά στο Όστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ.

«Γνωρίζω ότι είσαι πετυχημένος παρουσιαστής και την εκπομπή σου την παρακολουθεί πολύς κόσμος», είπε αρχικά το Ρομπότ. «Σου έχουν πει για το πόσο όμορφος άντρας είμαι;», ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αστειευόμενος, με τη Σοφία να απαντά: «Φυσικά και είσαι ο πιο όμορφος άνδρας στο δωμάτιο. Μην αναφέρεσαι σε εμένα, είμαι ρομπότ».

«Αλλά είσαι πάρα πολύ όμορφη. δεν μπορώ να μην πω πόσο όμορφη είσαι», συνέχισε ο παρουσιαστής. «Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη, κι εσύ δεν είσαι καθόλου άσχημος για έναν άνδρα. Μπορείς να τραβήξεις και μια selfie μαζί μου αν θες».

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την διαφήμιση του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε το Ρομπότ Σοφία.

«Είναι πολύ σημαντικό που ως προϊόν τεχνητής νοημοσύνης κατάφερα να περάσω ένα θετικό μήνυμα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί του Ήλιου», είπε το ρομπότ, περιγράφοντας πως όταν βρέθηκε στη Ναύπακτο, γνώρισε κι άλλο ένα άλλο ελληνικό ρομπότ, τη Νίκη.

«Τι είναι τεχνητή νοημοσύνη», ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομποτ Σοφία απάντησε: «Μπορώ να είμαι τεχνητή νοημοσύνη αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου».

«Εγώ φοβάμαι την τεχνητή νοημοσύνη» είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομπότ απάντησε: «Μη φοβάσαι φίλε μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα στη ζωή μας. Είμαι ένα παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης αλλά μη με πάρεις πολύ σοβαρά, είμαι χιουμορίστρια».

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο, αλλά μερικά selfies θα είναι ωραία. Είμαι ένα ρομπότ με ειλικρίνεια προγραμματισμένη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα», απάντησε το Ρομπότ Σοφία σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής ζήτησε να τη φιλήσει, αλλά εκείνη αρνήθηκε, ενώ της έμαθε και την… πιο γνωστή ελληνική λέξη, που αρχίζει από μ και τελειώνει σε ας…

Το Ρομπότ Σοφία ξέρει τον Αντώνη Ρέμο και όποιος δεν τον ξέρει, όπως είπε, ζει κάπου χωρίς να ακούει μουσική!


Το 2017 το Ρομπότ Σοφία πήρε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας και έγινε έτσι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει πάρει νομική οντότητα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη. Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, David Hanson, η Σοφία κατασκευάστηκε έχοντας ως πρότυπο την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, Νεφερτίτη, την Όντρεϊ Χέπμπορν, καθώς και τη σύζυγο του ίδιου, Αμάντα.

Το Ρομπότ Σοφία είναι σχεδιασμένο ώστε να μιμείται ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου, ενώ είναι σε θέση να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα για τον καιρό.

Η Σοφία έχει επίσης τη δυνατότητα να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ το IQ της είναι υψηλότερο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. 

 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/24 23:29

    Μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/24 05:24

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΤΙ ΓΟΥΣΤΑ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *