ροή ειδήσεων

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ιστορικό Delfis στην Ερέτρια – Στο στόχαστρο ξενοδοχεία σε Κεφαλονιά, Κάρπαθο και Φολέγανδρο


 

Σε νέα χέρια, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, πέρασε τελικά το ιστορικό ξενοδοχείο "Delfis” στην Ερέτρια. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός που
διενεργήθηκε την Παρασκευή, ο οποίος στρεφόταν κατά της εταιρείας "Εβιάνα Όμιλος Φιλοξενίας Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία”, είχε επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή πρώτης προσφοράς τις 848 χιλ. ευρώ. Μετά από μια "μάχη” που διήρκησε τρεις ώρες, το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά στα 1.055.013 ευρώ.



Για πολλά χρόνια, το ξενοδοχείο "Delfis” αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Ερέτρια. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια, που σταμάτησε να λειτουργεί λόγω οικονομικών προβλημάτων, έχει μεταμορφωθεί σε ένα "φάντασμα", που προκαλεί προβλήματα μόλυνσης και αισθητικής στην πόλη.


Το πενταώροφο ξενοδοχειακό κτίριο, το οποίο είναι ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Αρχαίου Θεάτρου, της οδού Βασιλείου και της οδού Αριστίωνος Απολλωνίδου, εντός του σχεδίου πόλεως Ερέτριας.



Συγκεκριμένα, το σφυρί αφορούσε μια "πολυώροφη οικοδομή [ξενοδοχείο] μετά του οικοπέδου της, εκτάσεως 901,95 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Δ.Κ. Ερέτριας, της Δ.Ε. Ερέτριας, του Δήμου Ερέτριας και εντός του σχεδίου της πόλεως αυτής από το έτος 1834 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο”.

Όπως προκύπτει από την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 24 δωμάτια ανά όροφο, δηλαδή συνολικά 96 δωμάτια. Το κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς έχουν αποξηλωθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα, ενώ όσα έχουν μείνει είναι σκουριασμένα με σπασμένα τζάμια, υπάρχουν έντονες φθορές και υγρασία στα επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς, κατεστραμμένα δάπεδα κ.λπ.

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, το κτίριο πιθανόν
έχρηζε στατικής ενίσχυσης καθώς είχε αφαιρεθεί η επικάλυψη των υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ώστε να ελεγχθεί ο χαλύβδινος οπλισμός, ενώ στη συνέχεια το συγκεκριμένο τμήμα των υποστυλωμάτων έχει ξανακαλυφθεί. Το στοιχείο αυτό και με δεδομένη την μεγάλη ηλικία της κατασκευής αποκαλύπτει παράγοντες που πιθανόν καθιστούν το κτίριο ευάλωτο σε σεισμούς κ.ά. και το καθιστούν εξαιρετικά επισφαλές.

Προκειμένου το ακίνητο να αξιοποιηθεί χρήζει ριζικής εκτεταμένης ανακαίνισης και πιθανόν απαιτηθούν ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό λόγω της άσχημης κατάστασής του, εργασίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο οικονομικό κόστος και ρίσκο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα τις παλαιότερες εκτιμήσεις, είχε προταθεί αξιοποίηση του ακινήτου με την μετατροπή του σε κτίριο διαμερισμάτων και καταστημάτων.
 

Στο "στόχαστρο” και άλλα ξενοδοχεία

Είναι αξιοσημείωτο ότι από τις αρχές Απριλίου έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα 25 πλειστηριασμοί για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους έχουν προγραμματιστεί συνολικά περίπου 60 ξενοδοχειακά σφυριά.

Το "Kefalonia Bay Palace” στην Κεφαλονιά

Ένα από τα "σφυριά” που ξεχωρίζουν, λόγω της υψηλής τιμής πρώτης προσφοράς, είναι εκείνο για το "Kefalonia Bay Palace”. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, αφού ο αρχικός, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου του 2024, ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί ενδιαφερόμενος.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκε ένας καινούριος πλειστηριασμός, που
έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαΐου 2024, με ιδιώτες επισπεύδοντες και την τιμή εκκίνησης να παραμένει στα 5,96 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή εκκίνησης για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε οριστεί αρχικά στα 3,32 εκατ. ευρώ, ωστόσο, κατόπιν δικαστικής απόφασης, υπήρξε ανοδική διόρθωση.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα αγροτεμάχιο, επιφάνειας 18.232 τ.μ., με το εντός αυτού ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασικού τύπου 4 αστέρων, με την επωνυμία "Kefalonia Bay Palace”, που βρίσκεται στη θέση "Αλεμόνατες - Μέσα Λιθοβάτης - Έξω Λιθοβάτης” ή "Γύρος”, εκτός σχεδίου πόλεως της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας, στην Κεφαλονιά. Η υφιστάμενη δυναμικότητα του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες (49 δωμάτια) όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, αν και στην σελίδα του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και 6 πολυτελείς βίλλες με ιδιωτική πισίνα, ήτοι 47 δωμάτια και 124 κλίνες. Η εκδοθείσα οικοδομική άδεια αναφέρει 177 κλίνες αντίστοιχα.


Το "Royal Beach Hotel” στην Κάρπαθο

Για ακόμα μία φορά, και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου 2024, θα χτυπήσει το σφυρί
για το ξενοδοχείο "Royal Beach Hotel” στην Κάρπαθο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η PQH. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών του ενιαίου Δήμου Καρπάθου, στη θέση "Άγιος Νικόλαος”, εμβαδού 12.598,192 τ.μ. Εντός του πιο πάνω περιγραφόμενου
αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία "Royal Beach Hotel”.

Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών και αποτελείται από τα εξής πέντε κτίρια:



1) κεντρικό κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 315 τ.μ. με τέσσερις αποθήκες, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πλυντήριο – στεγνωτήριο, λινοθήκη, τρία wc και ντουζ και ψυκτικό θάλαμο, ισόγειο εμβαδού 315 τ.μ. με χώρο υποδοχής, σαλόνι, μπαρ, εστιατόριο, κουζίνα και τρία wc και πρώτο όροφο εμβαδού 315 τ.μ. με αίθουσα θεάτρου, σουίτα 60 τ.μ., δύο wc και δύο γραφεία,

2) κτίριο Α’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 60 τ.μ. με δύο στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. περίπου έκαστο και wc, ισόγειο εμβαδού 60 τ.μ. με δύο στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. περίπου έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 55 τ.μ. με ένα διαμέρισμα με wc,

3) κτίριο Β’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 300 τ.μ. με τέσσερα ημιτελή στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο, έξι αποθήκες και ένα χώρο για τη γεννήτρια
ηλεκτρικού ρεύματος, ισόγειο εμβαδού 300 τ.μ. με δέκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 300 τ.μ. με πέντε διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc,

4) κτίριο Γ’ αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 360 τ.μ. με δέκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και αποθήκη εμβαδού 60 τ.μ. περίπου, ισόγειο εμβαδού 360 τ.μ. με δώδεκα στούντιο εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο εμβαδού 360 τ.μ. με έξι διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc και

5) κτίριο Δ’ αποτελούμενο από ισόγειο επιφάνειας 120 τ.μ. με τέσσερα στούντιο
εμβαδού 30 τ.μ. έκαστο και wc και πρώτο όροφο επιφάνειας 110 τ.μ. με δύο διαμερίσματα δίχωρα εμβαδού 55 τ.μ. με wc.



Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει χώρο
parking, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. περίπου και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ..

To "Chora Resort” στην Φολέγανδρο

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.509.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal, έχει
προγραμματιστεί εκ νέου να πλειστηριαστεί στις 19 Ιουνίου 2024 το "Chora Resort” στην Φολέγανδρο. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε
προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, αλλά η διαδικασία είχε τεθεί τότε σε αναστολή.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό, επιφανείας 3.201,31 τ.μ., που
βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, επί της κοινοτικής οδού Χώρας-Καραβοστάση.

Επί του ανωτέρου έχει ανεγερθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία
"Chora Resort”, το οποίο έχει συνολικό εμβαδό 1.266,98 τ.μ. και αποτελείται από
κτίριο Α’ εμβαδού 215,44 τ.μ., κτίριο Β’ εμβαδού 402,06 τ.μ., κτίριο Γ’ εμβαδού 211,41 τ.μ. και κτίριο Δ’ εμβαδού 275,51 τ.μ., κτίριο Ε’ εμβαδού 107,95 τ.μ. και κτίριο Ζ’ εμβαδού 54,41 τ.μ..

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι 4 αστέρων και έχει δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και διαθέτει περίφραξη από μαντρότοιχους στα όρια του οικοπέδου, διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης κ.ά. Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα 320 τ.μ., ενώ πλησίον της πισίνας έχει διαμορφωθεί υπαίθριος χώρος εστιατορίου με πέργκολα.



Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, έχει πολύ καλή αρχιτεκτονική, συντήρηση και κατάσταση.

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *