Οι υποψήφιοι από τη Ρόδο για τις ευρωεκλογές – Ποιοι ανακοινώθηκαν και ποιοι αναμένουν το “πράσινο φως”
Έξι πρόσωπα από τη Ρόδο, τρεις γυναίκες έχοντας λάβει το “πράσινο φως” με την ανακοίνωση των ονομάτων τους και τρεις άνδρες που τελούν σε αναμονή, φιγουράρουν για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Της Νατάσας Παμπρή
Τρεις γυναίκες, δύο από τους “Δημοκράτες” και μία από τη Νέα Αριστερά, οι κυρίες Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, Βάνα Μανωλάκη-Αγγελοπούλου και Κατερίνα Σαράντη, έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα, απομένοντας τρεις μήνες μέχρι τις κάλπες, αφού τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν στις πρώτες λίστες των δύο κομμάτων.
Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουνάκη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είναι πλέον θέμα ημερών η ανακοίνωση του ονόματός του, ενώ ο Θανάσης Βυρίνης είναι στη διαδικασία των προκριματικών εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διεκδικώντας μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο για την 9η Ιουνίου. Στους προτεινόμενους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και ο Γιώργος Παπακαλοδούκας, με καταγωγή από Ρόδο και Σύμη. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 200 είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές στις 14 Απριλίου για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ
Η Ροδίτισσα παρατριαθλήτρια Κατερίνα Σαράντη, υποψήφια με τη Νέα Αριστερά στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2023 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος τον περασμένο Οκτώβρη, με την παράταξη “Ανοικτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο”. Σε δήλωσή της η κα Σαράντη αναφέρει:
Σε συνέχεια του πολιτικού στίβου που είσηλθα ένα χρόνο πριν, με χαρά σας ανακοινώνω την συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς.
Αυτός ο αγώνας είναι συλλογικός για μια Ευρώπη ισότητας, αλληλεγγύης, οικολογική, πολιπολιτισμική συμπεριληπτική, φεμινιστική, πολύχρωμη. Για μια Ευρώπη που μάχεται για την από κοινού ευημερία, για την κλιματική δικαιοσύνη, που προωθεί την ειρήνη.
Στηρίζω όλα τα παραπάνω, διασφαλίζοντας τη συμπερίληψη και τη δυνατότητα όλων να κυνηγήσουν την αυτοπραγμάτωση, δίχως αποκλεισμούς. Για να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες του αθλητισμού. Για μια προοδευτικής κ’ αριστερής Ευρωβουλής σε καιρούς χαλεπούς. Καλό μας Αγώνα!
Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η πολιτικός επιστήμων-διεθνολόγος Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου “Δημοκράτες”, σε δήλωσή της τονίζει:
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, Ανδρέα Λοβέρδο, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Για την ευκαιρία να συμπορευτώ μαζί του στον κοινό αγώνα με συλλογικό στόχο την πρόοδο της Ελλάδας.
📌 Ζούμε σε ευλογημένο τόπο και οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα που με τόσους αγώνες όπως μας διδάσκει η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, οι ρίζες μας αποκτήθηκαν.
Θα δώσουμε όλες τις μάχες. Με κοινή λογική θα στεκόμαστε σύμμαχοι σε ότι προάγει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με ειλικρίνεια, θα καταγγέλλουμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της.
📌 Πέρασαν πενήντα χρόνια από την μεταπολίτευση και όμως οι πολίτες διαπιστώνουν ότι το παρόν δεν φαίνεται καλύτερο από το παρελθόν. Η οικονομική κρίση, η εργασιακή ανασφάλεια, το κόστος ζωής, το ασθμαίνον δημόσιο σύστημα υγείας, η εγκληματικότητα, δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.
📌 Η τελευταία κατέστη μάρτυρας στις εθνικές τραγωδίες και στις εγκληματικές παραλείψεις με συνέπεια το θάνατο 161 συνανθρώπων μας, στο Μάτι και στα Τέμπη.
📌 Είναι πλέον έκδηλη και γενικευμένη η απογοήτευση και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Το πρόβλημα λοιπόν στην Ελλάδα γίνεται ηθικό, πολιτικό, θεσμικό αφού, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου, που υπηρετούν αμφότερα την έννοια της ελευθερίας, θεμελιώνονται στη βάση τους από τον λαό όμως, ως σύνολο ισότιμων και ισόνομων πολιτών.
✅️ Σας καλώ λοιπόν να συμπαραταχθείτε μαζί μας, με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και τον Πρόεδρό μας Ανδρέα Λοβέρδο.
✅️ Ζητώ την στήριξή σας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, γιατί είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να εργαστούμε για την πρόοδό της, για την Δημοκρατία, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
✅️ Ζητώ την δύναμή σας για να σας εκπροσωπήσω και να ακουστεί η φωνή όλων μας.
Η ΒΑΝΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η πολιτικός επιστήμων-διεθνολόγος Βάνα Μανωλάκη-Αγγελοπούλου, επίσης υποψήφια από τη Ρόδο με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου θα στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο στους “Δημοκράτες” και με χθεσινή δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει:
Αγαπητοί συμπολίτες
Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η υποψηφιότητα μου ως Ευρωβουλευτής με το
κόμμα “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου.
Οι λόγοι που αποδέχθηκα αυτή την πολύ τιμητική πρόσκληση είναι πολλοί.
Το κόμμα “Δημοκράτες” είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, Πολιτικά φιλελεύθερο, Εκσυγχρονιστικό, Πατριωτικό, Λαϊκό, Ψηφιακό.
Ο Πρόεδρος μας ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας έγκριτος πολιτικός με εξαιρετικά μεγάλη πολιτική εμπειρία και προπάντων με σταθερή πολιτική πλεύση!
Οι” Δημοκράτες” έρχονται να καλύψουν τον ανύπαρκτο πλέον χώρο του κέντρου, λόγω της μετατόπισης των λοιπών κομμάτων στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά! Η πορεία της χώρας χρειάζεται πολλές και συχνά ριζικές διορθώσεις. Ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα.
Στην Ελλάδα, και στην πολιτική επιβάλλεται η κοινή λογική.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό.
Είναι βαθιά ηθικό, θεσμικό, και εν τέλει πολιτικό.
Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα.
Ζούμε το μοναδικό φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας
Έχουμε κυβέρνηση χωρίς Αντιπολίτευση!
Η πρόσφατη οικονομική κρίση, η εργασιακή ανασφάλεια, το κόστος ζωής που έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η παράτυπη μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, το δημόσιο σύστημα υγείας που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες πιέσεις.
Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα παγιδεύονται από την κομματική γραφειοκρατία που τους στερεί το δικαίωμα της ευελιξίας, της κοινωνικής κινητικότητας και της επαγγελματικής προοπτικής.
Οι άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη πρέπει να έχουν γνώση για το πως λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Πρέπει να έχουν όλα αυτά τα εχέγγυα που έχουν οι εξαιρετικοί υποψήφιοι του κόμματος Δημοκράτες “για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές γνωστικές απαιτήσεις της Ενωμένης Ευρώπης και να αναδείξουν τις καίριες Εθνικές και Γεωστρατηγικές θέσεις της χώρας μας.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Στις επικείμενες Ευρωεκλογές ζητώ την στήριξη σας για να προασπιστώ τα συμφέροντα και τις ανάγκες του τόπου μας, της Ελλάδας μας.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ο Ροδίτης επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουνάκης, ο οποίος στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2023 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση θα έχει δύο στόχους:
Την προετοιμασία των στελεχών του κόμματος μέχρι τις ευρωεκλογές και, βέβαια, να δοθεί το πολιτικό στίγμα από τον Ν. Ανδρουλάκη.
Την ανακοίνωση του 90% του ευρωψηφοδελτίου. Ήδη αρκετά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την Κυριακή θα γίνει γνωστό το μεγαλύτερο μέρος αυτών που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στην ευρωβουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες μερικές θέσεις θα μείνουν ανοικτές και θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα, καθώς θα φέρουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό.
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΥΡΙΝΗΣ
O εκπαιδευτικός-μαθηματικός Θανάσης Βυρίνης είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές για… υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:
“Είναι τιμή μου να είμαι υποψήφιος για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία επιλογής από τη βάση, μετέχω στις προκριματικές εκλογές στις 14 Απριλίου.
Όσοι θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου στην περιοχή Νοτίου Αιγαίου, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα (ακόμη και ως φίλοι) μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου και να ψηφίσετε ηλεκτρονικά, ειδάλλως, μπορείτε δια ζώσης την Κυριακή 14 Απριλίου”.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ
Ο Διδάκτωρ Φιλόλογος – Νομικός, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Γιώργος Παπακαλοδούκας, ο οποίος γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στη Σύμη, είναι επίσης στη διαδικασία των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 2024, αναφέρονται τα εξής για το βιογραφικό του:
Είμαι κάτοχος πτυχίου Νομικής και Κλασικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) με μεταπτυχιακά στη Δημοσιογραφία και τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Το 2016 εκπόνησα τη Διδακτορική μου διατριβή στην Παιδαγωγική της Διδασκαλίας των Σύγχρονων Γλωσσών και εργάζομαι ως μόνιμος εκπαιδευτικός φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α’ Αθηνών). Στο παρελθόν διετέλεσα υπεύθυνος διοργάνωσης του Φεστιβαλ Σύμης 2003-2019. Είμαι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκοντας τη διευθέτηση συγκρούσεων και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Παράλληλα αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Μιλάω άριστα Αγγλικά και βουλγαρικά και επιδιώκω μέσα από την ενεργή συμμετοχή μου στις ευρωεκλογές μια πιο δίκαιη, ισότιμη και κοινωνική Ευρώπη.
realvoice995
ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή