ροή ειδήσεων

Sabah: «Πλουτίσαμε τους Έλληνες εμπόρους; »




Η αίτηση βίζας από πόρτα σε πόρτα, η οποία εφαρμόστηκε για Τούρκους τουρίστες σε 10 ελληνικά νησιά, χαροποίησε τους Έλληνες εμπόρους κατά τη διάρκεια των διακοπών, γράφει ο Μεβλούτ Τεζέλ στην τουρκική Σαμπάχ.


Η βίζα κατά την άφιξη εφαρμόστηκε αρχικά στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο.

Ο αριθμός των τουριστών σε αυτά τα νησιά τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι ( στις γιορτές Eid al-Fitr).


Μετά τις 30 Απριλίου, οι Τούρκοι τουρίστες θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά Πάτμο, Σίμμη, Καστελόριζο, Λέρο και Κάλυμνο παίρνοντας βίζα στην πόρτα.

Από την άλλη, και άλλα ελληνικά νησιά θέλουν να τους δοθεί το ίδιο προνόμιο.



Γιατί οι Τούρκοι ξοδεύουν περισσότερα από τους άλλους τουρίστες.

Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο Περιφερειάρχης των Ελληνικών Νήσων Κώστας Μουτζούρης:



«Κάθε επισκέπτης από την Τουρκία συνεισφέρει στην τοπική οικονομία περίπου διπλάσια από τους επισκέπτες που έρχονται με πτήσεις τσάρτερ».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το έντονο ενδιαφέρον των Τούρκων για τα ελληνικά νησιά, αλλά ο πρωταρχικός λόγος είναι η ευκολία της έκδοσης βίζας.

Οι Τούρκοι που είναι καλά και θέλουν να ξοδέψουν χρήματα θέλουν επίσης να πάνε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.



Ωστόσο, η απόκτηση βίζας Σένγκεν σε αυτές τις χώρες μετατράπηκε σε βασανιστήριο! Οι Τούρκοι τουρίστες προτίμησαν για το λόγο αυτό τα ελληνικά νησιά.

«Θα πέσουν οι τιμές;»

Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι τιμές διαμονής σε ξενοδοχεία και φαγητού και ποτών σε ορισμένες δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας μας, ειδικά στην Αλικαρνασσό και το Τσεσμέ, είναι γενικά ίδιες ή υψηλότερες από τα ελληνικά νησιά.

Υπήρχαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν φθηνότερο να περάσετε διακοπές στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ταξιδιού και βίζας!



Αν υπάρχουν αυτοί που βρίσκουν τους Έλληνες εμπόρους φθηνότερους παρά τη διαφορά ισοτιμίας, θα έλεγα ότι και οι Τούρκοι έμποροι να βάλουν το καπέλο στα μανίκια τους, αλλά και οι τουριστικές περιοχές στην Τουρκία είχαν κόσμο κατά τη διάρκεια των διακοπών!

Ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερος από την Ελλάδα.

Με περισσότερους από 50 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα που δέχεται τους περισσότερους τουρίστες στην Ευρώπη!

Οι τοπικές μας επιχειρήσεις προτιμούν και τους ξένους τουρίστες!

Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης!

Με άλλα λόγια, θα ήταν ευσεβής πόθος να πιστέψουμε ότι οι τιμές σε Αλικαρνασσό και Τσεσμέ θα μειωθούν με τις αποδείξεις εστιατορίων που αναρτούν οι δικοί μας στα social media από τα ελληνικά νησιά!



The Hellenic Information Team

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *