ροή ειδήσεων

ΣΟΚ ΑΠO CIA: ΕAΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕI ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΡΩΣIΑ, ΘΑ ΗΤΤΗΘΕI

ΡΩΣΙΚOΣ ΠYΡΑΥΛΟΣ ΧΤYΠΗΣΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚEΣ ΥΠΗΡΕΣIΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝIΑΣ



LCI (ΜΜΕ): Η Γαλλία θα μπει σε άμεση μάχη μόνο εάν η Ρωσία διαρρήξει το Ουκρανικό μέτωπο και καταρρεύσει η άμυνα – Scott Ritter (πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να επεκταθεί, ηττήθηκε ολοκληρωτικά από την Ρωσία


Οι ρώσοι προελαύνουν και έχουν βάλει τρεις βασικούς στόχους: να καταλάβουν το Siversk βόρεια του Bakhmut, το Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut και το Orichiv στην περιοχή Zaporizhia…
Η ρωσική προέλαση σε όλο το μέτωπο είναι ξεκάθαρη και την επιβεβαιώνουν και οι Ουκρανοί που καταρρέουν σε ορισμένα σημεία του μετώπου ο ρυθμός βολών του πυροβολικού είναι 12 οβίδες ρώσων προς 1 των Ουκρανών…
Εν τω μεταξύ, η CIA αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για σύγκρουση με τη Ρωσία και υπάρχει κίνδυνος ήττας…
Την ίδια στιγμή, οι Γάλλοι τα γυρνάνε… θα εμπλακούμε στρατιωτικά μόνο εάν καταρρεύσει όλο το μέτωπο στην Ουκρανία, αλλά βρισκόμαστε, είναι αλήθεια, σε αυτό το σημείο… λίγο πριν από την ολική κατάρρευση…
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους και drones διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά το Kharkiv και η Οδησσός είναι καθημερινοί σχεδόν στόχοι…
Στο στόχαστρο μπήκαν και οι εγκαταστάσεις της GUR και της SBU, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, στο Κίεβο… που χτηπήθηκαν με υπερηχητικό, σύμφωνα με πληροφορίες, πύραυλο.


Σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία… είναι πόλεμος των drones…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 17.000 Ουκρανικά drones και οι Ουκρανοί έχουν καταρρίψει 8.500 ρωσικά drones.

Peskov (Ρωσία): «Παράλογη» μια διεθνής διάσκεψη για το ουκρανικό χωρίς τη Ρωσία – Όργανο της Δύσης η Ουκρανία


Μια διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία, είναι απλώς «παράλογη» και θα αποτύχει, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Peskov δήλωσε στο Argumenty I Fakty ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο με την Ουκρανία για να προστατευθεί από τη Δύση.
«Μπορεί το ουκρανικό πρόβλημα να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Διότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε όργανο στα χέρια της συλλογικής Δύσης με τη βοήθεια της οποίας πρόκειται, έτσι πιστεύουν, να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Ρωσία, να περιορίσει τη Ρωσία και να την εγκαταλείψει στο περιθώριο της ανάπτυξης», εκτίμησε ο ίδιος.
O Peskov επανέλαβε ότι το σχέδιο αυτό είναι αδιανόητο και επίσης επέκρινε τα σχέδια που επεξεργάζεται η ΕΕ και άλλες χώρες για τη χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας.
«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κατανοούν ότι θα αντιταχθούμε νομικά σε μια τέτοια απόφαση», υπογράμμισε.

Vladimir Rogov (Zaporizhia): Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στην Οδησσό, βάση της Ουκρανικής SBU και η αποθήκη πυρομαχικών

Η τοποθεσία του προσωπικού της SBU και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών στρατευμάτων επλήγη από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό, τόνισε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος της Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Πληροφορίες λήφθηκαν από πηγές από την Οδησσό ότι ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης χτυπήθηκε μεγάλη αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυρομαχικά και ακολούθησε παρατεταμένη έκρηξη. Επιπλέον, η επίθεση έπληξε και το περιφερειακό σανατόριο του SBU, στο οποίο υπήρχαν αξιωματικοί του Ουκρανικού στρατό», είπε ο Rogov.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Η Ουκρανία έπληξε με πύραυλο ρωσικό πλοίο

Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι χτύπησε το αποβατικό πλοίο Konstantin Olshansky με πύραυλο.
Η Ρωσία κατέλαβε το πλοίο από την Ουκρανία το 2014.
“Επί του παρόντος, αυτό το πλοίο δεν είναι ικανό για μάχη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Dmytro Pletenchuk.
Το Konstantin Olshansky καταλήφθηκε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προσάρτησης της Κριμαίας.
Φαίνεται ότι έχει βαφτεί στα χρώματα του ρωσικού ναυτικού και του έχει δοθεί νέος αριθμός σημαίας, σύμφωνα με το Sky News.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού Dmytro Pletenchuk δήλωσε ότι το αποβατικό πλοίο Konstantin Olshansky είχε ανακαινιστεί και “προετοιμάζεται για χρήση εναντίον της Ουκρανίας”.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να το πλήξουν με έναν ουκρανικής κατασκευής πύραυλο Neptune κατά πλοίων, πρόσθεσε.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει αρκετές εκατοντάδες μίλια ακτογραμμής στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά δεν διαθέτει μεγάλα πολεμικά πλοία.
Έχει όμως πραγματοποιήσει μια σειρά από πλήγματα στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιώντας πυραύλους ή θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Την Κυριακή, το Κίεβο έκανε λόγο για πλήγματα σε δύο άλλα ρωσικά αποβατικά πλοία στην Κριμαία.

Alexander Lukashenko (Πρόεδρος Λευκορωσίας): Εάν χαλαρώσουμε το ΝΑΤΟ θα επιτεθεί στην Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, είπε ότι αν ηρεμήσουν…. το ΝΑΤΟ «θα επιτεθεί».
Νομίζουν σοβαρά ότι εμείς και οι Ρώσοι προσπαθούμε εδώ ή θα τους επιτεθούμε;
Γιατί σκάβουν αντιαρματικά χαντάκια…
Δεν πρόκειται να πάμε εκεί” ανέφερε ο Alexander Lukashenko
Σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας «δεν πρέπει να χαλαρώσουν».
Είμαστε σίγουροι ότι αν ηρεμήσουμε κάπου, θα μας επιτεθούν.
Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Αλλά δεν πρόκειται να πάμε εκεί τόνισε ο Alexander Lukashenko.
Όπως ανέφερε στον Alexander Lukashenko… ο διοικητής της Βορειοδυτικής Επιχειρησιακής Διοίκησης, η κατάσταση στη βορειοδυτική επιχειρησιακή κατεύθυνση παραμένει δύσκολη.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τις μηχανικές δομές που δημιουργούνται κοντά στα κρατικά σύνορα της Λευκορωσίας στη συνοριακή περιοχή με τη μορφή αντιαρματικών τάφρων, θέσεων βολής, καθώς και τη συγκέντρωση υλικοτεχνικής υποστήριξης και πυρομαχικών σε αποθήκες.

Αποκάλυψη από την Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων

Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων που πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορά του, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πολωνικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RMF24.
Η Πολωνία αναγκάστηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην Ουκρανία την Κυριακή, κατά την οποία ένας πύραυλος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας για 39 δευτερόλεπτα.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Andrzej Szejna δήλωσε στο RMF24: Η Ρωσία γνώριζε ότι αν ο πύραυλος κινούνταν περαιτέρω εντός της Πολωνίας, θα καταρριπτόταν.
Θα γινόταν αντεπίθεση.
Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αναλύονται διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης τέτοιων πυραύλων όταν βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ”.
Μία τέτοια κίνηση θα χρειαζόταν την έγκριση της Ουκρανίας, πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι η Πολωνία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψην τις απειλές του Vladimir Putin.

LCI (ΜΜΕ): Η Γαλλία θα μπει σε άμεση μάχη μόνο εάν η Ρωσία διαρρήξει το Ουκρανικό μέτωπο και καταρρεύσει η άμυνα

Ο γαλλικός στρατός θα εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI , επικαλούμενο πηγή σε στρατιωτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά σενάρια για εισβολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού μιας χώρας του ΝΑΤΟ σε χαρακώματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το κανάλι LCI.
«Αυτά τα σενάρια μπορούν να εξεταστούν μόνο εάν το ουκρανικό μέτωπο καταρρεύσει.
Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» σημείωσε το LCI.
Διευκρινίζεται ότι οι πιο πιθανές επιλογές για τη συμμετοχή του Γαλλικού στρατού είναι, για παράδειγμα, η κατασκευή στρατιωτικών εργοστασίων για το Κίεβο ή η ανάπτυξη γαλλικών δυνάμεων κοντά στην Οδησσό για να καλύψουν το βασικό λιμάνι της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων από αέρος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι το Παρίσι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Macron, οι αρχηγοί δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να επιτευχθεί συναίνεση.
Αργότερα, ο Macron, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του εξετάστηκαν προσεκτικά. Τόνισε επίσης ότι το Παρίσι δεν έχει «όρια και κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

Scott Ritter (πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να επεκταθεί, ηττήθηκε ολοκληρωτικά από την Ρωσία

Μετά την ήττα στην ουκρανική σύγκρουση, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να επεκταθεί ανεμπόδιστα, αφού η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, ούτε η Γεωργία.
Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει ότι θα κάνει ματ την πολιτική ανοιχτών θυρών που τηρεί αυτή τη στιγμή η συμμαχία», σημείωσε ο Scott Ritter
Πρόσθεσε ότι η ανεπιτυχής έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα για το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, το οποίο προηγουμένως είχε σχεδιάσει να επεκταθεί με νέα εδάφη.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την επιθετική πορεία του ΝΑΤΟ εναντίον της…

Larry Johnson (πρώην CIA): Η σύγκρουση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο στάδιο της σύγκρουσης. Και είναι καλύτερα να μην προσθέσουμε βενζίνη σε αυτή τη φλόγα, γιατί μπορεί να εκραγεί», προειδοποίησε ο Larry Johnson.
Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι εάν συγκριθούν πόσα δαπανούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία για την επέκταση της πολιτικής επιρροής, τότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ευρώπη υπονομεύεται από τις ΗΠΑ και όχι από τη Ρωσία…
Το κάνει αυτό για να εξασφαλίσει την ύπαρξη του ΝΑΤΟ και τη συνεχή ανάπτυξη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματός του.
Όπως υπενθύμισε ο Larry Johnson, το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν τις ρωσικές εκκλήσεις για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία .


Τόνισε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, διαφορετικά οι μάχες θα συνεχιστούν με ένταση.



Wall Street Journal: Ούτε οι Ουκρανοί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσουν τα χαμένα εδάφη – Υπέστη μεγάλο σοκ ο στρατός

Οι Ουκρανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των χαμένων εδαφών, γράφει η Wall Street Journal.
«Η αποτυχία της μεγάλης ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε τον Ιούνιο 2023, στην οποία η Ουκρανία έχασε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, έχει αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών στην απελευθέρωση χαμένων εδαφών καθώς βλέπουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να μειώνεται», ανέφερε η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μαζί με την έλλειψη πυρομαχικών, η έλλειψη στρατιωτών στον ουκρανικό στρατό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα.
Έτσι, το καλοκαίρι 2023, ο Πρόεδρος της χώρας Zelensky απέλυσε όλους τους επικεφαλής των περιφερειακών στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης μετά από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες δεν εμφανίστηκαν ποτέ για εγγραφή στον στρατό.
Να τονιστεί ότι καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και παραμένει ενεργό έως σήμερα…

Politico: Τα 300 εκατ δολ. που ενέκριναν στις 24 Μαρτίου 2024 οι ΗΠΑ για την Ουκρανία δαπανήθηκαν τον Νοέμβριο 2023

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, το οποίο ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο στις 24 Μαρτίου 2024, δαπανήθηκε τον Νοέμβριο του 2023, όταν οι αρχές της χώρας προσπαθούσαν να αποφύγουν το κλείσιμο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden.
«Τα χρήματα που διατέθηκαν ως μέρος της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας ήταν μέρος του πακέτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Biden στις 24 Μαρτίου 2024.
Αλλά στην πραγματικότητα, τα χρήματα δόθηκαν προκαταβολικά τον Νοέμβριο 2023, όταν το Πεντάγωνο λειτουργούσε βάσει προσωρινού ψηφίσματος να συνεχίσει τη χρηματοδότηση», γράφει το Politico.
Σύμφωνα με το Politico, τα κεφάλαια «δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα προς χρήση».
Η κατανομή τους ήταν ως επί το πλείστον συμβολική: ακόμη και αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεν θα άλλαζαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Defense TV (ΜΜΕ ΗΠΑ): Οι βόμβες ολίσθησης των Ρωσικών Δυνάμεων πηγή πόνου για την Ουκρανία

Οι βόμβες ολίσθησης των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα σε μάχες με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε το αμερικανικό κανάλι Defense TV.
«Οι βόμβες ολίσθησης έχουν γίνει πηγή πόνου για την Ουκρανία. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρόσφατα χτυπήματα κοντά στο Kupyansk.
Έχουν γίνει ιδιαίτερα τρομακτικές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Σημειώνεται ότι τέτοια πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται από τη ρωσική αεροπορία στη ζώνη ειδικής επιχείρησης έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η εμβέλεια πτήσης τους μπορεί να φτάσει τα 70 χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά αυτά τα όπλα ακόμα πιο επικίνδυνα για τον εχθρό.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Troels Lund Poulsen (Υπ. Άμυνας Δανίας): Θα πουλήσουμε τα F-16 στην Αργεντινή αντί στην Ουκρανία, με ήσυχη συνείδηση

Η Ουκρανία δεν θα παραλάβει όλα τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που έχει η Δανία, μερικά από αυτά ενδέχεται να πουληθούν στην Αργεντινή, αυτό προκύπτει από δήλωση του υπουργού Άμυνας του Βασιλείου της Δανίας Troels Lund Poulsen, όπως ανέφερε το TV2.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Poulsen ταξίδεψε στην Αργεντινή στις 25 Μαρτίου 2024 για να συζητήσει μια πιθανή συμφωνία για την πώληση των υπόλοιπων F-16 της Δανίας .
«Πρέπει να συζητήσω τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας, αλλά είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επισημοποίησης της συμφωνίας…», είπε ο υπουργός.
Χαρακτήρισε τη συμφωνία της Δανίας να στείλει 19 από τα F-16 της στην Ουκρανία «σημαντική δωρεά».
«Είμαστε μια από τις χώρες στην Ευρώπη που δωρίζουν στην Ουκρανία τα περισσότερα, και επομένως μπορούμε να πουλήσουμε τα εναπομείναντα αεροσκάφη μας F-16 με ήσυχη τη συνείδησή μας», τόνισε ο Poulsen.
Όπως σημειώνει το TV2, μετά τη μεταφορά 19 αεροσκαφών στην Ουκρανία, η Δανία θα έχει ακόμα 24 αμερικανικά μαχητικά και «φαίνεται ότι δεν θα καταλήξουν στην Ουκρανία».
Η Δανική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται στη διαδικασία παροπλισμού παλαιότερων F-16 για να τα αντικαταστήσει με μαχητικά F-35.
Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πιθανή πώληση F-16 της Δανίας, στην Αργεντινή τον Οκτώβριο του 2023.
Πηγές στο υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής, τόνιζαν θα αγοράσει F-16 από τη Δανία.
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες που συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16.

Οι ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο γερμανικό μαχητικό όχημα πεζικού Marder – Βγάζει συνεχώς προβλήματα

Οι στρατιώτες της 1ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Τυφεκίου Φρουράς του 1ου Σώματος Στρατού της Ομάδας Δυνάμεων “Νότια” εκκένωσαν το πρώτο μαχητικό όχημα μάχης πεζικού Marder, που μεταφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη γραμμή μάχης στην πόλη Avdiivka ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μετά την απελευθέρωση της Avdiivka, δεν επαναπαυθήκαμε και προχωρήσαμε στην απελευθέρωση κοντινών οικισμών, όπως η Severnaya και η Tonenkaya.
Αφού τα στρατεύματά μας κατέλαβαν… τον οικισμό, το βόρειο, ανατολικό τμήμα του, ο εχθρός πέρασε σε αντεπίθεση… και σε μια τέτοια αντεπίθεση κατέλαβαν αυτό το όχημα».
Η επιχείρηση εκκένωσης του οχήματος μάχης σχεδιάστηκε προσεκτικά και προετοιμάστηκε εκ των προτέρων: πραγματοποίησαν αναγνώριση της περιοχής, άνοιξαν νέο δρόμο με τη βοήθεια μηχανικών, καθάρισαν ναρκοπέδια και εξασφάλισαν μια κρυφή προσέγγιση στην εγκατάσταση.
Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Marder και να δραπετεύσουν, γιατί λόγω της μεγάλης μάζας του, το Marder κόλλησε σε λασπώδη εδάφη, χωρίς να φτάσει ποτέ στον στόχο.

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε τα κεντρικά γραφεία της SBU και της GUR

Στο μεταξύ, οι ρωσικές επιθέσεις αυξάνονται σε όλη την Ουκρανία.
Τις τελευταίες ημέρες, στόχοι υποδομής ζωτικής σημασίας, όπως οι ενεργειακές εγκαταστάσεις, χτυπήθηκαν ξανά από το πυροβολικό της Μόσχας – κάτι που δεν έχει συμβεί από το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Στις 25 Μαρτίου, σε μια ακόμη πιο έντονη επίθεση, το αρχηγείο των ουκρανικών πληροφοριών στο Κίεβο καταστράφηκαν από ρωσικούς πυραύλους, καθιστώντας σαφές ότι ξεκινά μια νέα φάση της σύγκρουσης.
Η εντατικοποίηση των επιθέσεων είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στην ουκρανική τρομοκρατία.
Οι επιθέσεις του Κιέβου στα ρωσικά σύνορα, κυρίως στην περιφέρεια του Belgorod, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα, καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές.
Ως γνωστόν, η προστασία της επικράτειάς της είναι μία από τις προτεραιότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και οι ουκρανικές εισβολές θεωρούνται παραβιάσεις των κόκκινων γραμμών.
Οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία αποφεύγει να στοχεύσει τις ουκρανικές υποδομές είναι απλοί.
Η Μόσχα έχει διατηρήσει μια μετριοπαθή στάση από την αρχή της σύγκρουσης, αποφεύγοντας χτυπήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό.
Αν και οι υποδομές ζωτικής σημασίας είναι νόμιμος στόχος, πολλοί πολίτες βλάπτονται, αφού μένουν χωρίς πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους.
Η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις, αλλά η επιμονή του Κιέβου να βομβαρδίζει το Belgorod, το Kursk και άλλες συνοριακές περιοχές δεν άφησε στις ρωσικές δυνάμεις εναλλακτική.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε αρκετές αναφορές επισημαίνεται ότι η Μόσχα βομβάρδισε τα κεντρικά γραφεία της SBU και της GUR, των δύο κύριων ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στο Κίεβο.
Οι σχετικές πληροφορίες είναι λιγοστές, κάτι που είναι φυσικό – αλλά οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθιστούν σαφές ότι έχει προκληθεί σοβαρή ζημιά στα κέντρα λήψης αποφάσεων του καθεστώτος του Κιέβου.
Πιστεύεται πως η Ρωσία χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους.
Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό υψηλόβαθμο προσωπικό να σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς.
Σίγουρα, λεπτομέρειες και ακριβή στοιχεία θα δημοσιευτούν στο άμεσο μέλλον, καθιστώντας σαφείς στην κοινή γνώμη τις ουκρανικές απώλειες.
Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας ουκρανικών πληροφοριών σημειώθηκαν ακριβώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus.

Θερμό επεισόδιο στη Θάλασσα του Barents: Ρωσικό MiG-31 αναχαίτισε αμερικανικά βομβαρδιστικά

Ρωσικό MiG-31 εμπόδισε βομβαρδιστικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας να παραβιάσουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από τη Θάλασσα του Barents.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το μαχητικό εμπόδισε ζεύγος στρατηγικών βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Θάλασσα του Barents.
«Στις 26 Μαρτίου, ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Barents εντόπισαν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον αναχαίτισαν» αναφέρεται.
Καθώς το ρωσικό μαχητικό πλησίαζε, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους και απομακρύνθηκαν.
«Το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, μη επιτρέποντας παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες» σημειώνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σοκάρει η αποκάλυψη ρωσικού drone – Πώς οι Ουκρανοί ξεφορτώνονται τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών

Ένα ρωσικό αναγνωριστικό drone κατέγραψε σε βίντεο πώς μια ουκρανική ομάδα εκκένωσης πέταξε τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών σε μια δασική έκταση.
Πηγή στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου τόνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το κάνουν αυτό τόσο για να κρύψουν τις απώλειες όσο και για να αποφύγουν την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους συγγενείς τους.
Το περιστατικό, κινηματογραφήθηκε όταν ο ρωσικός στρατός στην κατεύθυνση Kherson χτύπησε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυρά στη γραμμή επαφής μάχης.
Ένα ρωσικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολουθούσε τις εχθρικές ενέργειες μετά το χτύπημα.
«Ο ουκρανικός στρατός εκκένωσε δύο τραυματίες από την κατεστραμμένη εγκατάσταση – τους φόρτωσαν σε ένα φορτηγό και τους οδήγησαν στα μετόπισθεν.
Ωστόσο, αργότερα το όχημα άλλαξε πορεία και κατέληξε σε μια δασική ζώνη.
Όταν το όχημα σταμάτησε, η ουκρανική ομάδα εκκένωσης πήρε δύο νεκρούς στρατιώτες και ξεφόρτωσαν τα σώματά τους σε μια δασική ζώνη και προχώρησαν.
Έτσι, ο ουκρανικός στρατός κρύβει τις απώλειές του και δεν καταβάλλει την χρηματική αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων».
Ο ρωσικός στρατός έχει αναφέρει επανειλημμένα μεγάλο αριθμό άταφων σορών νεκρών Ουκρανών στρατιωτών στη ζώνη της πρώτης γραμμής που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επιβεβαίωσαν επίσης ότι στη ζώνη της πρώτης γραμμής στην ουκρανική πλευρά – σε χωράφια και δασικές ζώνες – υπήρχαν πολλά άταφα πτώματα Ουκρανών στρατιωτών.









Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *