ροή ειδήσεων

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του 15 μηνών παιδιού στη ΡόδοΜια υπόθεση που δεν δημοσιεύεται αψήφιστα και αφορά τον θάνατο ενός μωρού 15 μηνών στη Ρόδο, φέρεται να έχει πολλά περισσότερα στοιχεία από αυτά που έβγαλαν τα πρώτα ρεπορτάζ.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.2020mag.gr δημοσιεύτηκαν πολύτιμες μαρτυρίες, όμως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι μάρτυρες.

Οι μαρτυρίες που «καίνε»

«Στην διάθεσή μας βρίσκονται μαρτυρίες, οι οποίες σκιαγραφούν πιθανή αμέλεια. Κάτι που μένει πλέον να επιβεβαιωθεί από τις αρχές που διερευνούν την υπόθεση.

Ένα από τα περιστατικά που βρίσκεται υπ’ όψιν του «20» αφορά το προηγούμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τα τέλη Αυγούστου. Όπου το μωρό φέρεται είχε μείνει κλεισμένο σε αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα – για 40 λεπτά – τις μεσημεριανές ώρες (περίπου στη μία το μεσημέρι), με το παράθυρο 1 εκατοστό ανοιχτό.

Ευτυχώς, εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κατάστημα, περνώντας απ’ έξω άκουσε το τότε περίπου 8 μηνών μωρό να κλαίει και μπήκε στο κατάστημα να ειδοποιήσει τον γονέα, όπου φέρεται να έλαβε την απάντηση «Άσ’ το, είναι μαθημένο».

Ο εργαζόμενος εμφανίζεται να απείλησε πως θα σπάσει το τζάμι για να απεγκλωβίσει το μωρό, το οποίο κατά τις μαρτυρίες είχε αλλάξει χρώμα, ή θα φωνάξει την αστυνομία και ο γονέας φέρεται να έφυγε εκνευρισμένος, βρίζοντας για την «κακή συμπεριφορά προς έναν πελάτη».

Ο κύριος σκοπός του άρθρου είναι να βοηθήσουμε πιθανούς μάρτυρες να πουν όλα όσα γνωρίζουν. Εκ των πραγμάτων, κάποιοι ενδέχεται να κληθούν και από την εισαγγελία θεσμικά, η οποία διερευνά την υπόθεση και οι πηγές μας αναφέρουν την καλή της λειτουργία, για να επιβεβαιώσουν μαρτυρίες τρίτων προσώπων. Καλύτερα για την δική τους αντιμετώπιση, όμως, να μην χρειαστεί να κληθούν.

Το παιδί παρακολουθούσε η Πρόνοια του νησιού

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης πως η Πρόνοια είχε επίγνωση της κατάστασης και πως βοηθούσε υλικά την οικογένεια, χωρίς να έχουμε ακόμα επιβεβαιώσει από την Πρόνοια αν παρακολουθούσε επίσημα την οικογένεια και τον λόγο της παρακολούθησης και αν είχε σχέση με την ευζωία ή αν επρόκειτο για σποραδική βοήθεια. Οι πηγές μας κάνουν λόγο για οικογένεια με μεγάλη περιουσία.

Τον Σεπτέμβρη του 2023 μάρτυρας είχε καλέσει την γραμμή SOS του Χαμόγελου του Παιδιού, καταγγέλλοντας πως το μωρό έμενε νηστικό, βρώμικο και σε κακή κατάσταση. Αλλά η καταγγελία αποτράπηκε λέγοντας πως μόνο αν προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία, με αποδείξεις, μπορεί να προχωρήσει.

Οι πληροφορίες μας περιγράφουν έναν γονέα που έπαιρνε μαζί το παιδί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας για διασώσεις ζώων και το άφηνε στο αυτοκίνητο, ενώ τις περισσότερες φορές το άφηνε μόνο του στο σπίτι. Ενώ ο φιλικός κύκλος έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατό για την ευζωία του παιδιού, ζητώντας να το αφήνει σε αυτούς και όχι μόνο του, πράγμα που επιβεβαιώνεται από πολλαπλές μαρτυρίες. Επίσης υπάρχουν πηγές που εμφανίζουν παρεμφερή νοοτροπία φύλαξης των ζώων διάσωσης. Σε ακάθαρτα κλουβιά όπου σιτίζονταν μια φορά την ημέρα.

Έτερη πηγή, με γνώση της οικίας, την συγκεκριμένη ημέρα κάνει λόγο πως οι γείτονες και η αστυνομία μπαίνοντας στο σπίτι, αντίκρισαν υγειονομικές συνθήκες που δεν συνάδουν με την ευζωία βρέφους. Κάτι που είναι βέβαιο πως θα βρίσκεται εντός της δικογραφίας όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Τέλος, πιθανώς να υπάρχει ένα σεβαστό χρονικό κενό από τον θάνατο του βρέφους μέχρι την πρώτη επίσκεψη στο φαρμακείο και την κλήση του ΕΚΑΒ, κάτι που οφείλει να εξεταστεί, ενδεχομένως με άρση του απορρήτου ή κλήση περαιτέρω μαρτύρων.Το μωρό φέρεται να εμφανίστηκε στο σπίτι και το νοσοκομείο πεντακάθαρο, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες μαρτυρίες.
 

Οι τοξικολογικές αναμένεται να κρίνουν το είδος της δίωξης

Οι μαρτυρίες που έχουν κατατεθεί εναντίον του γονέα, κάνουν ειδικούς που συμβουλευτήκαμε και τις παρουσιάσαμε, να προοικονομούν την άσκηση δίωξης κατά παντός υπαιτίου για το θάνατο του βρέφους.

Ειδικά αν μέσω των τοξικολογικών υπάρχει αιτία θανάτου που συνδέεται με πράξεις ή παραλείψεις, θα ασκηθούν διώξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες για την πλημμελή φροντίδα του μωρού πριν τον θάνατό του.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες Συνολικά, οι μάρτυρες μας δήλωσαν πως το μωρό δεν βρίσκονταν στις άμεσες προτεραιότητες του κυρίου φροντιστή του, επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως ο παππούς έκανε αυτό που μπορούσε για να βοηθήσει, ενώ βοηθούσε και η γιαγιά του μωρού, η οποία πέθανε 30-40 ημέρες πριν την μικρούλα.

Ο παππούς έκανε λόγο σε κανάλια για ένα υγιέστατο μωρό, δήλωση που περιπλέκει την υπόθεση σχετικά με τα αίτια του θανάτου.
 

Το κοινό μυστικό

Η υπόθεση που περιγράφηκε και διασταυρώθηκε ενδελεχώς για περισσότερες από περίπου δύο εβδομάδες, κάνει λόγο για ένα «κοινό μυστικό» στο νησί της Ρόδου, με περισσότερα από 20 άτομα να έχουν εικόνα για μέρος ή την ολότητα όσων γράφονται στο παρόν άρθρο.

Παρ’ όλα αυτά οι καταθέσεις ήταν ελάχιστες σε σχέση με τον αριθμό όσων γνώριζαν. Καλούμε τους αυτόπτες μάρτυρες να βοηθήσουν την εισαγγελία του νησιού με όσα στοιχεία διαθέτουν.

Οι πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας είναι πολύ περισσότερες, διασταυρωμένες και συγκεκριμένες, όμως ο γράφων επέλεξε να κάνει υπομονή, για την λήψη των τοξικολογικών και την πιθανή άσκηση δίωξης. Ώστε τα πράγματα να πάρουν θεσμικά τον δρόμο τους».

 infokids

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *