ροή ειδήσεων

“Rodos Week”: Πρόσκληση από το υπουργείο Τουρισμού για τη δωρεάν φιλοξενία τουριστών στη Ρόδο


Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους δικαιούχους και τα ξενοδοχεία του νησιού μας για να υποβάλουν αίτηση στη δράση «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» προχώρησε χθες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας των τουριστών που έχασαν τις διακοπές τους πέρυσι το καλοκαίρι στο νησί μας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023, και οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους, που εκκενώθηκαν επιστρέφοντας εσπευσμένα στην πατρίδα τους.

Ειδικότερα το υπουργείο καλεί τους εξής:

α) Ασκούντες την εκμετάλλευση ξενοδοχείων της νήσου Ρόδου (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από την 27η/03/2024 έως τη 2η/04/2024 στο πρόγραμμα.

β) Φυσικά πρόσωπα (δικαιούχους), ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 να προβούν:

i. στην υποβολή αίτησης, μέσω της ειδικής εφαρμογής “Rodos Week” για την εγγραφή τους στο Μητρώο Δικαιούχων, εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί ήδη εγγραφή τους από τα Εκκενωθέντα Ξενοδοχεία και τους Tour Operators που διαχειρίστηκαν κρατήσεις τους κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα του Ιουλίου του έτους 2023, από την 1η/4/2024 έως την 4η/4/2024.

ii. στην υποβολή αίτησης χορήγησης “e-voucher” από τη 10η/3/2024 έως την 26η/5/2024 και από την 16η/9/2024 έως την 10η/11/2024 στο ως άνω πρόγραμμα.
Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης γίνεται από την Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την Επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.- ΕΔΥΤΕ Α.Ε.», η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (εφεξής Φορέας Υλοποίησης της Δράσης), προς τους δικαιούχους με μορφή e-voucher (διατακτική ταξιδίου).



Α. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
1. Ορίζονται δύο (2) χρονικές περίοδοι μεταξύ των οποίων οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση της δωρεάν διαμονής επτά (7) συνεχόμενων ημερών (έξι (6) διανυκτερεύσεις) σε Ξενοδοχείο της νήσου Ρόδου, επιλεγμένο από το Μητρώο Ξενοδοχείων

Φιλοξενίας : 1η Περίοδος – Εαρινή (10/04/2024 – 31/05/2024) και 2η Περίοδος – Φθινοπωρινή (01/10/2024– 15/11/2024).
2. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν επτά (7) συνεχόμενες διημερεύσεις (έξι (6) διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία της νήσου Ρόδου όμοιας κατηγορίας (αστέρων) και αντίστοιχου τύπου δωματίου με αυτό που διέμεναν κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών, επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του Μητρώου Ξενοδοχείων Φιλοξενίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ
1. Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης ορίζονται τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 και οι οποίοι έχουν ενταχθεί, στο Μητρώο Δικαιούχων του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 3898 Κ.Υ.Α. (Τεύχος B’ 1398/01.03.2024), το οποίο καταρτίζεται με απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού.

2. Οι δικαιούχοι επιλέγουν ελεύθερα μεταξύ των ενταγμένων Ξενοδοχείων στο Μητρώο Ξενοδοχείων Φιλοξενίας:
i. το Ξενοδοχείο στο οποίο επιθυμούν να διαμείνουν, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό είναι όμοιας κατηγορίας (αστέρων) με αυτό στο οποίο διέμεναν κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών τον Ιούλιο του έτους 2023.
ii.τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους, επιλέγοντας μεταξύ των δύο (2) χρονικών περιόδων που προβλέπονται (Εαρινή Περίοδος – Φθινοπωρινή Περίοδος).

Β. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ -ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ειδικής εφαρμογής “Rodos Week” από την 27η/3/2024 έως και τη 2η/4/2024, προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο Ξενοδοχείων Φιλοξενίας του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 3898 Κ.Υ.Α. (Τεύχος B’ 1398/01.03.2024).

Στην περίπτωση που μία Ξενοδοχειακή Επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα διαθέτοντας πλέον της μίας ξενοδοχειακές μονάδες, υποβάλλει ξεχωριστή αίτηση και δικαιολογητικά ανά ξενοδοχειακή μονάδα.

Α. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ
“e-voucher” )
1. Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου αντιστοιχεί στα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που θα παράσχουν, βάσει του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 3898 Κ.Υ.Α. (Τεύχος B’ 1398/01.03.2024), την υπηρεσία φιλοξενίας των δικαιούχων αποκλειστικά σε ξενοδοχεία της νήσου Ρόδου επί επτά (7) συνεχόμενες ημέρες (έξι (6) διανυκτερεύσεις) διαμορφώνεται ως ακολούθως:

α. Για ξενοδοχεία 1, 2, 3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το σύνολο της διαμονής,
β. Για ξενοδοχεία 1, 2, 3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το σύνολο της διαμονής,
γ. Για ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το σύνολο της διαμονής,
δ. Για ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το σύνολο της διαμονής.

2. Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Φιλοξενίας την ημέρα αναχώρησης του δικαιούχου, εκδίδουν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (νόμιμο οικονομικό παραστατικό, όπως αυτό προβλέπεται στον ΚΦΑΣ) για το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Μέρος 6 της παρούσας Πρόσκλησης.

3. Με την αποπληρωμή από τον Φορέα Υλοποίησης της Δράσης για κάθε δικαιούχο εξαντλείται κάθε υποχρέωση αυτής/αυτού έναντι του δικαιούχου αλλά και της Ξενοδοχειακής Επιχείρησης Φιλοξενίας.

4. Απαγορεύεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση από την Ξενοδοχειακή Επιχείρηση Φιλοξενίας του ποσού επιδότησης προς οποιονδήποτε τρίτο, σε περίπτωση, δε, που γίνει είναι άκυρη και δεν γεννά καμιά υποχρέωση για τον Φορέα Υλοποίησης της Δράσης.

5. Το υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σε θέματα κράτησης δωματίων. Οι κρατήσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους δικαιούχους. Προς τούτο, οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με την Ξενοδοχειακή Επιχείρηση Φιλοξενίας του καταλύματος που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι e-voucher του προγράμματος “Rodos Week” και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, αφού ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα δωματίου.

https://mintour.gov.gr/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-pros-dikaioychoys-kai-xenodocheia-filoxenias-gia-ypovoli-aitiseon-symmetochis-sti-drasi-chorigisi-oikonomikis-enischysis-gia-ti-stirixi-toy-toyrismoy-tis-nisoy-rodo/

https://drive.google.com/file/d/1TvjPWDlCG9sk_1uESrOtSpg2p8ZQ4BjV/view?pli=1


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *